Fal Sepeti Blog

Tarot Kartları ve Büyük Arkana Serisi: “Derin Anlamlar”

tarot kartları

Tarot kartları büyük Arkana ve küçük Arkana serileri olmak üzere iki ana grupta incelenirler. Büyük Arkana serisi 22 karttan oluşur. Küçük Arkana serisine kıyasla Tarot falında çok daha güçlü ve derin anlamlar taşırlar. Tarot kartlarında büyük Arkana serisi 0 numaralı Deli kartıyla başlar, Dünya kartı ile son bulur. Sunduğu bilgilerin çok daha etkili olduğu bu seride kartlar, bazen küçük Arkana serisinde yer alan kartların anlamlarını hafifletebilirler. Bu durum büyük Arkana serisindeki kartların gücünden gelir. Anlamı derin olan bu serinin tamamını ise siz değerli okurlarımız için Falsepeti ailesi olarak tek tek açıkladık.

Büyük Arkana Serisi Doğrudan Burçlar ve Astroloji ile Bağlantılıdır

Gezegenlerin ve yıldızların hareketlerine göre yorumlanan astroloji aynı zamanda Tarot falında büyük Arkana serisi kartları ile de bağlantılıdır. Büyük Arkana serisi, astrolojik bağıntıları nedeniyle aslında Tarot falı yorumlarken oldukça büyük etkilere sahiptir. Burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta ise seride yer alan kartların doğrudan gezegen ve burçlarla olan bağlantısıdır. Dolayısıyla Tarot falı açarken büyük Arkana serisinden gelen kartların yorumları, astroloji bağlantısı dikkate alınarak yapılmalıdır.

Büyük Arkana Serisinin Kartları Nelerdir?

Büyük Arkana serisinde toplamda 22 kart bulunur. Bu kartlar genellikle küçük Arkana serisine kıyasla oldukça derin ve güçlü anlamlar taşır. Bu sebeple 4 farklı grupta incelenen küçük Arkana serisindeki kartların anlamlarını hafifletebilirler. Büyük Arkana serisinde yer alan kartlar ise şöyledir: