05.10.2015 GÖKYÜZÜ MESAJLARI (ANNE İLE BULUŞMAK)

Bugün Ay yoğunluğunda bir enerji söz konusu gibi gözüküyor. Ay bizim dişil algımız, akış gücümüz ve bu anlamdaki hissel derinliğimiz ve havuzumuzdur. Bugün derinliklerimizde çözülmeler gerçekleşiyor. İçimizdeki anne ile buluşmalar mümkün gibi gözüküyor ve burada hemen şu soru akla gelir: ‘’içimizdeki anne’’ nedir? Bizim şefkatimiz, kendimize gösterebildiğimiz sevgi ve ilgimiz, bu anlamdaki anlayış ve hoşgörümüzdür. Anne sarar, korur ve kollar. Bu ihtiyaç duyulan temadır ve bu temayı nasıl var etmeyi seçmiş olduğumuzsa tamamen bizim ruhsal yolculuğumuzla alakalıdır.

Bir erkek için anne teması ve bunu nasıl yaşattığı, duygusal partneri ile kurduğu ilişki anlamına gelir. Bir kadın için bu tema, kendini nasıl bir duruşla ortaya koyduğu olarak gündeme gelir. Derinlerdeki kendine karşı duyguları… Kadın için yansıtılan, erkek için yansıyandır anne! İçeriden dışarı ve dışarıdan içeri akan! Görünen erildir, aşikardır. Saklı olan dişildir, gizlidir. O görünmeyen, bazen görünenden daha güçlü bir ışıkla yaşamımıza hakimdir ve insan bunu ve buna dair farkındalığı ancak kendi derinliklerine yaptığı bir yolculuk ile keşfedebilir. Bazen kendinin bile dışına çıkıp kendini seyredebilmek gerekir. Bunu başardığımızda perspektif çok daha genişleyebilecek ve gördüklerimiz, olduğunu zannettiklerimizden çok daha fazlasını içine alabilecektir.

Bugün kendinizi bir annenin evladını sarışı gibi sarın! Öpün koklayın kendinizi ve bağrınıza basın! Herkesten istediğiniz ne varsa, onun en çok kendinizden kendinize akışına ihtiyaç duyduğunuzu hatırlayın yalnızca! Bugün yaşama bir annenin gözleriyle bakın ve sanki tüm yaşamı doğuran sizmişsiniz, her şey sizin bedeninizde doğup genişlemiş ve birgün siz onun bir parçası olmuşsunuz gibi!

Aile, eş, çocuk temaları ile ilgili önemli çözülümler gerçekleşebilir. Bir çocuğun en çok ihtiyaç duyduğu kendine güven ve değerini hatırlamaktır. Bunun için çocuklar, değerli olduğuna inanılmaktan çok, ortak değerin farkında ebeveynlere ihtiyaç duyar. Çocuklarımıza ‘’ Sen değerlisin! ‘’ derken farkında olmadan kendi değersizliklerini akıtmayalım ki onlar da ‘’ Sen değerlisin! ‘’ diyebilecekleri birilerine aramasın birgün! ‘’ Her birimiz çok değerliyiz ve bunu hatırlayabilmeliyiz! ‘’ ve hemen kendimize ne kadar bunun farkında olduğumuzu soralım…

ve gelelim bugünkü ‘’AŞK DETOKSU’’ çalışmamıza, bakalım parmaklarımızdan bugün neler dökülecek:

‘’ Bugün sizi şefkat rüzgarlarıyla yıkamayı planlıyoruz! Bugün derin bir temizlenme, arınma günü olacak! Şimdi gözlerinizi kapayıp kendinizi en güvende hissettiğiniz anı hatırlamanızı istiyoruz! Şu an neler hissediyorsunuz? Size kendinizi güvende hissettiren neler var? Ne sizi mutlu ediyor? Şu an neyin daha farklı olmasını isterdiniz? Neye inansaydınız şu an, daha da derinleşir ve genişleyerek daha geniş bir anı kapsayabailirdi? Şimdi gözlerinizi açın ve hemen bir resim yapın! Şimdi bu resme iki dakika kadar bakın ve gözlerinizi kapatın! Üç kişiyi hatırlayın, yaşamınızda size güven vermiş, kendinizi onunla güvende hissetmiş olduğunuz ve onunla huzur bulduğunuz ve şimdi bu kişileri birer kelimeyle özetleyin! Üç kelimeyi ortak bir temada birleştirin ve yeni bir resim yapın! Bu resme bakarak gözlerinizi kapatın ve resmi hatırlayın! İlk resmi hatırlayın, kendinizi hatırlayın ve içinizdeki çocuğa bir isim verin! Şimdi gözlerinizi açın ve bu çocuğun ismiyle bir melodi yaratın!  İşte bu, şimdilik! Bu melodi size sizi çağırıyor şimdiden kutlu olsun! ‘’

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