29.08.2015 Dolunay Mesajları ( Balıkta )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 27 / 9

Günün Rehber Kartı ( Taroloji ) : İmparator

Güneş : Başak

Ay : Balık ( 11:50 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Satürn

Bugün gün enerjisi, bu dönemde olanların ne kadar önemli geçişler olduğunun farkında olmamızı istiyor. Karanlığı aydınlatacak tek güç biziz, bu kesin! Bugün kim olduğumuz ve bu kimliği yaşamımızda nasıl bir ışıkla yoğurarak kendimize sunduğumuz önemlidir. Ne kadar farkındayım yaşamın ve bu yaşamın, buradaki anlamımın ve ne kadar bunu hareket kabiliyetimdeki güçte kullanmaktayım?

Zorluklar, bizlerdeki hareketi oluşturan temel araçlardır. Onlar bizi harekete geçirebilir ve bizi yeni keşiflere götürerek yaşamda yol almamıza yardımcı olabilir; bununla birlikte her şeyin kolay olduğu bir akışta, kişi kendini çok sınırlandırılmış bir bütünlük içinde deneyimlemeyi seçebilir. Zorluklar bizi yormak için değil, ne yapmamız gerektiğini, neyin farkına varmamız gerektiğini anlayıp bunu yaşama geçirebilmemiz içindir.

Her duvar yıkılır, her zorluk aşılır, bu benim yaşamımdaki bir kayaysa, mutlak ki benim gücüm onu önemden kaldırıp yolu açacaktır; bununla birlikte bunu nasıl yapabileceğim hatırlanmalıdır, bunun için de derinlerdeki gücün farkına varılmalıdır. Bilinç dediğimiz boyutun ve bunun nasıl geniş ve yaratıcı bir güç olduğunun farkına varılmalıdır.

Gün yöneticisi de gün tireşiminin olduğu gibi Satürnyen bir döngüden bahsediyor. Satürn, seni yansıtmadığına inandığın, seni zorlayan parçadaki seni görmek ve o seni kontrollü bir şekilde açığa çıkarabilmektir. Satürn sana kimlik ve potansiyellerini sağlam temellerle açığa çıkarabileceğin bir döngü verir. O döngüde sürünülebilir, kalkılıp güçlü adımlarla yürünebilir. Yürümeyi seçen ruhen ve bedenen yükselecektir ki bu, içindeki gücün kabuklarını kırarak dışa çıkabilmesidir. Satürn senin kabuklarını kırmana yardımcı olur, kesindir.

Bugün Ay ve Mars etkisi de mevcut gün titreşiminde, Ay bizi balıktaki dolunaya götürürken, Mars bizi gün rehber kartı olan ‘’imparator’’a götürüyor. ‘’imparator’’ koç etkisindedir ve koçun yöneticisi Marstır. Bu tema burada kendini cesaret ve harekete geçme kabiliyeti olarak gösterir. Ay özellikte balıktaki temasıyla, işaretleri takip etmemizi ve bütünsel görebilmemizi ister, Mars da doğru zaman olduğunu fark ettiğimiz anda cesur olup adım atabilmemizi; çünkü atılmamış bir adım yoldaki ışığın keşfi olamadığından bizi hep karanlıkta bırakır. Ay dişil yanımızdır, küresel zamanı anlatır. Mars, eril yanımızdır ki bu doğrusal zamanla alakalıdır. Küresel döngüde, doğrusal akışlar yaratabilmek gerekir ki bu öncelikle küresel zaman, doğayı ne kadar derin okuyabilmiş olmamızla bağlantılı yorumlanır.

Ay bugün 11:50 itibariyle balık burcuna geçiyor.  10:04 itibariyle Satürn ile kare yaparak boşlukta ilerliyor. Bu esnada biraz bizi zorlayabilir akış, bugün hep bundan bahsettik ve ancak direnmek yerine akış ile uyum içinde harekete geçme potansiyelimizi uyandırarak süreçleri çözümleyebileceğimizden ki bu önemlidir. Ayın boşlukta olduğu zaman diliminde ruhsal çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Meditasyon ve eğer bilginiz varsa şifa çalışmaları yapabilirsiniz. Bu dolunaya da hazırlık olacaktır. Aslında dolunay etkisini bir süredir deneyimliyoruz. Balık etkisi söz konusu olduğundan bol bol rüyalar görüyoruz ve bu rüyaların ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışıyoruz.

