Koç Burçlarına ve Yükselen Koçlara Uygun Doğal Taşlar

Girişken ve maceracı Koç burçlarının taşları arasında akik, ametist, hematit, yakut ve zümrüt vardır. Ancak tabi ki Koç burcunun taşları ile ilgili bilgi vermeden önce Koç burçlarının sahip olduğu özelliklerden biraz bahsetmemizde yarar olacaktır.

Koç burcu, Kuzey Yarım Küre için ilkbaharın Güney Yarım Küre için sonbaharın başladığının habercisidir. Zodyak takımyıldızının ilk burcu olan koç burcunda güneşin koçu ziyaret ettiği rivayet edilir. İlkbaharın pozitif enerjisini üzerine alan Koç burcu toplumda; hareketliliği, pozitif enerjisi, girdiği ortamlarda dikkati üzerine çekmesi ve yöneticilik vasıflarıyla bilinir. En inatçı burçlar arasında birinci sıraya yazabileceğimiz Koç burcunu, verdiği kararlardan döndürmek neredeyse imkansızdır. Ani sevinç ve öfke patlamaları yaşayan Koç bireyleri, dışarıdan çok güçlü gibi görünseler de oldukça kolay kırılabilirler.

Merak ettikleri konularda olabildiğince yaratıcılardır. Amaçları doğrultusunda ilerlerken, kendilerini eylemleri ile kanıtlamak isterler. Eğer Koç’lar girişimde bulunacakları zaman izleyecekleri rotayı ayrıntıları ile planlarsa, enerjik yapılarının da yardımı ile daha da üretken olabilirler. Bencilliklerinden kaynaklanan sabırsızlıkları ve söz dinlemez yaratılışları yüzünden zaman zaman güç durumlara düştükleri de olur.

Böyle anlarda başladıkları işlerini sonuçlandırmadan bırakırlar. Konuşmaları abartılıdır, bazen gerçekleri değiştirerek anlatırlar. Kavrama yetenekleri fazla olan Koç’lar yaşam sahnesinin başrolünde olmayı tercih ederler. Aşırı kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün olurlar. Olaylar karşısında coşkularını gizleyemezler. Yaşam yolunda canlılıklarını ve atılganlıklarını yitirmeden heyecanla ilerlerler.

Duygusal olarak ani iniş çıkışlar yaşayan Koç burçları için birçok doğal taş vardır. Nitekim koç burçlarının sinir sistemlerini düzenlemesi ve hayat akışlarını rayına sokabilmesi için bu doğal taşları kullanması yararlı olacaktır. Koç burcu için yararlı olduğu bilinen taşlar; , Akik taşı, Opal taşı, Turmalin taşı, Yakut taşı, Jasper taşı, Ametis taşı, Lal taşı, Kuvars taşıdır. Bu kapsamda Koç burçlarının bu taşları bulunduran bilezik, kolye takması hayatlarını pozitif olarak etkileyecektir.

Koç burcu için en güçlü taşlar dediğinizde aklımıza ilk olarak Koç burcunun simgesi olan ve kaya gibi sertliği temsil eden Hematit taşı gelir. Koç burçları dış görünüş olarak Hematit taşı kadar sert bir yapıya sahiptirler. Halk dilinde kan taşı olarak da bilinen Hematit, tam olarak Koç burcu için yaratılmış bir taştır. Pozitif enerjiyi, rahat olmayı ve barışı temsil eden Hematit taşı genellikle kırmızı rengiyle bilinir. Koç burçlarının zor dönemlerinde Hematit taşından güç, azim ve pozitiflik aldığına inanılır.

Pozitif enerjisiyle herkesi etkilemesi ile bilinen Koç burçlarının, gün içerisinde yaşadığı enerji düşüklüğüne iyi gelen Ametist taşı da bir diğer etkili taşlardan biridir. Koç burçlarının hayatın olağan akışı içerisinde yaşayacağı sinir ve bağışıklık sorunlarına da iyi gelen Ametist taşı genellikle mor veya menekşe renginde olur. Ametist taşı kullanan Koç burçlarının; uyku ve sinir sisteminin daha düzenli olduğu, karar verme kabiliyetinin yükseldiği tespit edilmiştir.

Koç burcu için etkili olan bir diğer taş Yakut taşıdır. Koç burcunun toplum içerisindeki duruşu gibi doğal ve gösterişsiz bir yapıya sahip olan Yakut taşı, dikkatleri koç burcunun üstünde toplar. Cinsel sağlığa ve bağışıklık sistemine yaptığı katkı ile bilinen Yakut taşları diğer yandan da dürüstlüğün ve öz güvenin simgesi olarak kullanılırlar. Nitekim yakut taşı bulunduran Koç burçlarının diğer burçlarla uyumlu olması da mümkün olacaktır.

Aynı şekilde yükselen Koç burcuna sahip olanlar da Koç burçları ile aynı taşları kullanabilirler. Marsın etkisi altında olan Yükselen koç burcuna sahip olan bireyler, hırslı ve mücadeleci karakterleriyle bilinir. Yükseleni koç olan bireylere Sitrin ve Jasper taşının iyi geldiği bilinir. Volkanik parçacıklardan oluşan Jasper taşı, insan vücudunu dengeleyici, sindirim ve boşaltım sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir.

Koyu bir yeşil rengi bulunan Jasper taşının, yükseleni koç olan bireylere güç ve cesaret verdiği kabul edilir. Koçlara iyi gelen diğer bir taş olan Sitrin taşı ise, sarımsı renge sahip olan çoğunlukla takı malzemelerinde kullanılan bir taştır. Sitrin taşını taşıyan kişilerin sindirim sistemlerinin daha iyi çalıştığı ve daha enerjik oldukları bilinmektedir. Yükseleni koç olanlar bu taşların dışında Necef taşı, Lal taşı ve Opal taşından oluşan bir takı takarak kendilerini daha iyi hissedebilirler.

Koç burçlarının yazımızda bahsettiğimiz taşları kullanarak kendilerini çok daha rahat, mutlu ve iyi hissetmeleri mümkündür…