Bahar Ekinoksu ve Etkileri

20 Mart gecesi ile birlikte Koç burcunda Bahar Ekinoksu başladı. Peki, Bahar ekinoksu burçları nasıl etkileyecek?

Koç burcunda başlayan Bahar Ekinoksu ile birlikte gün ile gece eşitlendi ve bunun ardından da günler uzamaya başladı. Bu süreç aynı zamanda tüm burçlar için yeni bir hayatın ve daha fazla gün ışığının da müjdesini veriyor diyebiliriz.

Bahar Ekinoksu Koç burcunda gerçekleştiğinden artık her konuda biraz daha sabırsız, tutkulu ve güçlü olacağımızı söyleyebiliriz. Koç enerjisi kendini ifade etmek ve konuşmak değil istediklerini elde etmek için hareket etmeyi sever. Bu da tüm burçların Mars’ın yöneticisi olduğu Koç enerjisi nedeniyle daha agresif ama aynı zamanda da biraz daha fazla başarılı olacağı anlamına geliyor.

Bu süreçte hepimiz harekete geçecek ve işlerin yoluna girmesini beklemek yerine işleri kendimiz yoluna sokacağız. Bahar Ekinoksu dönemleri genellikle her zaman yeni başlangıçlar, bahar temizlikleri (fiziksel ya da duygusal) ve değişim süreçleri için uygun günlerdir. Bu yıl da Koç burcunda Bahar Ekinoksu ile birlikte oldukça yoğun bir değişim yaşayacağız.

Bahar Ekinoksu ile beklediğimiz haberleri alacak, istediğimiz şeyleri elde etmek ya da hedeflerimize ulaşmak için hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde savaşacağız. Hayat tarzında değişiklikler, fiziksel değişiklikler, yeni spor ve beslenme programları da Bahar Ekinoksu ile birlikte hayatımıza dahil olabilir.

2018 yılında Bahar Ekinoksu Koç burcunda olduğundan artık kendimizi kelimelerle değil eylemlerle ifade etmeye başlayacağız da diyebiliriz. Geçmişten gelen acılar bizi agresif ya da öfkeli yapabilir bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Koç enerjisine aldanıp sinirlenmek yerine daha sakin ve kabullenici, hatta affedici olmakta yarar var.

Bu dönemde sizi sıkan ve bunaltan konuları, düşünceleri ya da duyguları kabul eder, sonra da onları bırakırsanız sanki sihir yapılmış gibi üzerinizden büyük bir yük kalkmış gibi hissedeceksiniz. Bu süreçte kendinizi hırpalamadan hem duygusal hem de fiziksel bahar temizliği yapmanızda yarar var.

Bahar Ekinoksu dönemleri eğlenceli, sosyal, hareketli ve neşeli geçen zaman dilimleridir. Bunu iyi değerlendirin ve ısınan havanın tadını çıkartın. Üzerinizdeki yükleri atak için harekete geçip mutluluğu kabul etmenizde yarar var. Artık kapılarınızı açın ve dertlerin kendiliğinden çıkı gitmesine izin verin. Açtığınız kapılardan yepyeni duygular gireceğinden ve hayatınızın çok daha güzel bir aşamasına geçeceğinizden de emin olabilirsiniz.