Dolunay Döneminde Yapılacaklar Listesi

17 Haziran’da Yay burcunda 25 derecelik güçlü ve etkili bir Dolunay gerçekleşecek. Peki buna nasıl hazırlık yapmalıyız?

Öncelikle Dolunay Dönemlerinin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan tüm burçları etkilediğini unutmamalıyız. Bu sürecin hem birkaç gün öncesinde hem de Dolunay’dan birkaç gün sonra bile bu gezegensel enerjileri hissetmeye devam ederiz. Tabi ki Dolunay için yapılacakları öğrenirsek bu günleri çok daha rahat atlatabiliriz.

Dolunay’dan önceki günleri daha sakin geçirmeliyiz. Birkaç gün boyunca kendi kabuğumuza çekilebilir, sorumluluklarımızla ve yapmamız gereken işlerle ilgilenebiliriz. Ayrıca kişisel gelişimimiz ve bakımızla ilgili de bir şeyler yapmayı tercih edebiliriz. Bu günlerde iç sesimizi dinlemek ve hayatımızın geri kalanı, gelecek planlarımızla ilgili düşünmek bize iyi gelecek.

Dolunay gelip çattığında ise ya Dolunay gecesi ya Dolunay’dan bir gün önce yani 16 Haziran’da ya da Dolunay’dan bir gün sonra 18 Haziran’da hedeflerimizle ilgili bir uygulama yapabiliriz. Önce kendimizi rahat hissedeceğimiz bir yere gidelim ve hem arınmak hem de elde etmek istediklerimizi düşünelim.

Dışarıda, toprağın üstünde ve ay ışığını görebileceğiniz bir yerde olmak bize iyi gelecek! Ama bu mümkün olmazsa da, temizleyip güzelce havalandırdığınız odanızda sessiz bir ortam sağlayarak işe başlayabilirsiniz. Sevdiğiniz, sakin bir müziğin size eşlik etmesini isteyebilirsiniz.

Biraz sakinleşerek başlayalım. On dakika kadar sessizce oturup ve nefesinizi dinleyin. Kısa bir süre nefes alıp verişinize konsantre olarak oturmanız daha farkında hissetmenize yardımcı olacaktır.

Beyaz bir kağıt ve bir kalem alın. Bir önceki dolunaydan bu yana hayatınızda olup bitenleri düşünün… Artık hayatınızda olmasını istemediğiniz veya olmasını istediğiniz şeyleri gözden geçirin. Sonra yavaşça bunları kağıdınıza yazın. Artık kurtulmak istediklerinizi, sizi yorduğunu veya üzdüğünü düşündüğünüz ne varsa hayallerinizle birlikte bir bir sıralayın.

Kendinize biraz daha zaman tanıyın. Yazdıklarınız üzerinde fazla düşünmeden, detaylara dalmadan, başladığınızdaki yavaşlığınızı sürdürerek, bu olumsuzlukları hayatınızdan uzaklaştırmaya niyet edin.

Hazır hissettiğinizde kağıdı yakın ya da buruşturup parça parça kesin. Bunları yakın bir su birikintisine, denize atın veya rüzgarda uçup gitmesini izleyin.

Kısa bir süre için tekrar rahat bir pozisyonda oturun ve size iyi gelmeyen şeylerin sizden uzaklaşmasını ve hedeflerinize yaklaşıp istediklerinizi elde etmeyi dileyin.

Suyun ve rüzgarın arındırıcı etkisini daha çok hissetmek için ılık bir duş almak ve biraz açık havada oturmak iyi gelecektir.

Dolunay Dönemlerine bu şekilde hazırlanarak Dolunay’ın ruhsal ve fiziksel olumsuzluklarından kurtulabilirsiniz.