Güneş – Plüton Karesi

Güneş ile Plüton arasında oluşan kare açının “Gölgelerin Gücü” diye adlandırılmasının nedeni hem olumlu hem de olumsuz anlamda diplerde yatan potansiyeli ortaya çıkartması. Bu da Güneş – Plüton karesinin hem diplerdeki sorunları tetikleyerek krizlere neden olacağını hem de ortaya çıkmamış potansiyel enerjiyi ortaya çıkartarak bizi güçlendireceği anlamına geliyor.

 

Güneş – Plüton karesi bizi yeni başlangıçların, özgürlüğün ve ani tepkilerin sık sık görüleceği bir zaman dilimine taşıyacak. Bu dönemde içimizdeki güçlü yanın açığa çıkmasının yanı sıra ne yazık ki karanlık tarafımız da açığa çıkacak ve olumlu olayları endişemizin gölgelemesine neden olacak. Korkularımızın bizi zayıf hale getireceği bu dönemde sonuç problemleri görmezden gelme ya da problemli durumları tam tersi şekilde gösterme çabası olacak.

 

Bu dönemde kendi içinizde veya etrafınızdaki kişilerde agresif davranışların ortaya çıktığını fark ederseniz agresifliğin ardında ne olduğunu görmeye çalışmalısınız. Etrafınızdaki kişilerin içgüdüsel davranışlarına ya da kendi içinizdeki dürtülere ani tepkiler vermek yerine öncelikle derin bir nefes alıp görünenin ardındakini görmek gerekli.

 

Güneş – Plüton karesi baskı altında hissetmenize neden olabilir. Bu baskının en önemli kaynaklarından biri de ulaşmaya çalıştığınız hedef için önünüze yapmanız gereken ekstra sorumluluklar çıkması olacak. Önünüze çıkacak beklenmedik yeni engeller sinirinizi bozabilir. Peki bununla nasıl başa çıkabilirsiniz? Bununla başa çıkmanın en iyi ve kolay yolu önünüze çıkan sorumlulukları yerine getirmek ve yılmadan çalışmaya devam etmek olacaktır.

 

Bu dönemde ayrıca tüm dikkatinizi vermeniz gereken bir konu ortaya çıkacak. Bir konuda sorumluluk almanız, bir konuda sınırlarınızı aşmanız ve bir proje ya da işi bitirmeniz gerekecek. Özellikle bu bitirmeniz gereken iş bu yazıyı okurken hemen aklınıza gelecektir çünkü o iş hayatınızda sizi en çok yoran ve bıkkınlık hissettiren şey. Her ne kadar sizi destekleyenler olsa da tek başınıza üstesinden gelmeye çalıştığınız bu işe devam etmek içinizden gelmiyor olabilir. Ancak bu durumun nedeni gezegensel açılar değil, unutmayın.

 

Güneş Plüton karesi bu hafta hayatınızda sizi en çok sıkan konuyu aşmanızı sağlayacak. Sizi sürekli bu konuda rahatsız hissettirerek dikkatinizi odaklanmanızı sağlayacak. Bu kare açı en zorlu açılardan biri olsa da sonunda ne kadar çok çalışırsanız o kadar çabuk o büyük yükü atacağınızın müjdesini verebiliriz. Eğer bu kare açıyı görmezden gelmezseniz sonunda emeğinizin karşılığını alacaksınız.