Güneş Burcu ve Yükselen Burç

Güneş burcumuz özümüzdeki kimliğimiz, temel yaşamsal isteklerimiz; yükselen burcumuzsa dünyayı nasıl algıladığımız ve dolayısıyla dünyaya nasıl bir yaklaşımı benimsediğimizdir. Güneş burcumuz evimizin içindeki atmosfer olarak düşünüldüğünde, yükselen burcumuz evimizin kapısıdır ve mühim olan, yaşam yolculuğunda içerideki atmosferi en iyi şekilde ifade eden kapıyı bulmaktır. Buna içimizle dışımızı uyumlamak da diyebiliriz. Bunun için hem güneş burcumuzu (kim olduğumuz) hem de yükselen burcumuzu (onu nasıl bir ışıkla yansıttığımızı) anlamak önemlidir.

Güneş burcumuz doğum tarihimiz göz önünde bulundurularak ulaştığımızdır; yükselen burcumuzsa doğum saatimiz ve doğum yerimiz göz önünde bulundurularak yapılan hesaplama ile doğum haritamıza ulaşıldığında haritamızdaki 1. evimizin  hangi burca karşılık geldiği bulunarak anlaşılır. İnternet üzerinden bu bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Mutlaka doğum haritanız üzerinden bilgiye ulaşmaya çalışın, böylesi çok daha sağlıklıdır. Doğum haritanızı ücretsiz çıkarabileceğiniz siteler vardır.

Şöyle bir yükselen burçlarımızın bizde nasıl bir yansıma oluşturduğuna göz atalım:

Yükselen Koç

Koç bir savaşçıdır ve onun işi savaşmaktır; bununla birlikte yaşamda ne için savaştığının ve bunun anlamının onun için ne olduğunun farkına varmalıdır; aksi takdirde sadece savaşır ve savaşın sonunda sadece yaralar almış olduğunun farkına varır. Yükselen burcu koç olan bir kişi için doğum haritasında koçun yönetici gezegeni olan marsın nasıl bir yerleşke aldığı önemlidir.

Yükselen Boğa

Boğa için güven teması çok büyük bir anlam taşır. O güvenebileceği atmosferi yaratmak ve bunu sağlamlaştırmak ister; bununla birlikte bu değişime açık olmayacağı anlamına da gelmemelidir. Sağlam temellerle bir inşa onun için ne kadar önemliyse de yaşamda esnemeyi öğrenmeli ve neyin onun olduğunun ve neyi paylaşabileceğinin farkına varabilmelidir. Doğum haritasında Venüsün konumu önemlidir.

Yükselen İkizler

Kediyi öldüren meraktır, ikizleri var edebilecek, yok edebilecek şey de yine bu meraktır. Onunla nasıl bir bağ kurduğu ve bu bağı ne kadar sağlıklı bir şekilde yaşamda oluşturduğu önemlidir. İkizler yaşamda bilinçli bir yol izlemeyi öğrenmelidir, bunu başardığında gerçekten hayal ettiği o bütünleşmeyi sağlayabilir. Doğum haritasında Merkürün konumu önemlidir.

Yükselen Yengeç

Yengeç hem anne hem de çocuktur biraz aslında, hem korumak kollamak ister ki bazen bunda kendini kaybedip incinmelere açık bir hal alıp ardından kabuklarının derinliklerine çekilebilir hem de aslında hassas yengeç bir o kadar da korunmak isteyecektir. Yaşamda kendine olan sorumluluklarının farkında vardığında ve bu anlamda bir uyum sağladığında güçlü sezgilerini kullanarak yaşamda kendini ifade edebilmek için güçlü yollar açabilir. Yükselen yengeçte doğum hartasında Ayın konumu önemlidir.

Yükselen Aslan

Aslan büyümeyen bir çocuktur ve belki de kendini bulup bunu güçlü bir şekilde ifade edebilmesi için hiç büyümemesi gerekir. Aslanın en büyük sınavı kendini olduğu gibi ortaya koyabilmesidir. Bir aslan için alacağı alkış ve beğeni önemlidir; bunun ötesine geçebildiğinde, doğasındaki renkleri açığa çıkarabildiğinde ve yaşamda uyum sağlayarak esnemeyi başarabildiğinde zaten ihtiyaç duyduğu alkış ona akıp gelecektir. Doğum haritasında Güneşin konumunun ne olduğu önemlidir.

Yükselen Başak

Bir yükselen başağa her şeyin olduğu haliyle de aslında bir hayli güzel olduğunu anlatabilmek öyle çok da kolay değildir. Onun için her şey aslında olduğundan daha iyi olabilir, tam da bu yüzden yükselen başak arkadaşımız ha bire kusur bulup duran biri olarak karşımıza çıkabilir. O sadece olanı olduğundan daha iyi bir hale getirmek istemektedir ve bu iyi kavramı sadece onun kendi bakışıyla sınırlı kaldığında zorlayıcı olabilir ki özverisinin farkına varılmasını da bekleyecektir. Yükselen başağın bir yanıyla çıraklıktan başlayarak ustalaşarak topluma hizmette olması önemlidir. Neyin yararlı neyin yararsız olduğunun farkına varabilmeli ve tablonun bütününü algılayarak uzun vadeli düşünmeyi öğrenebilmelidir. Doğum haritasında Merkürün konumu önemlidir.

