Ekim Ayı Aylık Burç Yorumları

Koç

Bu ayın gökyüzündeki etkileri nedeniyle ayın ortasına kadar hayatta yapmak istedikleriniz ve kariyer hayatınızla ilgili olarak kendinizi sıkışmış ve ilerleyemiyor gibi hissedebilirsiniz. Önünüzü göremediğinizden gelecek kaygısı duyabilirsiniz. Zaman zaman kendinizi bu konu ile alakalı baskı altında hissedebilir veya karşı tarafta baskı yaratabilirsiniz. Otorite konumundaki bir kişi ya da yöneticiniz sizde baskı yaratabilir, siz de diğer bir çalışma arkadaşınıza baskı uygulayabilirsiniz. Kendinizi ve duygularınızı bu dönemde kontrol etmesi biraz zorlaşabilir. Fevri davranmak yerine sakince ve sabırla beklemenizde fayda var. Yine bu ay içerisinde yaşanacak olan gezegen geçişleri nedeniyle bir yandan iş ve para alanınız, diğer bir yandan ise sağlığınız etkilenebilir. Sağlığınızla ilgili iyileştirmeler yapmak için harcamalarda bulunabilirsiniz. Bedeninizi her zamankinden daha çok dinleyeceğiniz ve önemseyeceğiniz bir dönem başlayacak. Yaşam şartlarınızı ve beslenmenizi gözden geçirip iyileştirmeler yapmak isteyebilirsiniz. Ayın ikinci yarısında ise devam etmekte olan Mars Retrosu’na ek olarak 14 Ekim’de Merkür Retrosu’nu da karşılayacağız. 14 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Akrep burcunda başlayıp gerileyerek Terazi burcuna kadar gelecek olan Merkür Retrosu geçmiş ilişkileri, eski eş ve eski sevgilileri gündeme getirecek. Bu kişilerle yüzleşilip tamamlanmalar yaşanabilir. Yakın çevrenizle, iş arkadaşlarınızla ve sevgilinizle olan ilişkiniz bu dönemde etkilenebilir. Yeni aşk arayan Koç burçları ise Venüs’ün Başak burcunda ilerlemesi nedeniyle aradıkları aşkı bu ay içerisinde bulamayabilirler. Kendi içinize ve bedeninize yönelip önceliğinizi kendinize vermeniz sizin için çok daha verimli olacaktır. Terfi veya zam bekleyen Koç burçları ayın ilk yarısında zorlansalar bile ayın ikinci yarısında bu konuda güzel haberler alabilirler.

Boğa

Mars Retrosu’nun devam etmekte olduğu bu ayın ilk yarısında hukuksal ve eğitimsel konularda ertelenmeler ve zorlanmalar ile planlanmış seyahatlerinizde veya seyahatleriniz sırasında aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Ticaret ile uğraşan Boğa burçları yine ayın ilk yarısında kendilerini daha kaygılı hissedebilirler. Ayın ikinci yarısı itibariyle ise parasal anlamda daha dikkatli olmanızda fayda var. 14 Ekim’de Merkür Retrosu’nun başlamasıyla beraber para alanınız bundan etkilenecek. Geçmişten gelen borçlar, beklenmedik ödemeler ve masraflar gündeminizde olabilir. Daha az keyfi harcama yapmanızda fayda var. Yalnız olan Boğa burçları için yeni tanışmalar gündeme gelebilir. Yine bu dönemde sosyal çevreniz ve yakın çevrenizle alakalı elemeler yapabilir, sizi yoran kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

İkizler

Sert etkiler ve Mars Retrosu’nun devamı ile giriş yaptığımız bu ayın ilk yarısında bugüne kadar ertelediğiniz sağlık konuları gündeminize gelebilir. İş alanında atladığınız veya ertelediğiniz konular varsa onlar tekrardan karşınıza çıkabilirler. Eksik kalanlarda tamamlanma yaşayabilmek adına detaylara önem vermenizde ve eksik kalan bir kısım bırakmamanızda fayda var. Yine bu ayın ilk yarısında Venüs’ün aile ve yerleşim alanınızdan geçmesiyle beraber bu alanlarda yenilenme veya değişimler yaşayabilir, yakın ailenizle daha sık zaman geçirebilirsiniz. Yatırım ve gayrimenkul konuları gündeminizde olabilir fakat ayın sert etkileri nedeniyle özellikle yatırım konularını bir sonraki aya ertelemenizi tavsiye ederiz. 14 Ekim tarihinde iş ve kariyer alanınızda başlayıp aşk hayatınıza geçiş yapacak ve yaklaşık 3 Kasım tarihine kadar sürecek olan Merkür Retrosu’nun etkisiyle bir yandan sosyal hayatınız ve keyif aldığınız konular gündeminize gelirken, diğer bir yandan da geçmiş ilişkilerinizden biriyle tekrar iletişime geçmeniz söz konusu olabilir.