Balık flu bir burçtur, Neptünyen doğası onu bulanık kılar. Bu dolunay önemli olan içsel bir uyanış ve bütünleşmedir. Ruhsal özelliklerimiz devreye giriyor ve bu anlamda önemli yüzleşmeler gerçekleşiyor olabilir. Duygu yüklerimiz, bastırdıklarımız, bizi zorlayıp kenara attıklarımız ayyuka çıkıyor. Bize artık bırakmak ve yolun ışığının farkına varmak kalıyor. Balığın gölge yanı kaçmaktır; bununla birlikte dolunay enerjisi buna çok da imkan tanımayacaktır, Satürnyen hatırlatılış da bununla ilgili olsa gerek!

21:35 itibariyle balık burcunda dolunay gerçekleşiyor. Yaşamda gizil olan döngünün ve bu döngüdeki yaratıcı ve tetikleyici gücün ne kadar farkındayız? Ruhun ne kadar ışığındayız? Ne kadar bütün ve o bütünsel ışıkla bağlantıdayız? Her şeyin ardındaki hikayeyi ne kadar okumaktayız? İşte bunlar ön plana çıkıyor.

Başak- balık aksını göz önünde bulunduracak olursak, ‘’Seni gerçekliğine götürecek olan senin bu gerçekliğin ötesindeki gerçekliğin farkına varmandır. ‘’ diyor. Bu ne demektir? Gördüklerin, göremediklerin, kendinde fark edip geliştirebildiklerin, farkına varamayarak geliştiremediklerin, bu dolunayda neyin ne kadar farkına vardığımız ve bunu ne kadar güçlü bir ışıkla yansıttığımız önemlidir. Uyanın ve bu uyanışı daimi kılın! Farkındalık çalışmaları bu dönemde çok değerlidir. Bazen o kadar alışmışsınızdır ki sürecinizdeki çıkmazlara, çıkabileceğiniz aklınızın ucuna bile gelmiyor olabilir. Kullandığınız cümlelerin ve kelimelerin farkına varın. Kendinizi dinleyin! Neyi yaratıyor ve neyi çekiyorsunuz kendinize? Sorumluluğu ne kadar alıyorsunuz? Yaşamın sorumluluğunu alamayan içindeki yaratıcı gücün ışığıyla buluşamaz; çünkü o, bizim o, onun biz olduğumuz yerdedir ki bu da görünenin ardındaki bütünsel hikayeyi okuyabilmek ile ilgildir. Tanrılık ışığı sizsiniz, bunu hatırlayabilmelisiniz.

Bakalım Zodayağın büyülü çemberinde karşımıza nasıl mesajlar çıkıyor:

( Yükselen burçlarınızı da okumayı ihmal etmeyin! )

KOÇ ( Büyücü )

Koçun  12. evinde gerçekleşiyor bu dolunay, bu da içine kapandığı dönemin sonuna yaklaştığını, bu dolunay sürecindeki inzivanın onun saklı potansiyellerini uyandırdığını ve kendine güveninin, onun bu potansiyelleri kullanma şansı yaratacağını söylüyor.

‘’ İçindeki çocuğu uyandır ve bil ki o çocuk, biliş halinde büyüyor ve bil ki senin sana olan güvenin şimdi yolunu açıp seni seninle buluşturuyor, bil ki tüm ışık oradadır. ‘’

BOĞA ( Ölüm )

Boğanın 11. evinde gerçekleşiyor dolunay, bu da ekip çalışmalarında önemli roller anlamına gelir ve buradaki gücü, bütünsel bir ışıkta yaşamsal döngüsündeki farkındalığı sağlayabilmekle ilgilidir. Şimdi bugüne kadar bildiği her şeye nokta koyup yeni bir yaşamın ışığını yakabilmesi gerekecektir. Her ölen Boğa, yeni bir ışıkta doğuyor, bu kesin!

‘’ Şimdi yüreğinin kapılarını kendine aç ve bu kapılarda ışıkla etrafa ruhunun  ışıklarını saç, bil ki bu yol, doğduğun yarınlara ışık olup büyüyor. ‘’

İKİZLER ( Kule )

10. ev ön plana çıkıyor ki bu kariyer ve toplumsal statü evidir. Bu anlamda önemli değişimler söz konusu olabilir. Değişimleri doğal bir akış olarak algılamakta fayda var. Sizi sınırlandıran her ne varsa üzerine gidin ve içinizdeki cesaretin gerçek yol haritanız olduğunun farkına varabilin. Ya siz yıkarsınız ya zaten kendiliğinden yıkılır ve siz buradaki gücünüzün farkına varın.

