Merkür Geçişi ve Boğa Burcunda Dolunay

Bu akşam Boğa burcunda 19 derecelik bir Dolunay gerçekleşecek. Peki, Boğa burcunda Dolunay bizi nasıl etkileyecek?

Öncelikle Boğa burcunda Dolunay’ı daha iyi anlamak için hem Dolunay sürecine kısaca bakmamız hem de Boğa enerjisini yakından incelememiz gerekiyor. Aynı zamanda dün gerçekleşen Merkür Geçişinin de bu Dolunay dönemine yoğun etki edeceğini aklımızdan çıkartmamalıyız. Diğerlerine göre oldukça farklı bir Dolunay dönemi bizleri bekliyor.

Dolunay’ın gerçekleştiği noktanın hemen yakınında Merkür geçişinin olması farklı konularda küçük aksilikler çıkacağını ifade ediyor. Bu yüzden yaptığımız işleri ve aldığımız kararları tekrar tekrar kontrol etmemiz gerekebilir. Zihnimizi allak bullak eden Merkür geçişi Dolunay sürecinin de gelmesi ile birlikte bizi aklımız mı yoksa kalbimiz mi sorusunu sormaya itecek.

Önümüzdeki günlerde Merkür geçişinin etkisi ile emek verdiğimiz konularda işimizin bittiğini düşünebilir ama sonucu elde etmek için bir şeyler daha yapmamız gerektiğini öğrenebilir. Bu Dolunay aksilikleri aşmamız için bize destek olacak ve hiç olmadığı kadar destek verecek. Çünkü Merkür ve Ay kendi aralarında bir zıtlaşmaya giriyorlar.

Boğa burcunda gerçekleşen Dolunay’ı anlamak için bu burcun enerjisine de kısaca bir göz atmalıyız. Boğa’lar hedefleri doğrultusunda ilerlerken, tüm dikkatlerini toplayabilme yeteneklerinin yanında maddecilikleri ile tanınırlar. Sahip olma onların yaşam gerçekleridir. Bireysel ilişkiler konusunda son derece güvenilir olan Boğalar, insanlara yardım etmekten hoşlanırlar.

Yaşamları boyunca güven ararlar ve bu yüzden kendilerini riske atmazlar. Amaçladıkları işler konusunda gösterdikleri sabır, bazen diğer kişileri çatlatacak boyutlarda olabilir. Bütün bunlara rağmen çevresi tarafından aranılan, sıcakkanlı insanlardır. Sürekli somut konularla uğraşmayı severler, doğada bulunan olaylardan örneklemelerle işlerini başarılı bir şekilde yürütürler. Bu yüzden ruhsal olarak da doyumlu kişilerdir.

Olayları organize ederlerken rahatlıklarını gözetirler ve kendilerinin zevklerine uygun olmasına önem verirler. Yaşamdaki isteklerini elde ettikleri zaman, hiçbir koşul onları başka yönlere çekemez. Parayı rahata ulaşmak için bir araç olarak görürler. Mal ve mülk edinme konusunda beceriklidirler. Finans ve yatırım konuları ilgilerini çeker.

Bu durumda her ne kadar Merkür geçişi bizi aksiliklerle mücadele etmeye ve sorunlarla yıldırmaya çalışsa da Dolunay imdadımıza yetişecek. Özellikle de ekonomik konularda, eğitim ve kariyer konularında problemleri aşarak hedefimiz doğrultusunda ilerlememize destek olacak.

Merkür geçişi ve Boğa burcunda Dolunay’ın etkili olduğu bu günleri en iyi şekilde atlatmak istiyorsak kesinlikle önlemler almalı, sabırlı olmalı ve büyük bir farkındalık ile zihnimizi netleştirip yolumuzda ilerlemeliyiz.