Yengeç

Mars halihazırda Retro durumundayken 14 Ekim’de başlayıp 3 Kasım’a kadar sürecek olan Merkür Retrosu’nun etkilerinin de eklenmesiyle beraber bu ay özellikle ilişki evinizdeki sert etkilerle geçecek gibi görünüyor. Aşk ve ilişki alanınızla beraber ev ve yerleşim konuları da gündeminizde olacak. Ev içerisinde elektronik aletlerde bozulmalar ve eşyaların kırılması gibi durumlar yaşanabilirken, iletişim alanınızda eski aşkların veya eski olayların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Yazışmalarda ve sözlü iletişimde artış yaşanabilir. İletişim trafiğinizin artışıyla beraber enerjisi size iyi gelmeyen kişileri yaşamınızdan çıkarmak veya aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Bu düzenlemelere gitmeden önce objektif olmanızda ve iyice düşünmenizde fayda var. Yenilenmek veya yıkıp yenisini yapma isteğinizin baskın olacak. Kendinizi baskı altında hissettiğiniz veya hakkınızı alamadığınızı düşündüğünüz alanlarda bu ayın ikinci yarısından itibaren çabalarınızın karşılığını almaya başlayacaksınız. Kariyer hayatınızda yeni adımlar atıp ani kararlar almak yerine Retro’nun hakim olduğu bu süreçte olanı çözümlemek ve gözünüzden kaçan detayları tamamlamak size daha çok fayda sağlayacaktır. Oluşan problemlerden kaçmak yerine o an çözümlemeye gitmenizi tavsiye ederiz.

Aslan

Sert etkilerle başlayacağımız bu ayın ilk yarısında çalışanlar iş hayatlarında biraz zorlanıp detayları gözden kaçırabilir, aynı işleri tekrar tekrar yapmak zorunda kalıp sorumluluklarından sıkılabilirler.Dişleri ve iskelet sistemi ile ilgili ertelenen bir takım sorunları olanlar varsa onlar da bu dönemde bu sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalabilirler. Enerjiler bu konuları halletmenizi ve o şekilde ilerlemenizi istiyor. Diğer bir yandan Venüs’ün parasal alanınızdan geçmesiyle beraber bu alanda düzenlemelere gidebilirsiniz. Önceliklerinizi ve ihtiyaçlarınızı belirlemek üzere zaman harcayabilirsiniz. Bakım ve sağlık harcamaları da gündeme gelebilir. Özellikle 20 Ekim sonrası kazançlarda artış, prim artışı gibi güzel gelişmeler de yaşayabilirsiniz. 14 Ekim’de Akrep burcunda başlayıp 3 Kasım’da Terazi burcunda son bulacak olan Merkür Retrosu’yla beraber ev, aile, gayrimenkul ile ilgili gelişmeler ve yakın çevre olan iletişiminiz oldukça artacak. Geçmişte kaldığını düşündüğünüz evsel konular tekrar gün yüzüne çıkabilir, telefon bilgisayar gibi elektronik iletişim aletlerinde bozulmalar veya iletişimsel sorunlar yaşayabilirsiniz.

Başak

Gökyüzündeki Retro ve sert etkiler aşk, yatırım ve hayattan keyif alma noktalarınızı etkileyecek gibi görünüyor. Ayın ilk yarısında kendinizi daha kaygılı ve huzursuz hissedebilirsiniz. Yatırım yapmayı planlayanlarınız varsa bu konularda detaylara dikkat edip sağlam adımlar atmanızda fayda var. Merkür Retrosu ile beraber yakın çevre ve yakın arkadaşlarınızla olan yazılı ve sözlü iletişiminiz ile parasal alanınız etkilenecek. İletişim trafiğiniz ve iş yoğunluğunuz artarken yanlış anlaşmalar ve yanlış yazışmalar gündeme gelebileceği gibi eski arkadaşlarla bir araya gelmeniz ve iletişiminizi yeniden başlatmanız da söz konusu olabilir. Parasal alanda ise aksilikler ve beklenmeyen masraflar çıkabilir. Enerjilerin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde elektronik aletlerdeki bozulmalara karşı da temkinli olmanızda ve tamir gerektirenler varsa fazla bekletmeden tamir ettirmenizde fayda var. Merkür Retrosu keyfi harcamalarınızda artışa da neden olabilir. Önceliklerinizi zorunlu ihtiyaçlarınıza verip gelir gider dengenizi kurmanız iyi olacaktır. Venüs’ün burcunuza geçiş yapmasıyla kendinize dönmek, değişim adımları atmak ve sağlığınıza yönelmek isteyebilirsiniz. Ayın ikinci yarısı ile beraber keyfiniz biraz daha yerine gelecek.