Yükselen Terazi

O aslında her şeyi barıştırmak isteyecektir. ‘’ Aman, ağzımızın tadı kaçmasın! ‘’ tavrı ona has bir davranış olarak gözetilebilir. Sosyal ve paylaşmacı tavrında kendi önceliklerini de ifade edebilmeyi öğrenebilmesi gerekir  ve bir yükselen terazinin bunu yaparken içindeki eşitliği ve uzlaşıyı da koruyabilmesi önemlidir; çünkü onun yolculuğunda sakin kalabilmek de bir ödevdir. Ola ki bir şekilde çileden çıkmışsa orada bulunmamak o an için çok daha iyi görünebilir, nasıl olsa yakında kendini toparlayıp insanın yüreğine dolan bakışlarıyla ortalığı süzmeye devam edecektir. Doğum haritasında Venüsün konumu önemlidir.

Yükselen Akrep

Bir yükselen akrep için güç teması çok önemlidir ve bu güç teması aslen çok gizemli temeller üzerine inşa edilmiştir ve o bunun gayet farkında olarak dünyaya gelmiştir. Bir yükselen akrep siz farkına bile varmadan sizi yönetebilir ve yönlendirebilir. Bu onun için aslında çocuk oyuncağı gibidir; bununla birlikte yaşam ödevi herkesi kendi yolculuğunda özgür bırakabilmek ve gücünün kendi karanlıklarıyla yüzleşmekten geçtiğinin farkına varabilmektir. Hiçbir şeyin olduğu haliyle iyi ya da kötü olmadığını öğrenmeli ve kendi yolunun ışığının kendi karanlıklarıyla yüzleşmekten geçtiğinin farkına varabilmelidir. O şunu bilmelidir: ‘’ Güç, hep ayakta kalmak değil, her düştüğünde aynı şevkle tekrar olduğundan da iyi bir noktaya gelebileceğinin farkına varmaktır. ‘’ Doğum haritasında Marsın konumu önemlidir.

Yükselen Yay

Birisi macera mı dedi? Herhalde kimse yükselen yay kadar buna hevesli değildi ve o bu maceraya muhteşem bir iyimserlik ve idealist bir havayla çıkabilecekti. Onun için her macera yeni bir boyut farkındalığı, yeni insanlar, yeni öğretiler demekti ve bu şu an onu heyecanlandırmaya yetmişti. Yay yaşamda bir hedefi olduğunda ve ona kendine has ışığıyla adım adım yürümeyi seçtiğinde ihityaç duyduğu o yaşamı bulabilirdi. İyimserliği yolculuğunun ışığı olduğunda her şey yolundayken bu onun kendi sınırlarını aşmak istememe, buna aslında gerek duymama inancına da dönüşebilirdi. İşte buradaki farkındalık önemliydi. Doğum haritasında Jüpiterin konumu belirleyicilerdendi.

Yükselen Oğlak

Kendisi için neyin önemli olduğunun farkına varabilmeli ve bu anlamda kendini var ederek toplumsal kimliği ile bütünleşebilmeliydi. Oluşturmuş olduğu sınırlamaların ötesine geçebilmek onun yaşamında önemliydi, yaşamını sağlam temeller üzerine inşa etmek isteyecekti; bunun için sorumluluk bilinciyle hareket etmeliydi. Doğum haritasında Satürnün konumu önemliydi.

Yükselen Kova

Kova kendine özgü bir ışığı var edebilmeliydi ve bu yalnızca ona kendini, ihtiyaç duyduğu o özgürlüğü sağlamış hissettirebilirdi. İnsancıllık ve eşitlik teması onun için de önemliydi; bununla birlikte kova kendisiyle aynı fikirleri paylaşan insanlarla bir ekip olmak isterdi. Bunu sağladığında yaşamda yalnız olmadığının farkına varabilir ve ihityaç duyduğu özgüvenle hareket edebilirdi. Doğum haritasında Satürnün konumu önemliydi.

Yükselen Balık

Yükselen balık öyle çok göklerde gezinirdi ki birinin ona bir dünya olduğunu hatırlatması gerekirdi. Sezgisel gücünü dünya ile bağlantı kurmakta kullanabilmeliydi ve onun için çıkış noktası yaşama bütüncül bir perspektiften bakabilmekti. Hayatı olduğu gibi kabullenebilmeli ve somut yollarla kendi gerçekliğini yaşamsal dönüşümünde var edebilmeliydi. Değilse her an farklı iddialarla ortalıkta dolaşan kayıp bir benliğe dönüşebilirdi. Doğum haritasında Jüpiterin konumu önemliydi.


Sizler için hazırladığımız Güneş Burcu ve Yükselen Burç yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.