Ay Burcumuzu Tanıyalım

Ay burcu tüm burçlar için oldukça önemlidir. Güneş burcumuz ve yükselen burcumuzdan farklı olarak karakterimizin derinliklerini ifade eden Ay burcumuzu anlamak hayatımızda da bizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ay burcu, doğduğumuz günde ayın bulunduğu konumu ifade eder. Ay yaklaşık olarak 2 günde bir burç değiştirir. Ay hangi burçta konumlanmışsa o burcun özelliklerini dünyaya yansıtır. Ay burcu diğer burç özelliklerimizle birlikte karakterimizi oluşturan önemli elementlerden biridir. Bu neden Ay burcumuzu bilmemiz büyük önem taşır. Ay burcumuz dışarıya nasıl göstermediğimiz yüzümüzü tepkilerimizi, içgüdüsel hareketlerimizi ve hayal dünyamızı da ifade eder.

Ay burcunun bilinçaltını, kişiliği yönettiğine inanılır. İstatistik çalışmalar göstermektedir ki ilk dördün sırasında doğan insanlar ile son dördün sırasında doğan insanlar bile farklıdır. Son dördünde yani Ay küçülürken doğanlar ise daha içe dönük insanlardır. Daha dışa dönük insanlar da çoğunlukla kavuşum sonrasında yani Ay büyürken doğanlardır.

Astrolojide Ay çocuk tarafımız kırılganlığımız ve masumiyetimizdir. Kapalı kapılar arkasında, yani konfor alanımızda nasıl davrandığınız Ay burcumuzla ilişkilidir. Haritada Ay ise en temel duygusal ihtiyaçlarımızı ve rahat ettiğimiz fiziksel koşulları tarif eder.

Güneş’ten aldığı ışıkla gecemizi aydınlatan Ay’ın parlaklığı aynı zamanda duyguları, öznel bakış açımızı ve hassas noktalarımızı da temsil eder. Kendimizi Ay burcu özelliklerimize göre korur ve ona göre güvende hissederiz. Ay burcu neye göre değişken olacağımızı ve içimizde yatan ruhsal durumumuzu anlatır diyebiliriz.

Ay burcumuzun özelliklerine göre kendimizi çok daha güçlü hale getirebiliriz…

Peki Ay burçlarına göre karakter özelliklerimiz nasıldır?

Ay Burcu Koç

Duygularınızın oluşması için fiziksel deneyimlere ihtiyaç duyarsınız. Fiziksel amaçlarınızın hemen yerine gelmesini istersiniz. İhtiraslı, enerjik ve maceraperestsiniz. Uzun vadeli her şey sizi sıkar. Sabırsız ve tez canlısınız, çabuk sinirlenirsiniz. Otorite sizi rahatsız eder. Cesur ve güvenilirsiniz. Fikirleriniz parlaktır.

Ay Burcu Boğa

Tutucusu ve güçlüsünüzdür. Refah ve konfor ama sosyal statü ve varlıkta ararsınız. Soğukkanlısınız ama kin tutarsınız. Kendi kendinize yetersiniz. Sözünü tutmayanlardan ve tutarlı olmayanlardan nefret edersiniz. Kötü sonuçları kabullenmeyi sevmezsiniz.

Ay Burcu İkizler

Konuşkansınız, meraklısınız ve zekanız esnektir. Teşvik edilmeyi beklersiniz. Sır saklarsınız, yalnızlığı seversiniz. Sinir sisteminiz hassastır. Ani kararlar verirsiniz. Hayatınızda sık sık değişiklik olsun istersiniz.

Ay Burcu Yengeç

Sezgileriniz güçlüdür. Yaratıcısınız. Sahip çıkıcı ama utangaçsınız. Misafir seversiniz. Bir konuyu üstlenmek istemezsiniz. Aile bağlarınız kuvvetlidir. Beslenmek sizin için duygusal bir tatmindir. Ev hayatını seversiniz. Bazen bunu biraz abartırsınız.

Ay Burcu Aslan

Yüce gönüllü ama ihtiraslısınız. İnatçı ve dik kafalı bir idealistsiniz. Sahiplenici değilsiniz ama kıskançsınız. Yönetmek istersiniz. Sanatsal becerileriniz vardır. Övünmekten hoşlanırsınız. İstekleriniz çabuk karşılanmalıdır. Ekonomi ve finans konuları size göredir.

Ay Burcu Başak

Romantizm sandığınız şey merhamet ve ihtirastır. Alaycı olabilirsiniz. Ciddisiniz fakat bazen gerçeklerden uzaklaşıyorsunuz. Sömürüden hoşlanmazsınız. Entelektüelsiniz ve idealleri savunursunuz. Titiz sayılırsınız. Düşünce ve hislerinizi açıkça söylersiniz.

Ay Burcu Terazi

Yalnız yaşamak siz göre değildir. Yeterince romantiksiniz. Ekip çalışmalarına uygunsunuz. Sevilmek istersiniz. Planlamalarda başarılısınız ve estetik zevkleriniz vardır. İyi giyinmeyi sever, hukuk ve sanattan hoşlanırsınız.

Ay Burcu Akrep

Ruhsal değişimleriniz sıktır. Zorlukları aşma gücünüz vardır. Sır saklar ve başkaları hakkında bilgi almayı seversiniz. Kavgacı olabilirsiniz ve kesin alışkanlıklarınız vardır. Yaşamsal zevkler sizi ilgilendirir. İçgüdüleriniz güçlüdür.

Ay Burcu Yay

İdealist ve romantiksiniz. Risk alırsınız. Dürüstsünüz, samimi olmaya eğiliminiz vardır. Bazen sabırsız ve kararsız olabilirsiniz. Rol yapmaya yeteneklisiniz. Sizden güçlülerden etkilenirsiniz. Bağımsızlık ararsınız. Sevgili olmaktan çok iyi arkadaş olursunuz. Bilgi ve zekaya saygınız vardır.

Ay Burcu Oğlak

Pratik ve gelenekçisiniz. Sizinle aynı görüşte olmayanlarla ilişki kurmakta zorlanırsınız. Hep endişelisiniz. İlişkilerde nerede duracağınızı bilmelisiniz. Hırslısınız. Karşı cinsle ilişkilerde çoğu zaman sorunlarla uğraşırsınız. Materyalist olabilirsiniz.

Ay Burcu Kova

Duygusal olarak tarafsız ve hoşgörülüsünüz. Bazen huysuz olursunuz. İyimser ve sosyalsiniz. Çok arkadaşınız olur. İyi bir yönetici olabilirsiniz. Krizleri yatıştırma yeteneğiniz vardır ve dışa dönüksünüz. Bazen kıskançsınız. Rutin ve sıradan işlerden çabuk sıkılırsınız.

Ay Burcu Balık

Duygusalsınız. Kuvvetli bir hayal gücünüz vardır. Romantik ve idealistsiniz. Duygusal olarak bağımsızsınız ama özgürlük arayanlarla iyi ilişkiler kurmanız zordur. Başkaları sizi kolay incitebilir. Bazen utangaç ama heyecanlısınız. Kuramcı, sanatçı bir ruha sahipsiniz ve ruhsal yönünüz güçlüdür.