Fal Sepeti Blog

Bütünsel Şifa Kristalleri – 4b (Özel Kristaller Yazı Dizisi – 4)

Merhaba canlarım, Özel Kristaller yazı dizimizin 4. bölümünün ikinci parçasına, yani 4b bölümüne hoşgeldiniz Yazı dizimizin bu son bölümünün kapsamlı ve detaylı olarak ruh-beden-zihin-duygu katmanlarımızın bütünsel olarak şifalanmasına yardımcı olan kristalleri ve özelliklerini anlatmakta olduğunu ve birkaç parçaya ayrıldığını zaten biliyorsunuz Bu parça da her zaman faydalanabileceğiniz bir rehber formatında hazırlandı, ihtiyaçlarınıza en uygun kristaller hangileri öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin lütfen!

Akik

Pek çok renkte bulunabilen Akik, vücutta ağrı olan bölgelerde faydalıdır. Bedende kas gerilmelerinin olduğu kısımlara konulduğunda yaydığı frekans sayesinde bu gerilimin azalmasını sağlar. Damarları kuvvetlendirir, cilt hastalıklarına fayda sağlar. Akik cinsel organlarların rahatsızlıklarında da kullanılan bir kristaldir ve cinsel gücü arttırır. Kadınların hamile olduğu dönemlerde özellikle kullanmaları tavsiye edilir, bebek ve anne sağlığı için oldukça faydalıdır. Kemik yapısının korunmasında ve özellikle diş sağlığında yaydığı enerji oldukça faydalıdır. Mavi akik trioid ve boğaz enfeksiyonlarında oldukça faydalı bir enerjiye sahiptir. Akik problemler karşısında pozitif düşünmeyi ve olayların iyi yönlerini görmemizi sağlar. İş adamları için özellikle öneririm, cesareti arttırır, negatifliklere karşı korur ve kendimize olan güvenimizi arttırır. Bu kristali taşımak iyimserlik keyif ve güç verecektir .Kırmızı ve turuncu renkli akikler canlılık verir ve tembelliği giderir, bir konuya odaklanmamızı sağlar. Mavi akik grup ve topluluklar önünde konuşma heyecanını bastırmamızda faydalıdır.

Amazonit

Amazonit kristali ismini amazon nehrinden alır, şekil ve yapısı amazon nehrine çok benzer. Başlıca faydaları şöyle sıralanabilir: Bedeni güçlendirir. Özellikle kalp kaslar ve sinir sistemi ile ilgildir. Aşırı heyecanı, öfkeyi,kızgınlığı ve diğer duygusal çıkışları sakinleştiri, sinir sistemini yatıştırır, negatif enerjiyi dağıtır. Stresi hafifletir veya tümüyle ortadan kaldırır. Kişilere kendini ifade etme gücü kazandırır. Kişinin yaşamına anlam katmasına değer vermesine yardım eder. Değişimleri kabullenmeyi kolaylaştırır. Enerjisi ciddi hastalığı olan kişilere iyi gelir.Yaratıcı düşüncelerin açığa çıkmasına olanak sağlar, doğru ve açık ifade etme yeteneğini arttırır. Akıl gücünü ve kavrama anlama yeteneklerini arttırır. Kalsiyum yeterisizliğini giderir, diş çürümelerine karşı faydalıdır. Aşk ve sevgi ile ilgili iletişim becerilerini arttır, eril ve dişil enerjiyi dengeler. Bütün çakraları sükunete kavuşturur. Enerji tıkanmalarını açar, blokajları dağıtır. Doğumu kolaylaştırır ve ağrıları hafifletir.

Ay Taşı

Karşıt düşünce ve duyguların dengesini sağlar, yaşama sevinci verir. Aşırı tepki verdiğiniz ve endişeli olduğunuz durumlarda Aytaşı sizi dengeler ve diğer insanların hislerine karşı duyarlı olmanızı sağlar. Aytaşının en bilinen faydaları şöyledir: Kadınların aylık periyodlarının düzenlenmesini sağlar. Cinsel organların korunmasında etkisi vardır. Kramplara, bacak ve sırt ağrılarına iyi gelir. Doğum sancısını hafifletir. Oburluğa karşı etkilidir, iştahı kontrol etmek için enerjisi birebirdir. Aytaşı, kişinin duygusal gerilimden kurtulmasına ve duygularını kabul etmesine yardımcı olur. Duygusal dengeyi sağlar ve egoya karşı iyi gelir. İnsanlarla aranızdaki şefkat ve sempati duygularını karşılıklı olarak arttırır ve size sempati kazandırır. Rüyaların daha net hatırlanmasını sağlar ve korkulu rüyalar görmenizi engeller. Sevgililerin ve evlilerin daha ihtiraslı olmasını sağlar. Sezgileri ve iletişimi kuvvetlendirir. Yıldızı düşük olanların taşıdır, nazara karşı etkisi büyüktür. Hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirir.

