11.08.2015 Gökyüzü Mesajları ( Jüpiter Başakta )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 18 / 9

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : Mahkeme

Güneş : Aslan

Ay :  Yengeç

Gün Yöneticisi: Mars

Bugün gün titreşimi Satürnyen bir döngünün varlığından bahsediyor, bugün dünya titreşiminde bazı yüzleşmeler söz konusu olabilir, bizi zorlayan durumlarla karşı karşıya kalınabilir, bizim için önem taşıyan husularda bazı cevaplar bulunmaya çalışılabilir. Bugün yaşam sorumluluğumuz hatırlatılabilir, bugün ilişkilerde önemli kesişmeler olabilir, bu birlikte oluşturulan alanlardaki paylaşımlar ile ilgilidir. Her şeyi biz yapamayız; bununla birlikte bazı şeyleri de ancak biz yaparız, işte bu ayrımın ne olduğunun farkına varmak önem taşıyacaktır.

Bugün 14:11 itibariyle Jüpiter aslandaki hareketini tamamlayarak başağa geçiyor. Jüpiter derin bilgelik ve anlayış gezegenidir, büyüme ve genişlemedir. Aslanda, çocuksu bir doğada mutluydu ve aslan onun doğasıyla daha bir uyum gösteriyordu. Jüpiterde işler biraz daha değişecektir. Ateşten toprağa geçiyoruz ve toprak sorumluluk demektir. Bir de biz burada başaktan bahsediyoruz, başak sonsuz gelişim desteklendiğinde içi rahat olan bir arkadaşımızdır. Değilse tedirgindir ve gölge özellikleri ön plana çıkabilir.

Bu dönem bizden neyi başarmamızı istiyor? Kendimiz ve yaşamımızla ilgili aksaklıkları düzeltebilmemiz, yararlıyla yararsızı ayırt edebilmemiz, yapabileceğimizin en iyisini yapabilmemizi istiyor. İşlevsellik, emek ve sıhhat temaları ön plana çıkıyor. Venüsün de aslanda ve retro olduğunu düşünürsek ve Merkür başakta, genel olarak bir temizlik dönemi, bu dönemde çok büyük faydaların sağlanabileceği süreçlerin tohumları atılabilir. Bu dönemi ne kadar lehimize çevirebildiğimiz, ne kadar gelişim gösterebildiğimiz ve bunun için ne kadar emek harcayıp buradaki başarıyı sağlayabildiğimizle ilgilidir.

Gölge yönleriyle bu dönem aşırı gerçekçilik, detaylarla aşırı uğraş ve sadece kusurları görme olarak karşımıza çıkar. Hoşgörü, sorumlulukları paylaşmak, ortak yararlar için çalışmak bizim için çok daha verimli olacaktır. ‘’ Dışarı değiştirmeye çalışan, içeriye körleşir ve bu gerçek kaybı yaratır. İnsan içinde tam ve bütün olmayı başardığında, bu muhakkak ki dışa da yansıyacaktır. Gelişim, her şeyle bütün olup bu bütünlükte bir adım atabilmektir. ‘’

Gördüğümüz aksaklık, bazen sadece içimizde büyütüp kendimize karşı gösteremediğimiz bir hoşgörüyü bizde yaratabilmek adına görevli olabilir. ‘’ tamamen ve olduğu ‘’ gibi sevmek ve onun bu haliyle yaşamımızdaki rolünün farkına varıp ortak alandaki gelişimimizi kendi sınırlarımız dahilinde gerçekleştirebiliyor olabilmek, işte bu önemlidir. ‘’ İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir… ‘’

İfadelerimiz, karşımızdaki kişinin de başarıp başaramayacağı şeylerin kabulüyle akıp gitmelidir. Kimse mükemmel değildir, biz buna dahil ve gelişim, mükemmel olmak değil, olabildiğince daha iyi olabilmek, yolda kalabilmek demektir. Mükemmel olsak burada bir işimiz kalmazdı ki! Önemli olan bir başka şey de şudur: ‘’ Dünya öğretmekten çok öğrenmek içindir. Öğrenen öğretir, sadece öğretmek isteyen, öğrenmenin büyüsünü asla çözemeyecektir. ‘’ Bize, her şey öğretir; bununla birlikte şu kesindir ki insan ancak kendinden öğrenir.

Rehber kartımız olan ‘’mahkeme’’ bugün önemli kararların alınabileceğinden bahsediliyor. Aslında son sınavlarımızı veriyoruz, daha tam ve bütün zamanlar için, artık gündem biraz daha ışığını bulmaya doğru ilerliyor gibi gözüküyor. Dışarıda olan içeride olanla büyüyor ve içeride olan dışarıda kendine ayna tutuyor. Her şey aslında bütün bir ışıkla ilerliyor ve bunların farkında olmak önemli! Rehber kartımız bize ‘’ İç sesini duy ve yaşam gücünü kontrol edebilecek bu sesin yüreğinin sesi olduğunu bil ve ona yakın kal! ‘’ diyor. Akışa güvenmek önemlidir; çünkü o akışı yaratan da insanın kendisidir.

Ay yengeçte devam ediyor, duygularımız biraz daha ön plana çıkar. Ben dün duygusal bir film izleyip hüngür hüngür ağladım. Gökyüzü de dün aynı şeyi yaptı. Duygusal boşalmalarınız olursa buna izin verin. Bu yüreğinizi yumuşatır ve sevgi yüreğinize çok daha kolaylıkla ulaşır.

Bu dönem sağlık konuları da önem taşıyacaktır ve sağlık, yaşamla kurulan bağın ne kadar dengeli ve bütün olduğuyla alakalıdır. İçinizdekini dışarıya yansıtın ve mutlaka ki dışarıdan içeriye akana da fırsat tanıyın. Nefes almak gibi, yaşamını gücünü içinize çekin ve içinizdeki gücü huzur içinde yaşama verin, kaynaklar sonsuz, bunu bilin!

Bugün Mars günü ve Mars aslandaki hareketini koruyor. Güneş de Aslanda, içinizdeki çocukla da bağınızı koruyun. Bu size sağlık ve neşe getirir ki bu neşe sağlığımız için aslında çok da önemlidir. Kendinize bazı sürprizler yapın, o an aklınıza gelen bir şeyler yapın, bunun için kendinize küçük de olsa zamanlar yaratın. Heyecan duyabileceğiniz bir şeyler yapın! Bunlar sizi besleyecektir. Gerçek savaş, içimizdeki barış sağlandığında olur ve bu, tüm yaşamın ışığıyla buluştuğumuz anda mümkün olur. Daha yazacakmış gibi şöyle bir baktım, bu kadarmış, bugünlük de bu, bazen diyorum ki ‘’ Biri beni durdursun! ‘’

Sizi çok seviyorum,

Hüseyin Akdağ