Fal Sepeti Blog

Astroloji: Evler Ne Anlama Gelir, Neyi Temsil Eder?

astroloji, burçlar, astrolojide evler

Astroloji haritasındaki evler hayatımızdaki yaşam alanları temsil eder. Yaşam alanlarımızı nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu, bu alanların bulunduğu burç ve gezegenin nelerden etkilendiğini anlatır. Ayrıca evlerde bulunan gezegenler o evin konusunu ve güçlü yönlerini bizlere anlatır.

Astrolojide toplam 12 adet ev bulunmaktadır. Her ev farklı özellikleri temsil eder. 1. ev daima yükselen burçtur. Çünkü yükselen burç; karakter, dış görünüş ve mizacımızı yansıtır. Ev diziliminin doğru bir şekilde hesaplanabilmesi için doğum saatinin bilinmesi gerekmektedir. Evlerin anlamları ise birbirlerinden farklı detaylarla karşımıza çıkmaktadır.

Astroloji evleri birbirlerinden farklı gezegenler tarafından yönetilir. Gezegenlerin hareketlerine göre şekillenen karakterimiz, olayları da etkiler. Bu sebeple gezegenlerin hareketleri değiştikçe astroloji evleri de kişiye yansıttığı özellikler konusunda değişiklik gösterir. Çünkü gezegenlerin konumlarına göre ruh halimiz ya da ilişkilerimiz etkilenir. Eğer sizler de astrolojik eviniz ve burç yorumlarıyla kıyaslamak istiyorsanız; buradan haftalık burç yorumlarını okuyabilirsiniz.

1.Ev Koç Burcu – Yükselen Burcumuz

1.evin doğal burcu Koç’tur. Yönetici gezegeni ise Mars’tır. Yükselen burç da denilen 1.ev daha çok karakterimiz, mizacımız ve fiziksel görüntümüz üzerinde etkilidir. Kişinin benlik duygusunu, dış dünyayı nasıl anlayıp tepki verdiğini, kendini nasıl yansıttığını belirler. Astrolojide 1. ev adeta bir giysi gibidir. Burca göre fiziki yapı da şekil alır. Yaşam enerjisi, davranış tarzı, alışkanlıklar, eğitim, katılım gibi etkenleri belirler. Ayrıca bu evin gezegeni Mars, kişiliğimizi büyük ölçüde etkiler.

2.Ev Boğa Burcu – Maddesel Olanaklarımız

İkinci evin doğal burcu Boğa, yönetici gezegeni ise Venüs’tür. Para, varlık ve kazanç evi olarak simgeleşmiştir. Astrolojide 2. ev sahip olduğumuz maddesel olanakları temsil eder. Para kazanma ve harcama niteliğimizi bu ev ve burada bulunan gezegenler belirler. Lüks, konfor, sahip olma ya da ticari yetenekleri nasıl kazanca dönüştürebileceğiniz bu evden anlaşılır.

3.Ev İkizler burcu – Zekamız 

Astrolojide 3. ev İkizler burcunun evidir. Merkür’ün yönettiği bu evde gündelik hayattaki pratik zeka ön plandadır. Akıl, iletişim ve kardeşleri temsil eder. Yaratıcılık konularının da yer aldığı bu ev; haberleşme, kısa seyahatler, kendimizi ifade edebilme, yazma ve konuşma gibi konuların kalitesi ile ilişkilidir. Edebiyat gibi sanat alanları da bu evden gelir. Bunlara ek olarak bilgiyi edinme, düşünme ve günlük hayatta kullanabilme gibi yeteneklerin bulunduğu evdir.

4.Ev Yengeç Burcu – Ailemiz 

Yengeç burcunun evi olan 4.evi Ay yönetir. Yuve ve aile konularını temsil eden bu ev kendimize ait yaşam koşullarını gösterir. Çalışma ortamı, yakın çevre, yuvamız ile olan ilişkilerimiz bu evden anlaşılır. Toprak ve taşınmaz malları da simgeleyen astrolojide 4. ev, doğayla olan ilişkilerimizi de simgeler. Ayrıca kendimizi nerede duygusal ve zihinsel olarak rahat hissettiğimiz bu ev ile belirlenir.

5.Ev Aslan – Yaratıcılığımız

Yönetici gezegeni Güneş olan astrolojide 5. ev, Aslan burcunun evidir. Yaratıcılığımızı gösteren bu ev kendimizi fiziksel ve zihinsel olarak nasıl yönettiğimizi belirler. Aynı zamanda çocuklar, ilişkiler, hayattan aldığımız haz ve neşe konularını temsil eder. Öte yandan güzel sanatlar, yetenek, hayal gücü ve yatkınlığımız da yine bu evin özelliklerinden gelir. Sosyal hayattaki çevre, duygusal ilişkiler, arkadaşlıkları da yine bu ev simgeler.