Kaplan Gözü

Duygulara doğrudan hitap eden bir kristaldir, bu yüzden sevgililer arasında sıklıkla kullanılır. Cesaret verici ve bir amaca yönelmenizi sağlayıcı bir etkisi vardır. İnatçılığa bir nebze de olsa çare olarak denenebilir. Eğer birisiyle ilişkiniz varsa kaplangözü; ilişkide bulunduğunuz insanla aranızda telepatik bir bağ kurmanızı sağlayabilir. Yüzük ya da kolye olarak kullanabilir, ya da cebinizde taşıyabilirsiniz. Kendisini taşıyan kişilerin diğerlerine karşı daha az bağımlı olmasını sağlar. Duygusal bakımdan dengeleyicidir ve inatçılığı azaltır. Kişinin olayları daha net algılayabilmesini sağlar. Kaplangözünün nazardan koruduğuna inanılır, nazara karşı kullanılabilir. Astım hastaları için faydaları vardır. Hayatınızda değişiklikler yapmayı düşünüyorsanız ihtiyacınız olan kristal Kaplangözüdür. Güç ve cesaret kristali olan Kaplangözü; dayanıklılığınızı artırır ve engellere rağmen ilerleme isteği verir. Kişilerin iyi taraflarını görmenizde yardımcıdır. Sindirim sistemini düzenleyici etkileri bulunur. Kabuslara karşı etkilidir.

Turkuaz

Fransa’da ilk olarak Haçlı seferleri sırasında Türklerden alıp tanışıldığı için “Türk Mavisi” yada Türk’ten gelen anlamında kullanılan “Turquoise” yada “Turkis” diye isimlendirilmiştir. Gök renginin simgesidir, özgürlüğün anahtarıdır. Sindirim sorunları için kemer tokası şeklinde, bileklik yada yüzük şeklinde kullanılabilir. Tansiyonda denge oluşturur, kalp hastalıklarına iyi gelir. Cinsel isteği ve gücü arttırıcı özelliği bulunur ve özellikle dişil enerjisi ile kadınlara bu konularda faydası fazladır. Kaygıları sonlandırır, kederli olan kişilerin bu halden çıkmasında yardımcı olur. Kendisini taşıyan kişilerin iyileşme güçlerini yükseltir ve bilgeliklerini güçlendirir. Nazara karşı en etkili kristallerdendir. Migren ve baş ağrılarını alır ayrıca öksürüğü azaltır. Besinlerin ilgili hücrelerde kolayca emilebilmesini sağlar. Kemiklerin sağlığı için oldukça yararlıdır. Sadakat ve dostluğu her daim ön planda tutmamıza yardımcı olur.

Hematit

Hematit kan dolaşımı üzerinde pozitif etki sağlar, dalağın doğru çalışmasına yardımcı olur. Bilinen diğer faydaları şöyledir: Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir. Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir. Mafsal romatizmalarına karşı faydalıdır. Bel soğukluğuna karşı etkilidir. Aşırı duygulanma ve heyecanlanmaları sakinleştirir. Zihni berrak hale getirir, akıl ve zeka kıvraklığı sağlar.

Kantaşı (Heliotrop)

İnanışa göre bu para kristalidir ve para getirmeye yardımcı olur. Kantaşının yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz: Anlayışı ve hafızayı güçlendirir, zihni karmaşık duygulardan arındırır, duygusal anlamda ve zihinsel engelleri ortadan kaldırır, kişiye cesaret katar, kristale sahip olan kişinin kendinde duyduğu kuşkuları yok etmede yardımcıdır, bencil olan davranışlardan arındırır, sıkıntıları sabır ile aşmada yardımcıdır ve sıkıntılı dönemlerde kişiye dayanma gücü verir, kişiyi içinde yaşadığı âna bağlar bu sebep ile dikkati arttırır, tehlikeli olabilecek tutkulardan arındırır, kan dolaşımını düzenler, kadınlarda şiddetli geçen adet dönemlerinde ağrısını azaltıcı etkisi vardır, kişinin bedenini dinç ve güçlü tutar, damarlarda oluşabilecek kanamalarda iyileşmenin hızlanmasına yardım eder.

