09.08.2015 Gökyüzü Mesajları (Mars Aslanda)

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 25 / 7

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Azize

Güneş : Aslan

Ay :  İkizler

Gün Yöneticisi : Güneş

Bugün gün titreşimi bize, iç sesimizi duyarak, bugüne kadar öğrendiğimiz her şeyi gözden geçirmenin öneminden ve buradan aldığımız güçle içimizde doğacak olan cesaretten bahsediyor. Marsiyen bir etki göze çarpıyor, her ne kadar arka planda iç ses ve öğretinin otoritesinin gücü gözükse de bir savaştan söz ediliyor, bu savaş kendimizi var etme sanatıdır, ‘’bir amacı olmak’’ tır aslında; insan, bir savaşı olduğunda vardır, o zaman varlığının anlamını taşır.

Savaş, yaşama karşı sanılır; halbuki bu savaş kendimizden kendimizedir. İnsan şeytanıyla savaşır ki aslında o bile sadece görevini yapmaktadır. İnsanın kendini bulma ve sınırlarının farkına varma yolculuğunda, onu durdurmaya çalışanlar, yolunda onu yavaşlatanlar, onu zorlayanlar, onu çalıştırır. Aratır ve buldurur ona, insan her şeyin üstesinden gelip bu durumu bir şansa çevirebilecek olan potansiyeli taşır.

Şans size verilen değil, sizce yaratılandır. Ateş, yaksa da aynı zamanda insanı medeniyete taşımayı sağlamış olandır. Mühim olan insanın elindeki gücün ne kadar farkına vardığı ve bunu nasıl kullandığıdır. Bugün saat 02:32’yi gösterirken Mars aslana geçmiş bulunuyor ve bu durum biraz da bu temaları içeriyor.

Mars yengeçte kendini ifade etmekte zorlanıyordu, su tabiatı ona kendini çok kendi gibi hissettirmiyordu, duygusal yanılgılar söz konusu olabiliyordu. Bu süreçte aile kavramı ve bu anlamda birtakım yüzleşmeler ön plana çıktı. Şimdi Mars aslana geçiyor, mars bir çocuktur; bununla birlikte güçlü bir ışığı söz konusudur. Mars aslanda, bizi Güneşe götürür ve Güneş aslanda; bu dönemler kendimizle ilgili keşiflerimiz açısından önem taşıyacaktır. En güzeli içi dışı bir olmak ve andaki ışığın farkında olmaktır.

Aslan teması, gölge yönüyle, bazen bizi fazlaca kendimize gömülmüş bir hale koyabilir, sosyal bir varlık olduğumuzu ve bu anlamda da sorumluluklar taşıdığımızı, bir kişinin özgürlüğünün bir başka kişinin özgürlük alanına girdiğinde son bulduğunu hatırlamakta fayda var. Aslan abartıyı sever ve bazen hatalarını görmekte zorlanabilir, öz eleştirinin önemini de hatırlayalım.

Mars aslanda kendini muhakkak ki çok daha güçlü hissedecektir; bununla birlikte hatırlanmalıdır ki gücün nasıl kullanıldığı ve içinde bulunulan eylemin muhtemel yansımalarına dair ne kadar farkındalık taşındığı önemlidir. Aslan oyun oynamak ister, ‘’ Bu benim oyunum! ‘’ diye tutturmamakta fayda var; çünkü bu ne kadar benim oyunumsa, aynı zamanda bizim oyunumuzdur.

Bugün Güneş günü, ışığımız yüksek, bunun tadını çıkarın ve olabildikçe kendinizle buluşabilmek ve orada bütünsel ışığınızı fark edebilmek için kendinize fırsatlar tanıyın. Siz aslında her şeydesiniz ve her şeyden, size bir adım olup kendinizi seyretmektesiniz. Bu seyirde iç sesinizin gücü koruyun.

Ay ikizlerde hareketine devam ediyor, iletişim açısından zengin bir gün olur, sosyal paylaşımlar size keyif verir. Kendinizle de iletişim kurun, bu anlamda uyanık kalmak bu dönem için ekstra önemlidir. İlişkilerde ‘’sen, ben’’ demekten öte ‘’biz’’deki benin sesini duymaya çalışın.

Günün rehber kartı ‘’azize’’, ‘’azize’’ Tarotun üç koruyucu kartından biridir. Ay temasını içerir. Bugün kendi derinliklerinizdeki gücü de fark edin. Mars yengeçteyken, Aydaki gücü uyandırdık aslında içimizde, bu anlamda sağlam deneyimler yaşadık ve bu deneyimler bazı çözülümleri sağladı, buna izin verenler epey yol aldı, derinliklerindeki ışığı kavradı, şimdi buradan aldığımız güçle kendimizi keşfetme zamanı! Yüreğiniz sizi hep size götürür ve gerçek ışık oradadır.

Mars yengeçteki aile teması önemlidir, anne ve baba insanın kökleridir ve o köklerdeki ışık uyanmadıkça kişi kendini tanımanın en önemli hakikatine inme şansını yakalayabilecek değildir. Doğum haritamızda aile, 4. evimizle temsil edilir. Doğum haritamızda 12 ev vardır ve her biri yaşamımızın belli alanlarının hikayelerini anlatır. Bu evlerdeki gezegen yoğunlaşmaları, bizim o evimizdeki, yani o alandaki yaşamsal yoğunlaşmamızı gösterir.

4.ev normalde yengecin evidir. Yengeç teması aileyi içerir. Bu ev bizim saklı hazinemizin olduğu yerdir ve onu keşfetmek, bizi kendimizi bulma yolunda 5. evin teması olan gerçek yaratımlara götürebilir. 5. evse aslanın kendi evidir. Bugüne kadar olan tüm hikayeyi sindiren, kalemi eline alabilir, aksi sadece gölgelerinde yüzmekte ve kaçtığı cevaplarla yüzleşeceği o anları beklemektedir.

Kaçmak çözüm değildir, korkmak da bahane; çünkü korkulan şeyi yaratan insanın kendisidir ve bunun üstesinden gelmek, zaten onun yaşama gelirken seçtiğidir. Öz gücümüz burada uyanır. İşte bu, şimdilik!

Sizi çok seviyorum,

Hüseyin Akdağ