Terazi

Venüs bu ayın çoğunluğunda Başak burcunda seyahat edeceğinden ilişkilerle ilgili önemli bir
dönemden geçeceksiniz. İlişkilerinizde kafa karışıklığı, bitirmeyi önlemek üzere yapılan düzenlemeler ve aile içerisindeki çatışmalar gündeminizde olabilir. İlişkilerde kontrol edemediğiniz durumlar gündeme geldiğinde müdahale etmeden akışa bırakmanızda fayda var. Sizin için kaygıların yoğun olduğu bir dönem olacak. Yatırım ve taşınma konuları gündeminizde ise hesaba katmadığınız durumlar yaşanabilir ve zorlanabilirsiniz. Bu alanlarda yeni adımlar atmak yerine ertelemeniz ve bu süreci detaylıca incelemek için geçirmeniz çok daha yararlı olacaktır. 14 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında sürecek olan Merkür Retrosu para evinizde başlayıp burcunuza kadar gelecek. Bu dönemde harcamalarınıza ve parasal kayıplara karşı dikkat etmenizde fayda var. Kandırılmalar ve beklenmeyen masraflar yaşanabilir. Ekim sonunda Retro’nun burcunuza gelmesiyle, özellikle ilişkilerle alakalı geçmiş konular zihninizi meşgul etmeye başlayabilir. Geçmişinizi sorgulayacağınız bir süreç sizi bekliyor.

Akrep

Yakın arkadaşlar ve yakın çevreyle olan iletişiminizdeki sert etkilerle ve fazla sorumluluklarla bu aya başlangıç yapabilirsiniz. Başkalarının isteklerini yerine getirmeye çalışırken kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. İletişim trafiğinde sakinliğinizi korumanızda fayda var. Gökyüzündeki hareketler nedeniyle ayın 20’sine kadar yakın çevrenizde elemeler yapıp size iyi gelmeyen kişileri hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz. Bir süredir üzerinde düşündüğünüz bu alanda artık karar alıp harekete geçme vakti başlıyor. Herkes bu dönemde hak ettiği ile buluşacak. 14 Ekim-3 Kasım tarihleri arasındaki Merkür Retrosu burcunuzda başlayacak ve Ekim sonunda Terazi’ye doğru geçecek. İçe çekilip, çok düşünüp az hareket ettiğiniz ve kendinizi dönüştürdüğünüz bir evre yaşanacak. Etrafınızdakilerden sıyrılıp kendinizi ruhsal olarak onaracaksınız. Aşk alanınızda ise Venüs Başak burcunda olduğundan dolayı özellikle ayın ikinci yarısında tutkulu bir aşktan hoşlanmaya başlayacağınız biri ile tanışabilir veya var olan ilişkinizi değerlendirip bu ilişkide kendinizi daha rahat ifade etmeye başlayabilirsiniz.

Yay

Özellikle parasal konularda bu aya stresli bir başlangıç yapabilirsiniz. Sorumluluklarınız arttığı için baskı altında kalıp kendinizi yetersiz ve kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Bu etkilerin geçici olduğunu bilip akışta kalmanızda ve harcamalarınızı planlarınız dahilinde yapmanızda fayda var. İhtiyaçlarınızı önceliklendirmeniz size iyi gelecektir. Parasal alanda yaşadığınız Retro’nun son evresindesiniz. Artık sınavlar bitip ödüllendirme zamanı başlayacak ve hakkınızı alacaksınız. Mars Retrosu’na ek olarak Merkür Retrosu’nun da 14 Ekim’de başlamasıyla beraber 3 Kasım’a kadar içe çekilip bilinçaltınızı bilinç seviyesine getirebilir, korku ve kaygılarınızın üzerine düşünüp onları dönüştürmek üzere adımlar atabilirsiniz. Sizin için değişim ve dönüşüm zamanı başlıyor ve bunun için oldukça destekleniyorsunuz. Projeler, sosyal konular ve kazançlarınızda Merkür gerilediğinden dolayı bir takım geçici sorunlar yaşamanız söz konusu olabilir.

