Kova Burcunda Dolunay ve Ay Tutulması

7 Ağustos Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gecede Ay burcunda 15 derecelik bir Dolunay gerçekleşecek. Aynı zamanda Ay tutulmasının da yaşanacağı bu Dolunay hayatımızı hem uzunca bir süreliğine hem de çok etkili bir şekilde etkisi altına alacak. Peki Kova burcunda Dolunay hayatımızda  değiştirecek?

Kova burcunda gerçekleşecek olan Dolunay’ın öncelikle pek çok farklı enerjiyi aynı anda barındırdığını söylemek mümkün. Her ne kadar bu enerjilerin bazılarının olumlu bazılarının da olumsuz olacağını söyleyebilsek de Kova burcunun da en önemli özelliği olduğu üzere bu Ay tutulmasının etkilerini tahmin etmek hiç de kolay olmayacak.

Ay tutulması ile birlikte hayatımıza girecek olan Kova Dolunay’ı döneminde agresifleşmemiz mümkün. Bu konuda dikkatli olmalıyız çünkü hepimiz bu dönemde dominant olmak ve etrafımızdaki kişileri yönetmek isteyeceğiz. Ancak aynı zamanda sık sık yaşayacağımız şaşırtıcı olayların kafamızı karıştırması ve şüpheye düşmemiz de mümkün.

Kova Dolunay’ının hayatımıza getireceklerinden biri de gerginlikler ile enerjinin tek bir noktada toplanması olacak. Hem gerginliğimiz hem de enerjimizin tek bir noktaya yoğunlaşmasının iki farklı yönü olduğu unutulmamalı. Bu sayede hedeflerimize kilitlenip başarılı olabileceğiz ancak bu başarının yanında gerginlik ve öfke enerjisi de gelecek. Kova Dolunay’ı döneminde kendinizi kontrol etmez ve süreci yönetmezseniz sonucunda paniğe kapılabilir, agresifleşip etrafınızdakileri kırabilir ya da aslında gerçekten istemediğiniz bir hedefe odaklanıp başarılı olsanız bile hayal kırıklığı hissedebilirsiniz.

Bu dönemde kendinizi kontrol etmeyi başarırsanız ve süreci doğru şekilde yönetirseniz Kova’nın güçlü yönlerini alacağınızı unutmayın. Kova’nın güçlü yönleri ve Dolunay’ın size katacakları ile birlikte büyük sorunları çözebilir, yaratıcı girişimlerde bulunabilir ve her zaman kazanan taraf siz olabilirsiniz.

Kova’nın liderlik ve yaratıcılık özelliklerinin hepimize geçeceğini de hatırlatmakta yarar var. Bu da devrimsel düzeyde büyük değişiklikler yapma gücüne sahip olabileceğiniz ve tutkulu olduğunuz konularda gücü elinizde tutacağınız anlamına geliyor. Bu noktada asıl hedefe kilitlenmeniz enerjinizi doğru yönlendirmeniz çok önemli olacak.

Kova Dolunay’ının etkin olacağı dönemde sosyal ilişkilerinizde ani tepkiler vermemeye özen göstermelisiniz. Ay tutulmasının ayrıca fanatizm ve kara sevda gibi durumlara da yatkınlığı arttıracağını unutmamalısınız. Karşınızdaki kişilere karşı adil olmaya çalışın ve grup çalışmalarında büyüklük taslamayın.

Ay tutulmalarının gerçekleştiği dönemlerde genel olarak aile ilişkilerinin olumlu yönde ilerlediğini unutmamalısınız. Dolunay Kova burcunda olduğu için iş yerinizde de başarılı olacaksınız. Ancak her şeye rağmen kendinizi gergin hissedebilirsiniz ve neden böyle olduğunu anlayamayabilirsiniz. Uykularınız kaçabilir.

Bu süreci doğru bir şekilde yönetmek için olabildiğine sakinleşin, derin nefesler alın. Mantıklı davranmaya çalışın çünkü Kova burcu bu konuda size destek olacak. Duygularınızı bastırmayın ama duygularınızın sizi yanlış yerlere sürüklemesine de izin vermeyin. Güç savaşlarına girmez hedefe kilitlenirseniz bu sizin yararınıza olacaktır.