Merkür Jüpiter Karşılaşması

Bu hafta Boğa burcundaki Merkür ile Terazi burcuna geri hareket eden Jüpiter arasında 13 derecelik bir karşılaşma gerçekleşecek. Peki, Merkür Jüpiter karşılaşması ya da zıtlaşması hayatımızı nasıl etkileyecek?

Merkür ile Jüpiter’in karşılaştığı dönemde Merkür ileri hareket ettiği ve Jüpiter geri hareket ettiği için bu karşılaşmanın bir zıtlaşma olacağını söylemek mümkün. Ancak hem Merkür hem de Jüpiter baskın gezegenler oldukları için ikisi de bu dönemde hayatımızı eşit şekilde etkileyecek. Tabii ki bazen rakip iki gezegenden birinin öne çıkıp güçleneceğini unutmamakta yarar var.

Merkür Jüpiter karşılaşmasının olduğu zaman diliminde öncelikle Merkür’ün etkisiyle gerçekler ve Jüpiter’in etkisiyle umutlar ile hayaller çakışmaya başlayacak. Bu dönemde gerçeklerin üzerimizde baskı kurmaya çalıştığını hissetmemiz olası ancak Jüpiter de aynı şekilde bu duruma karşı geldiği için umutlarımızın ve hayallerimizin çok daha yoğunlaşmasını, belki de bizi hırslandırmasını sağlayacak. Bu durumun motivasyonumuzu arttıracağını ve kendimize bir şeyleri kanıtlamak için elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağımızı söylemek mümkün.

Merkür Jüpiter karşılaşmasının etkilerinden bir diğeri de büyük resmi görme sorunu olacak. Çünkü bu dönemde Merkür’ün etkisiyle küçük detayla ilgilenirken aynı zamanda da Jüpiter’in etkisi ile tamamen gerçeklerden kopup hayallerimize odaklanacağız. Bu da gerçeklik ve hayallerin birleşiği büyük resmi kaçırmamıza neden olabilir bu anlamda biraz daha dikkatli olmalı ve aradaki dengeyi bulmaya çalışmalıyız.

Bu dönemde ileri hareket eden Merkür’ü Boğa burcunun ve geri hareket eden Jüpiter’i de Terazi burcunun etkisi altına aldığını söylemiştik. Bu yüzden Terazi burcunun etkisiyle hem sosyal hem de iş ilişkilerimizde beklentilerimiz artabilir ve Boğa burcunun etkisiyle de beklentilerimizden çok daha azını elde ediyormuş gibi hissedebiliriz. Bu şekilde hissedecek olursanız bunun gezegensel enerjilerin bir etkisi olduğunu ve aslında büyük ilerlemeler kaydettiğinizi düşünmelisiniz. Aksi takdirde çok başarılı olduğunuz halde kendinize haksızlık yapabilirsiniz.

Merkür Jüpiter karşılaşmasında önümüze pek çok fırsat da çıkacak, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemizde fayda çünkü bu dönemde gezegensel enerjiler bizi her anlamda ileri taşımak, biraz daha hırslandırmak amacını taşıyor. Kendinize inanırsanız zorlukları aşabileceğinizi unutmayın ve enerjinizi başarılı olmak istediğiniz konulara verin. Ne kadar hızlı ilerlediğinize siz de çok şaşıracaksınız.