‘’ Bil ki gücün yüreğindedir ve bil ki o yürek, senin cennetinin ışığı olup seninle buluşabilir ve şimdi sen yıktığın duvarların ardındaki yeniyle onurlandırılıyorsun. ‘’

YENGEÇ ( Güç )

9. ev ön plana çıkıyor, yengeç gerçek gücünü yaşamdaki keşiflerinin ışığıyla buluyor. Sevmek ve bunun ardındaki ışığın gücüyle buluşabilmek, kendiyle kendini sarıp sarmalayabilmek ve bu sarmaladığı kendinin aslında tüm yaşam olduğunun farkına varabilmek! Yangeç yüreğinin kapılarını yaşamın ışığına açıyor ve bu ışıkta derinlerdeki gücü, onunla buluşuyor.

‘’ Bil ki şimdi sen, seninle buluşuyor ve kutsal kapılarda ışığın var, bil ki fenerdir yüreğin ve sen o yürekteki ışık olup yaşama yol göstermektesin, hatırla yeter, her yolda ışık olup yürümektesin; bununla birlikte önce yürümelisin, sen! ‘’

ASLAN ( Aşıklar )

8. ev, paylaşılan kaynaklar ön plana çıkıyor ve bunların ne olduğu burada kimin neyin, ne kadarının farkında olduğu önemli olacaktır. Tutkuyla sarılın yaşama ve bilin ki sizi çeken ne varsa o bünyesinde ışığınızı barındırır. Kararlarınızın ne olduğu önemli ve bu kararlarda andaki ruhsal farkındalığınızın ışığında kalın ve yüreğinizdeki sevgiyi ön plana alın, bu sevgi bütünsel olsun ve izin verin tüm yaşamınıza aksın.

‘’ Sen şimdi yeni bir yaşama adım attın ve o yaşamdaki ışığı uyandırmaktasın ve bil ki sen bu cesaretin ışığında, kendinle buluşacaksın, nasıl mı, işte şimdi ve şimdi ve şimdi ve şimdi, işte bu! ‘’

BAŞAK ( Azize )

7. ev ön planda, başkalarının farkına varın ve ilişkilerinizdeki kendinizi tanıyın ve her şeyi akış içinde görmeye ve duymaya çalışın, bilin ki tüm akış sizi sizinle buluştururken size de sizinle hatırlatıyor. Ruhunuzda çok özel bir ışık saklı ve o ışık tüm yaşama kendini doğuruyor, sizin yolculuğunuz yaşama hatırlatıyor, içinizdeki kutsal olanı hatırlayın ve sadece akıştaki gücün farkına varın. Korunuyorsunuz ve hisleriniz güçleniyor.

‘’ Bana bendir, benden ben olup geçen ve şimdi kapıları açan, beni benden bana götüren ve kaynaklarım ışığını yakıyor ve cennet şimdi olduğum yerde benimle buluşuyor, bana geleni hatırlatıyor, işte bu! ‘’

TERAZİ ( Güneş )

6. ev, gereksiz uğraşlar sizin gelişiminizde olgun bir sayfaya varıyor ve odağınız güçleniyor, şimdi hak ettiğiniz yaşam ışıkları ufukta görünüyor, gücünüzün farkına varın ve bir Güneş gibi parlayın. Andaki ışığı fark edin ve olan her şey sizi ışığınıza götürür, bunun farkına varabilin. İçsel bir tamamlanma içindesiniz ve bu yeni bir zamana hazırlıktır. Zor zamanlar biraz daha geride kalıyor, sağlığınıza önem verin ve aldığınız sorumlulukları gözden geçirerek hafifletin. Anda kalın!

‘’ İçinde bulunduğun anın ışığının farkına vardığında kapılar açılır ve açılan bu kapılarda yanan ışık, yüreğinin ışığı olduğunda, yol aydınlanır ve o zaman görebilirsin neye ihtiyaç duyduğunu, güven içinde ol, yol seninle ve odağını koru, vardığın yer cennetindir. ‘’

AKREP ( Yıldız )

5. ev, yaratıcı gücünüzün farkına varın ve neler yarattığınızın farkında olarak yaşam yolunuzdaki ışığı yakın, her anınız ışık yakıyor, yeter ki siz bunu bilinçli olarak gerçekleştirmeyi başarın, şansınız sizi destekliyor olacak, önünüzü görmek için ihtiyacınız olan planlarınızı gözden geçirmek ve size olan akışın farkına vararak yolunuzu açabilmek!