6.Ev Başak – Kariyer ve Sağlığımız

Başak burcunun yer aldığı bu evin yönetici gezegeni Merkür’dür. Astrolojide 6. ev iş hayatımızı, nasıl bir çalışan olduğumuzu ve kariyer hedeflerimizi simgeler. Detaylı, sabırlı, ayrıntıları iyi organize eden, gündelik sorumluluklar ve işleri bu ev bizlere gösterir. İş yeri ve iş seçimleri, disiplin ve sorumlulukları ele alış biçimi bu ev aracılığıyla yönetilir. Ayrıca sağlığımızın durumu hakkında da yine bilgi veren bir evdir.

7.Ev Terazi Burcu – Ortaklıklar ve Uyum

Dengenin sembolü Terazi burcu astrolojide 7. ev tarafından temsil edilir. Venüs’ün yönetici gezegen olduğu bu evde ortaklıklar, iş birliği ve uyum ön plandadır. Eş ve ortaklık konusundaki uyum bu ev aracılığıyla gelir. Ayrıca toplumsal ilişkilerde uyum, iş birliği, yumuşak başlılık özellikleri bu evde hayat bulur. Eşten beklenti, ortaklıklar, iş ilişkileri, sosyal ilişkiler ve aşk ilişkilerinin kalitesi bu ev tarafından belirlenir.

8.Ev Akrep Burcu – Sezgilerimizin Geldiği Yer 

Akrep burcunun temsil ettiği astrolojide 8. ev Mars ve Plüton tarafından ortak olarak yönetilir. Ölüm, yeniden doğum ve sezgilerimizin geldiği yeri temsil eder. Kişisel serveti anlatan bu ev aslında astrolojide 2. ev ile karşı karşıyadır. Miras, evlilik ya da ortak çalışmalara ait olan payların ve kazançların evidir. Bu evin konuları arasında cinsellik, ölüm, yeniden doğum ve sezgiler vardır. Kişinin kendini dönüştürmesi ve ruhsal gelişimi gösterir.

9.Ev Yay Burcu – Kendimizi Tanıdığımız Yer 

Doğal burcu Yay olan bu evin yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Bu ev; felsefe, din, yüksek bilgi edinme, öğrenim hayatı, yurt dışı ilişkileri, dil, diğer kültürlerle olan ilişkiler, hoşgörü, hümanizm, yolculuk, yabancı ülkeleri gezmek ve keşfetmek konularını içerir. Astrolojide 9. ev kendimizi tanıma, anlama ve gerçekleştirme isteğimizi gösterir.

10.Ev Oğlak Burcu – Kariyer ve Sosyal Çevremiz

Oğlak burcunun yer aldığı bu evi Satürn yönetir. Bu evde kariyer, sosyal çevre ve ün konuları ön plandadır. Astrolojide 10. ev toplumsal saygınlık ve tanınmışlığı gösterir, organizasyon, yönetim ve iktidar evi olarak yer alır. Gelecek hedefleri, ulaşmak istediğimiz seviyeyi, kariyer planlarımızı, iş kapasitemizi gösterir. Hangi alanda kariyer yapacağımız bu ev ile ilişkilidir. Ayrıca yönetici nitelikleri, hayatta nasıl tanınılacağı, iş hayatında uyum da bu evin özellikleri arasındadır.

11.Ev Kova Burcu – Arkadaşlık İlişkilerimiz 

Uranüs ve Satürn ortaklığı ile yönetilen bu evin doğal burcu Kova’dır. Astrolojide 11. ev olarak karşımıza çıkan bu evin anahtar kelimeleri arkadaşlık ve kolektifliktir. Bu ev grup çalışmalarını, kişinin kolektifliğini, grup içerisinde yer alındığındaki uyumu simgeler. Arkadaş edinebilme, dostlukları sürdürebilme, sosyalleşme ve sosyal aktiviteleri bu ev anlatır. Ayrıca bireysel çıkarların aşıldığını ve insanlık yararına çalışmanın önemini bu ev gösterir.

12.Ev Balık Burcu – İç Dünyamızın Geldiği Yer 

Yine Jüpiter ve Neptün’ün ortaklaşa yönettiği bu evin doğal burcu Balık’tır. Bu ev iç dünyamızı ve ruhsal durumumuzu anlatır. Sezgiler, hayal gücü, bilinçötesi, tanrısal güç ve ruhsal sıkıntıları temsil eder. Astrolojide 12. ev olan bu ev aynı zamanda sonuncudur. Geçmiş, kendine acıma, ruhsal sıkıntılar, ego, evrensel sevgi ve ruhani niteliklere ulaşabilmeyi anlatır. Ayrıca bu ev kişinin kendi iç dünyası ile olan ilişki kurma biçimini etkileyen evdir.


Sizler için hazırladığımız Astroloji: Evler Ne Anlama Gelir, Neyi Temsil Eder? yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.