Lapis Lazuli

Melankoliyi (aşırı hüznü, neşesizliği) ve depresyonu ortadan kaldırır. Zihni berraklaştırır ve gerçek bilgiye ulaşmaya yardımcı olur, bakış açısını genişletir. Fiziki ve ruhsal güçlerimiz arasında denge oluşturur, akıl ve zeka kıvraklığı verir. Küçük çocukları solunum sistemi rahatsızlığından korur. Kemikleri güçlendirir, Tiroid bezinin sağlıklı çalışmasını sağlar, tansiyonu dengeler. İç barış oluşturur ve kişinin kendisine değer vermesini sağlar. Kalp ile akıl arasında iyi bir bağlantı kurar. Hamile kadınların düşük yapmasını önler. Uyuyamama, işitme ve görme bozukluğu, solunum ve sindirim sistemi bozukluğu, tekrarlayan yüksek ateş gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur. Lapis Lazuli kristalinin sürekli kullanılmamasında yarar vardır, çünkü vücut bu kristalin etkilerine karşı bağışıklık kazanabilir.

Labradorit

1770 Yılında Çek bir misyoner tarafından Labrador adasında bulunmuştur. Çok eski çağlarda yapılan inşaatların temelinde Labradorit taşı bulundurulurdu. Bu taşın yapılan inşaata şans, huzur ve mutluluk getireceğine inanılırdı. Faydaları ise şöyle sıralanabilir: Hafızayı güçlendirir. Tansiyonu düşürür. Kan dolaşımını ve kalp ritmini ayarlar. Böbreklerin çalışması üzerinde olumlu etkisi vardır. Timus bezini dengeleyip bağışıklık sistemini güçlendirir. Gizli kalmış yetenekleri uyandırır ve algılamayı arttırır. Hayal gücünün artmasına neden olur. Omurga hastalıkları, kalsiyum eksikliği, mevsim değişikliklerine duyarlılık ve aşırı üşüme gibi şikayetlere faydalı olur. Vücutta asit – baz dengesini sağlayarak kireçlenmeleri de önler. Soğuk algınlıkları ve romatizmal hastalıklarda fayda sağlar, nezleye iyi gelir. Zihnimizde bizi sınırlayan şeyleri aşmaya ve yeni keşifler yapmaya yardım eder. Sindirim sistemini destekler, özellikle mide ile ilgili düzensizlikleri giderir. Rahatlamaya ve uyumaya yardım eder. Metabolizmayı dengeler, böylece ideal kiloya kavuşmamıza yardım eder. Hormonları dengeler ve adet dönemindeki gerginlikleri giderir. Gece görüşünü güçlendirir. Konulara odaklanmayı ve konsantre olmayı sağlar. Bu özelliği nedeniyle sınavlar gibi yoğun dikkat gerektiren durumlarda kullanılması faydalıdır. Olgunluğu temsil eden bir taştır. Öfkeyi azaltır.

Opal

Opal kristalinin ismi, Sanskritçe “kıymetli taş” anlamındaki “Upala” sözcüğünden gelir. Yer altında sürekli hareket halinde olan sıcak suların, kayaların oluşturduğu boşluklarda çökmesi ve yerleşmesi ile oluşur, etrafındaki kayalardan mineral emerek gelişimini sürdürür. Bu sebeple ismi “ıslak kuvars” olarak da anılmaktadır. Güneş ışınların ısısını emerek bünyesinde tutabilir. Avucunuza aldığınızda vücut ısınız ile renk değiştirebilen nadir taşlar arasındadır. İçerisinde tamamen gökkuşağı renklerini taşır fakat sıralı değil karmaşık haldedir. Bu kristalin yararları şunlardır: Kızgınlık halini sindirir ve emer, kişisel iradeyi güçlendirerek özgürlüğü ve bağımsızlığı oluşturmada yardımcı olur, kendini iyi bir şekilde ifade edebilme yeteneğini geliştirir, kişiyi içinde hapsolduğu yanlış inançlardan kurtarır ve arındırır, eklem sorunlarını iyileştirmeye yardımcıdır, gözlerinizin görme gücünü arttırır, böbrek ve kan hastalıkları için şifacı özelliği bulunmaktadır, tehlikeli anlarda cesaret vericidir, hayatlarımızın sıkıntılı günlerinde rahatlamaya yardımcı olur, kabus rüyaları emerek hoş rüyalar sunar, Parkinson hastalığının tedavisinde yardımcıdır, kişiye gençlik gücü aşılar, negatif duyguları emerek aşırı duygulanmaların önüne geçer, utangaçlığı azaltır.

Her zaman olduğu gibi, kristallerin enerji alanınızı düzenleyip sizi desteklemesi için enerjinize ve amacınıza uygun bir kristal seçmeniz, onları yapılarına uygun olarak güzelce arındırmanız, size uygun olumlamalar eşliğinde bu kristallerle birlikte çalışmanız gerektiğini unutmayın canlarım. Aklınıza gelen her soruyu yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

Enerjinizin kristallerinki kadar berrak olmasını diliyorum!

Sevgilerimle,

~Yağmur