Oğlak

Gerilemelerin ve sert etkilerin yaşanacağı son aya giriş yapıyorsunuz. Ayın ikinci yarısına kadar olan süreçte, zorlandığınız bu alanlarda değişime ve dönüşüme gidebilirseniz çok büyük faydalar sağlayabilirsiniz. 14 Ekim’de Merkür’ün Akrep burcunda Retrosu’na başlamasıyla beraber 3 Kasım’a kadar işlerinizin biraz karışması veya aksiliklerin yaşanması gündeminizde olabilir. Eğer yöneticinizle veya patronunuzla geleceğinizi ilgilendiren önemli konuşmalar yapmak istiyorsanız Kasım ayının ortalarına ertelemenizde fayda var. Bu süreci adım atmak yerine detaylara odaklanarak ve üstünde çalışarak geçirirseniz, devamında karşılığını almak adına oldukça destekleneceksiniz. İlişkilerle ilgili de oldukça önemli bir ay. Venüs Başak burcunda seyahat ettiğinden dolayı bu alanda yeniden yapılandırma arzunuz gündeme gelebilir, ilişkilerinizi gözden geçirip radikal kararlar alma yoluna gidebilirsiniz.

Kova

Sert açılarla başlayacağınız bu ay önemli kararlarınızı veya atacağınız yeni adımları ertelemenizde fayda var. Enerjiler nedeniyle bunlar için çok doğru bir zamanda değilsiniz. Onun yerine hayatınızı her haliyle değerlendirip, yeni sayfalar açmak için hazırlık yapmak ve bilinçaltınızı temizlemek için efor sarf etmek çok daha yararınıza olacaktır. Bu süreçte atacağınız adımların karşılığını rahatlıkla alacaksınız. Bu ay kendinizi kaygılı, yalnız ve baskı altında hissedebilirsiniz; ancak bunların geçici olduğunu bilmenizde ve farklı açılardan bakmanızda fayda var. 14 Ekim’de Merkür Retrosu’nun başlamasıyla beraber 3 Kasım’a kadar kariyer evinizde gerilemeler yaşayabilirsiniz. Ekip çalışması gerektiren işlerde veya mevcut projelerinizde zorlanmalar ve aksaklıklar da yaşanabilir. Kariyer hayatınızda ilerlemekten ziyade olanı toparlamak, yeni iş başvurusu yapmak yerine halihazırda eski iş yerinizle görüşmek veya eski yöneticinizle iletişime geçip kendinizi hatırlatmak için daha uygun bir dönem. Detaylara dikkat etmenizde fayda var. Özellikle ayın ilk yarısında ortak paraları ilgilendiren konularda hesaplar yapıp, evle ilgili harcamalarınıza ve gelir gider dengenize dikkat etmeniz söz konusu olabilir.

Balık

Özellikle ay başlangıcında projeler, sosyal konular ve grup çalışmalarında kendinizi baskı altında hissedebilir, insanlarla aranıza mesafe koymak isteyebilir veya gündelik akışınızda aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Ayın ilk yarısındaki enerjiler sizleri özellikle sorumluluk alanınızla alakalı biraz yorabilir gibi görünüyor. 14 Ekim’de Merkür Retrosu’nun başlamasıyla beraber ise 3 Kasım tarihine kadar sürecek olan süreçte ortaklı konular, yatırımlar ve borçlar gündeminizde olabilir. Buralarda aksaklık ve ertelemeler yaşayabilir, kaygılanabilir ve eforunuzu problemleri çözmeye harcayabilirsiniz. Venüs’ün
ilişki alanınızda seyahat etmesi nedeniyle mevcut ilişkilerinizde yeni bir düzenlemeye ve toparlamaya gidebilir veya mevcut bir ilişkiniz yoksa yeni biri ile ufak ufak mesajlaşmalara ve flörtlere başlayabilirsiniz. Mevcut ilişkinizde içinden çıkamadığınız problemler olması halinde bitirmeye yönelik kararlar da alabilirsiniz. Bu önemli görüşmelerinizi ve karar almalarınızı ayın ikinci yarısından itibaren yapmanızı tavsiye ederiz.