Yılın En Uzun Gecesi 21 Aralık ve Oğlak Döngüsünün Başlangıcı

21 Aralık’ta yılın en uzun gecesini yaşadık ve aynı zamanda Güneş Oğlak Burcuna geçiş yaptı. Peki en uzunun gecenin ve Oğlak burcundaki Güneş’in hayatımıza etkileri neler olacak?

Yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık’ı Oğlak burcuna geçiş yapan Güneş ile birlikte karşıladık. Böylece Oğlak Dönemi de başladı. En uzun gece olan 21 Aralık’ta kimimiz iç dünyasına yolculuk yaptı kimimiz de bunun farkına bile varmadan tüm gece uykunun tadını çıkarttı. Ama Güneş’in Oğlak burcuna geçiş yaptığı 21 Aralık gecesinin hayatımızda bazı etkilerinin olacağı yadsınamaz.

Öncelikle Güneş’in Oğlak burcuna geçmesi ile haftanın haritasında Oğlak burcunun bir kez daha öne çıktığını görmüş olduk çünkü artık önümüzdeki birkaç boyunca sürecek Oğlak Döngüsü başladı. Oğlak burcunun bir adım daha öne çıkması ile birlikte yıl sonuna doğru ilerlerken zamanın hızlanacağını söylemek mümkün. Zaman hızla akıyor ve yepyeni bir yıla doğru son günleri yaşıyoruz.

Bu hafta içinizdeki enerjinin artacağını ve telaşe içinde oradan oraya koşuştururken belki de yeni yıla ne kadar kaldığını unutacağınızı söyleyebiliriz. Evet, göz açıp kapayıncaya kadar yeni yıl gelmiş olacak. Ama bu hafta belki de bu hızlı akışın içinde kendinize küçük bir mola yaratabilirsiniz. Çünkü Güneş’in Oğlak burcuna geçişi ile hızlanan akışa kapılıp stres içinde koşturmaktan kendinizi yıpratmaktansa küçük bir mola verip bu zamanı 2018 yılını düşünerek ve yeni yıl hayallerinizi, hedeflerinizi ve dileklerinizi gözden geçirerek değerlendirebilirsiniz.

21 Aralık’ın ardından bu hafta çılgına dönen gezegensel enerjilerin ateşine kapılmamalısınız. Bu hafta yapacağınız en iyi şey arkadaşlarınız ya da ailenizle biraz vakit geçirmek ya da tek başınıza kalıp rahatlamak olacaktır. Çünkü en uzun gece ve Oğlak döngüsü sizi ister istemez hızlanıp istediklerinizi elde etmek için koşturmaya zorlayacak.

Evren’de bir kum tanesi kadar küçük olduğunuzu hatırlayıp hayatınızı gözden geçirmenin en iyi yolu da ne kadar zıt gibi görünse de gezegensel hareketlerin hızlanmaya başladığı 21 Aralık kış gün dönümüdür. Yeni yıla girmeden önceki son sapağı kaçırmayın. Hızlanmak yerine sağa çekin ve kendinize derin nefes almak için izin verin. Kendinizi dinleyerek ya da başkalarıyla keyifli vakit geçirerek değerlendirdiğiniz  bu kısa dinlenmenin ardından çok daha verimli olduğunuzu ve iyi hissettiğinizi kendiniz de göreceksiniz.