Boğa Burçları ve Yükselen Boğaların Değerli Taşları

Boğa burçları hedefleri doğrultusunda ilerlerken, tüm dikkatlerini toplayabilme yeteneklerinin yanında maddecilikleri ile tanınırlar. Somut şeylere bu kadar çok önem veren ve tuttuğunu kopartan bu burcun değerli taşları kullanarak çok daha huzurlu olması mümkündür.

Tabi ki Boğa burcunun ve yükselen Boğaların değerleri taşlarından bahsetmeden önce Boğa burcunun özelliklerine de detaylı olarak bakmamız ve bu burcun doğal taşlarının neden onun için çok önemli olduğunu anlamamız gerekiyor.

Bireysel ilişkiler konusunda son derece güvenilir olan Boğa’lar, insanlara yardım etmekten hoşlanırlar. Yaşamları boyunca güven ararlar ve bu yüzden kendilerini riske atmazlar. Amaçladıkları işler konusunda gösterdikleri sabır, bazen diğer kişileri çatlatacak boyutlarda olabilir. Bütün bunlara rağmen çevresi tarafından aranılan, sıcakkanlı insanlardır.

Sürekli somut konularla uğraşmayı severler, doğada bulunan olaylardan örneklemelerle işlerini başarılı bir şekilde yürütürler. Bu yüzden ruhsal olarak da doyumlu kişilerdir. Olayları organize ederlerken rahatlıklarını gözetirler ve kendilerinin zevklerine uygun olmasına önem verirler. Yaşamdaki isteklerini elde ettikleri zaman, hiçbir koşul onları başka yönlere çekemez. Parayı rahata ulaşmak için bir araç olarak görürler. Mal ve mülk edinme konusunda beceriklidirler. Finans ve yatırım konuları ilgilerini çeker.

Boğa burçları kadın ve erkeklerinin en bilindik özelliği çok inatçı olmalarıdır. Kendilerine fazla güvenen Boğa burçları, aşırı sıcakkanlı oluşlarıyla da bilinmektedir. Boğa burcu olanlar sevmeyi ve sevilmeyi çok severler. Sevgi ile beslenirler desek az olmaz. Boğa burcu hayatı sorgular, ne yapmak istediğini bilir, bunun doğru olup olmadığının da farkındadır fakat doğru veya yanlış olması onlar için hiç önemli değildir. 

İşte böyle dik başlı burçların tabi ki zaman zaman enerjilerini doğru şekilde aktarmaya ve kendilerini huzurlu, mutlu hissetmeye daha çok ihtiyacı olacaktır. Boğa burçlarına ve yükselen Boğalara iyi gelen taşlar: Akik, Çeroit, Firuze, Malakit, Fuksit, Krizokol, Mercan, Opal, Safir, Sedef, Turkuaz, Yeşil, Zümrüt ve Yıldız taşlarıdır.

Bu taşların boğa burcunda ki en büyük etkisi daha çok mantıkla hareket etmeye itmesidir ve mevcutta olan pozitif enerjiyi sabit tutmaktır. Boğa burçlarının nadir olan kötü yönlerinden biri de hiçbir şeyi kafaya takmayarak, gelişi güzel davranmalarıdır. Çabuk kırılan ama yine de kendi istediğini yapmaktan vazgeçemeyen Boğa burçları bu taşlar ile dengelenecek ve kendilerini çok daha iyi hissetmeye başlayacaktır.

Boğa burcunun ayırt edici özellikleri, kararlı, sakin ve güvenilir olmalarıdır. Yavaş tempoda yaşamayı tercih ederler ve yeni bir fikirle yola çıkmadan önce bir yol planı yapmak isterler. Bununla birlikte, bir şeye kafalarını taktıkları zaman, tam olarak adanmış olurlar ve yollarına çıkan engeller ya da zorluklar ilerlemelerini durduramaz. Boğa pratik ve gerçekçi hale getiren bir toprak elementi burcudur. Boğa doğum elementlerinden birini kullanarak güçlü yanlarını daha güçlü yaparken zayıflıklarınızı gölgeleyebilir.

Boğa için en güçlü taş yeşil yeşim taşıdır. Boğa burçları, yaşamındaki herhangi bir engelden sürekli olarak hareket etme becerisine sahiptir. Yeşil yeşim bu yeteneğini geliştirir ve daha zengin ve daha tatmin edici bir yaşam sürmeye teşvik eder. Ayrıca, hedeflerinize ve hayallerinize erişmenize yardımcı olabilir ve kendinize koyduğunuz sınırları görmenizi sağlar.

Boğa burcu taşlarından bir diğeri, güçlü bir lider olma becerinize yardımcı olan Carnelian taşıdır. Özellikle yükseleni boğa olanlar yumuşak bir mizaca sahiptir, ancak Carnelian, hayallerinizdeki önderlik ve başarıya ulaşmak için kendinizdeki cesareti ve kişisel gücü bulmanız için size güven verir.

Boğa burçları için başka bir yararlı kristal pirit taşıdır. Pirit taşı, zenginliğin ve şansın enerjisini getirir ve onu Boğa’nın enerjisinin güçlü bir güçlendiricisi haline getirir. Aynı zamanda güneşin enerjisini mutlu ve canlandırıcı hale getirir.

Yükselen Boğaların da bu taşları benzer şekilde kullanabileceğini unutmayalım. Malakit taşı büyümeyi ve dönüşümü teşvik eder. Boğa yükseleni olanlar istikrarlı ve tutarlı olmak ister, ancak malakit sizi konfor bölgenizin dışında ilerlemek için değişiklik yapmaya iter. Size hizmet etmeyen inançlardan, alışkanlıklardan veya insanlardan kurtulmak için malakit taşından yardım alın. Değişime, dönüşüme ve büyümeye açık olun, fırsatlar size kendini sunacaktır.

Yazımızın diğer kısımlarında da bahsettiğimiz üzere Boğa ve yükselen Boğaların bu değerli taşları uygun şekilde kullanması onları çok daha dengeli hale getirecektir.

Boğa Burcunu 2020 Yılında Neler Bekliyor merak ediyorsanız hemen buradan blog yazımıza ulaşabilirsiniz.