Mars Plüton Karesi

Bu hafta Koç burcundaki Mars ile Oğlak burcundaki Plüton arasında 18 derecelik bir kare açı oluşuyor. Peki bu kare açının hayatımıza etkisi ne olacak?

Aksiyon yani hareketin gezegeni olarak bilinen Mars’ın Koç burcunda hayatımıza etkisi altına alması ile sönmüş bir yanardağ gibi patlayacağımızı ve lavların hayatımızdaki her şeyi yakacağını söylemek mümkün. Hareket gezegeni Mars’ın böyle volkan gibi patlamasının da bir sebebi var tabii ki: Plüton.

Oğlak burcundaki Plüton’un Mars’ı harekete geçirmesi ile birlikte bu hafta geçmişimiz ve bilinçaltımızın volkan gibi patlayacağını söylemekte yarar var. Geçmişte yaptığımız tüm hatalar, can sıkan anılar ve bilinçaltımızdaki korkular, bastırılmış duygular bu dönemde hiç beklenmedik bir şekilde açığa çıkacak ve ne yazık ki hem bize hem de etrafımızdaki kişilere zarar verecek.

Mars ile Plüton arasında oluşan kare açının etkilerinden bir diğeri de bu hafta yaşayacağımız problemlerde ve kriz anlarında gerginliğimizin artması ve tahammül duygumuzun ortadan kalkması olacak. Bu hafta sosyal ve iş ilişkilerimizde etrafımızdaki herkesin de bizim için anlayışsız olabileceğini düşünerek biraz daha soğukkanlı olmamız gerekiyor. Bu dönemde sınırların ortadan kalkması ile kendimizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Bu yüzden bu hafta tartışmalardan ve kavgalardan da uzak durmamız gerekiyor.

Koç burcundaki Mars ile Oğlak burcundaki Plüton arasında oluşan kare açının hayatımıza girmesiyle birlikte takıntılı bir şekilde hedeflerimize kilitleneceğiz. Gelecek kaygısının bir takıntıya ve hırsa dönüştüğü bu dönemde bu anlamda kimseyi gözümüzün görmeyeceğini de söyleyebiliriz. Bu hafta hırslarımız için her şey mubahtır diye düşündüğümüz bir zaman dilimine adım atıyoruz. Ayrıca öfke duygumuz da hat safhada olduğu için karşımıza çıkan engelleri aşmamızın yanı sıra karşımıza çıkan kişileri ezip geçeceğiz.

Bu dönemin yıkıcı etkilerini biraz olsun azaltmak ve bu Mars ile Plüton arasında oluşan ateşli kare açıyı olumlu anlamda değerlendirebilmek için kişisel sınırlarımızın farkında olmamız gerekli. Bu dönemin enerjisini kullanarak çok daha verimli olabilirsiniz ancak öfke, nefret ya da hırs gibi yıkıcı enerjilerden sakınmamızda fayda var. Bu hafta kendimizi kontrol edemezsek bu dönemde etrafımızdaki kişilerin canını çok yakabiliriz. Eğer öfkeli ya da hırslı hissediyorsanız, bu duygularınızı daha sağlıklı hedefler için kullanın. Mesela Koç burcundaki Mars’ın yenilikçi enerjisini kullanarak uzun süredir istediğiniz yeni bir eğitime, kursa ya da aktiviteye başlayabilirsiniz!