Merkür Aslan Burcuna Geçiş Yapıyor ve Gerilemeye Başlıyor

Merkür 26 Haziran’ı 27’sine bağlayan gece Aslan burcuna geçiş yaptı. Aynı zamanda 27 Kasım’a kadar sürecek geri hareketine de başladı. Peki, burçlar neler yaşayacak?

Öncelikle Merkür’ün Aslan burcuna geçmesi yaratıcılık, gurur ve etkileyici konuşmaların öne çıkmasına neden olacak. Fikirler ve güçlü insanlar dikkat çekecek. Aslan burcu enerjisinin Merkür enerjisi ile birleşmesi aslında tüm burçların cesaretini de arttıracak.

Merkür’ün Aslan burcunda gerilemesi tüm burçların kendilerini daha iyi hissetmesine yardımcı olacak. Bu gerileme sürecinde bizi sakarlıklar, teknolojik aletlerin bozulması ya da küçük kaoslar beklemiyor. Tam tersi hepimiz çok iyi hissedeceğiz.

Ancak bu iyi hissetme konusunda abartıya kaçar cesaretimizi denemeye kalkarsak ne yazık ki sevdiklerimizi kıracak, daha büyük olayların çıkmasına, en yakınlarımızın bizden uzaklaşmasına ve belki de yalnız kalmamıza neden olacağız. Bu yüzden Merkür’ün Aslan burcunda gerilediği 5 ay boyunca çok dikkatli olmalıyız.

Bu süreçte tüm burçlar kendilerini daha ifade edecek, yaratıcılıkları artacak ve iş ile eğitim konularında yeni fırsatlarla karşılaşacaklar. Aslında Merkür’ün Aslan burcunda gerilemesi iyi kullanıldığında çok ciddi başarılar elde edilmesini sağlayacak bir süreci de beraberinde getiriyor.

Ama kötüye kullanılması ya da yanlış şekilde yönlendirilmesi ise büyük olumsuz sonuçlar doğurabilir. Özellikle baskıcı kişilerin güç sahibi olması, ailelerin çocuklarını yönlendirmeye çalışması, kendi cesareti ve karizmasından etkilenen burçların yanlış adımlar atması bu sürecin olası olumsuz sonuçlarından bazıları. Bu konularda dikkatli olmak önemli.

Aynı zamanda Merkür Gerilemesi döneminde mide rahatsızlıkları, uykusuzluk sorunlar ve panik atak gibi rahatsızlıklar konusunda da tüm burçların biraz daha tedbirli olmasında yarar var. Özellikle Aslan, Yay, Koç gibi ateş burçları ve ateş yükselenlerin ciddi anlamda etkileneceği bu gezegensel enerji su ve toprak burçlarının da baskı altında hissetmesine neden olabilir.

Aslan burcunda Merkür gerilemesinde aslında burçların yapmaları gerekeni kısaca ifade etmek gerekirse ateş burçlarının biraz daha sakin olması ve kendi güçlerinin büyüsüne kapılmaması, su burçlarının rahatsız edici durumlarda tamamen içine kapanıp da her şeyden vazgeçmek yerine çareler araması, toprak burçlarının ise artan enerjilerini olumlu şeylerde kullanması gerekiyor diyebiliriz.

Önümüzdeki 5 aylık süreç hepimize büyük değişim ve dönüşümleri de beraberinde getirecek. Buna hazır olun…