‘’ Şans, senin sende yarattığındır ve şansı yaratan senin ışığındır ve ışığını yaktığında, muhakkak ki yol açılır ve açılan yol, senden sanadır ve şimdi güven içinde ol ve bu güvenin, ışığın olduğunun farkında ol, işte bu! ‘’

YAY ( Adalet )

4. ev, ev ve aile temalarının ön plana çıktığı bir dönem ışığından geçildi. İç dünyamız ile ilgili önemli buluşmalar gerçekleşti. Vicdan muhasebeleri yapıldı ve şimdi hak ettiğimiz yaşamın ışıkları yakılmaktaydı. Sınandığımız konularla ilgili çözülmeler olacaktır; bununla birlikte bu çözülmeler bizim kendi içimizdeki cevapları ne kadar alabildiğimizle alakalıdır.

‘’ Sır senin yüreğin ve o yüreğe gömülen ışığı yaşama geri döndürebilmelisin, şimdi farkına  vardıklarınla büyümektesin ve bil ki sen seyahatinde, yaşamı seyreden bir ışık olup yürümektesin ve yaşam senin gözlerin, senin gözlerinse yaşamın yüreği, anlayabilmelisin. ‘’

OĞLAK ( Aziz )

3. ev, yakın çevre ve etraf ile ilgili önemli çözülmeler söz konusudur. Şimdi yaşamdaki ışığınızı, yakın çevrenizdeki gelişmeler ışığında gözden geçiriyorsunuz. Önemli deneyimler söz konusudur bu dönemde, korunduğunuzun farkına varın ve sahip olduklarınızı nasıl kullanıyorsunuz, potansiyellerinizi nasıl bir ışıkla değerlendiriyorsunuz, bunların farkına varmak ve odağınızı hatırlayarak bunun yaşam bütünlüğündeki yerini anlamak önemli olacaktır.

‘’ Korunduğunu bil ve seni koruyan ışığın seni zorlasa dahi sana hatırlatmaya çalıştıkları olduğunun farkına varabil ve yüreğin, gücünü uyandırdığında, artık yolun ışığını yakar ve bu ışık, seni seninle sarar ve yüreğin, kapıları açar. ‘’

KOVA ( Araba )

2. ev, kişisel kaynaklarınızın farkına varın ve artık bunları kullanmanın vakti gelmiştir. Bunu nasıl yapacaksınız? Savaştıklarınızla barışın; çünkü gerçek savaş yaşamınızdakilerle değil, kendinizledir ve bu savaşı ışığa dönüştürmek için ihtiyacınız olan, yaşamın bütünselliğinin ve buradaki döngüsel gücün ve bir araya gelişlerin ardındaki hikayenin farkına varabilmektir. Kendinizi bulmak, çevrenizdeki ışığın size ne anlatmaya çalıştığının farkına varmak ile ilgildir.

‘’ Aç şimdi kapıları ve açtığın kapılar yüreğinin ışığını yakmalıydı ve cesur olmalısın, nasıl, o zaman korktuğun şeye sarılmalısın ve bu sevginin seni iyileştirecek güç olacağının farkına varmalısın. ‘’

BALIK ( Şeytan )

1. ev, kim olduğunuz daha bir gündeme geliyor ve bu kimliği yaşama nasıl bir vurguyla sunduğunuz. Ben kimim ve bu kimlikle neleri bütün bir ışıkla ortaya koyuyorum. Ne kadar kendimi tanıyorum? Güçlü ve harika yönlerimin ne kadar farkındayım? Neyin değişme vakti gelmiş olabilir? Bu dolunay bizi epey bir zorladı; çünkü içimizdeki şeytanı anlamak gerçek benimizle buluşmaktı. Gölgelerimizin, farkında olmadan bizi yavaşlatan şeylerin farkına varılmalıydı ve artık yüreğin kapıları açılmalıydı.

‘’ Bil ki karanlık senin ışığına açılan kapıdır ve bil ki o kapıda ışığını yaktığında yüreğin, senin kapılarındaki aşk, yaşamı ışıklandırır, sev sadece kendini ve bütündeki hikayeni, olan her şey bil ki hayrınadır. ‘’

( Daha detaylı cevaplar için bireysel görüşmeler için randevu alabilirsiniz. )

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