Merkür Balık Burcuna Geçiş Yapıyor ve Gerilemeye Başlıyor

Bu hafta içinde en önemli gezegensel olaylardan biri başlıyor: Merkür Balık burcuna geçerek gerileme sürecine giriyor. Peki, Merkür Gerilemesi bizi nasıl etkileyecek?

Merkür, iletişimin akla gelen bütün formlarıyla ilintili olabilir. Yazı ve sözel ifadelerimiz, konuşma ve öğrenme becerimizi etkiler. Aklımızı ne şekilde kullandığımızı, nasıl düşündüğümüzü ve ne şekilde iletişim kurduğumuzu gösterir. Haritada bulunduğu ev ve burç, kafamızı en çok neye yorduğumuzu açıklar. Yaşamı algılama şeklimiz, yaptığımız tercihler, aldığımız kararlar, anlaşmalarımız, bilgiyi nasıl özümsediğimiz benzeri olguların tümü, astrolojide Merkür’ün hükmündedir.

Merkür burç değiştirdiği zamanlarda ise, adeta baştan sona yepyeni bir dil öğrenmek zorunda kalırız. Çünkü Merkür’ün birleştiği burçla birlikte, iletişimimizin kalitesi, sohbetlerimizin içeriği ve dolayısıyla gündemin konuları da değişir.

En çok bilinen anlamlarıyla Merkür, iletişim, eğitim, taşımacılık, seyahatler ve idrak kabiliyetini sembolize eden gezegendir. Geri giden Merkür bu konulara bağlı mesleklerle uğraşan kişileri, yazarları, reklamcıları, pazarlamacıları eleştirmenleri, danışmanları, öğretmenleri, doktorları birebir etkiler ve kelimenin tam anlamıyla “çileden çıkartır! İletişimin süregelen yaşamın vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulamak için Zodyak’ın haylaz çocuğu Merkür, gerilediğinde akla hayale gelmeyecek numaralarıyla iletişime dair türlü aksiliklerle boğuşmamıza neden olur.

Bilgisayarlarımızı, telefonlarımızı, araçlarımızı bozar, elektrikleri keser, çok kıymetli elektronik eşyalarımızda arızalar yaratır. E-postalar, beklenen kritik bilgiler gecikir ya da kaybolurlar. Seyahat planları ertelenir ya da aksilikler baş gösterir. Akmayan trafik yüzünden saç baş yolmak işten bile değildir!

Merkür’ün geri gittiği zaman  boyunca zihinsel enerji tam ve bütünsel çalışamayacağı için uzun vadeli kararlar almanız önerilmez. Yanlış anlaşılmalar, zayıf iletişim ve özensiz düşünceler sonucunda sağlıklı kararlar verilmesi güçtür. Gülüp geçmeye, sosyal sakarlıkları ciddiye almak yerine eğlenmeye bakın.

Bir önceki Merkür geri hareketinde aldığınız kararları, başladığınız işleri Balık burcunda devam edecek gerileme sürecinde uygulamaya koyabilir, tamamlayabilirsiniz. Yarım kalan işleriniz üzerine yoğunlaşın, önemli anlaşmalara imza atmayın, yeni ve önemli büyük girişimlere başlamayın, verilerinizi yedekleyin, kıymetli eşya ve belgelerinizi güvenceye alın, sağlık kontrollerinizi yaptırın, seyahat planlarınızla ilgili gecikmelere hazırlıklı olun.

Bir gezegen geri gittiğinde, temsil ettiği konular dahilinde içe dönük tahliller yaparak,  var olan koşullarımızı derinlemesine analiz etme şansı elde ederiz. Retro gezegenin geçmişte sonuçlandıramadığımız, askıda kalan meseleleri gündeme getiren bir etkisi vardır. Yaşanmış olanla şu anda yaşanan arasında kıyaslamalar yapmak, zayıflıklarımızla ve hatalarımızla yüzleşmek için mola veririz.

Bu nedenle Balık burcunda başlayan Merkür Gerilemesi döneminde genel anlamda bir dönüşüm yaşayacağız diyebiliriz. Gerçekler ve yalanlar arasındaki çizgi belirsizleştiğinde kalbinize güvenmelisiniz. Yeni olasılıklara açık olun. Kimsenin yok yere canınızı sıkmasına izin vermeyin. Bu süreçte çok şey öğreneceksiniz…