Aslan Burcu Hangi Taşları Kullanmalı?

Aslan burcu Güneş yönetiminde olan bir burçtur. Güneşin birçok özelliğini bünyelerinde barındıran Aslan burçları Güneş gibi parıltılı ve sıcakkanlı olup, parıltıları sayesinde bulundukları her ortamda dikkatleri üzerlerine çekerler. Fiziksel olarak da kendilerini çekici bulan Aslan burçları tüm bu özelliklerinin neticesinde ben merkezci ve özgüvenleri yüksek burçlardır.

Aslan burcu için en etkili taşlar Kuvars kristali, Akik, Yakut ve Kehribar’dır.
Kuvars kristali bu taşların içerisinde Aslan burcunu en iyi sembolize eden taştır. Sıklıkla stres taşı olarak bilinir. Negatif enerjiyi üzerine alarak yerine pozitif enerjiyi bırakır ve kişileri duygusal yönden dengeye getirir. Aslan burcu kuvars kristali ile birleştiğinde halihazırda var olan cesaretine cesaret eklenir. Aslan burcunun diğer değerli taşlarından biri olan Akik, zihinsel ve bedensel yönden güçlendirici etki taşır. Vücuttaki ağrılara iyi gelip kemikleri güçlendirirken üzerinde taşıdığı kişiye canlılık ve enerji verir.

Yakut taşının ise fiziksel olarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği, psikolojik etki olarak ise cesaret ve liderlik duygularını arttırırken sezgileri kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Yakut taşı ile Aslan burcu bir araya geldiğinde şans ve güven o kişiyle olacağından başkalarına karşı özgüvensiz ve korkak olması pek mümkün değildir. Kehribar taşı, stres azaltıcı etkisi nedeniyle yaşamları stresle dolu olan Aslan burçları için rahatlama sağlar. Üzerinde bu taşı taşıyan Aslan burçları stres altında olsalar dahi daha sakin kalıp daha sağlıklı
kararlar alabilirler. Buna ek olarak ağrılı bölgelerdeki ağrıyı hafifletip, tiroid bezi hastalıklarına ve soğuk algınlığına iyi gelmek gibi fiziksel yararların yanı sıra bolluk ve bereket getirip güç ve enerji vermek gibi psikolojik etkileri de mevcuttur.

Yukarıda sıraladığımız taşlara ek olarak Oniks, Sitrin ve Turmalin taşları da Aslan burçları için pozitif etkilere sahiptirler. Oniks, kaygıyı azaltıp kişinin dengeye gelmesinde destek olurken konsantrasyon arttırıcı ve nazara karşı koruyucu etkilere de sahiptir. Sitrin, böbrek, kolon, ciğer ve dolaşım sistemindeki hastalıkları tedavi edici etkiye sahip olmasının yanı sıra üzerinde taşıyan kişilerin kendilerine olan güvenlerinin artmasına ve evrensel gücü içlerinde
hissetmesine yardımcı olur. Turmalin, psikolojik olarak duyarlılık ve anlayışın artmasına katkı sağlarken, fiziksel olarak hormonların düzenlenmesinde yardımcı olur.