09.07.2015 GÜN MESAJLARI

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 24 / 6

Günün Rehber Kartı : Denge

Güneş : Yengeç

Ay : Boğa ( 22:49 itibariyle )

Gün Yöneticisi : Jüpiter

Bugün iletişim enerjisinin yoğun olduğu bir gün; bununla birlikte bize diyor ki ‘’ İç sesini duyarak net olan kontrolü kur! ‘’ Bu ne demek? Bugün net ifadeler kullanmak için daha uygun bir gün, bu netliği sağlayacak olan emin olabilme halidir ki bunun için ihtiyaç duyduğumuz iç sesimizle bağlantı kurup bunu koruyabilmemizdir.

Gün titreşiminde görmekte olduğumuz 6, karar demektir; ışık ve karanlığı bütün olarak görebilmek anlamına da gelir. Dün geceki son dördünü göz önünde bulunduracak olursak bugünün sorusu; büyüyen karanlığın ışığı olup daha büyük bir potansiyeli uyandırmak mı, küçülen ışığa sıkışıp kalmak mı?

Yolculuk aydınlıktan karanlığadır ve uzayı kaplayan sonsuz karanlık kadar ışıl ışıl yıldızlar bulunmaktadır. Karanlık tek başına boşluk, yıldızlar içinde yüzebileceği bir denize sahip olmadığında bütünlükten yoksun, bize düşen her şeyin bir anlam taşıdığının farkında olmak ve kendi yolumuzun ışığını yakmaktır. Ne için savaştığımızı hatırlamak ve bu savaşta köklerimizdeki yaşam ışığı ile barışıyor olmaktır. Dünya boş oturmak için değil, görev taşıyıp onu hak ederek burada olma gerçekliğini idrak için vardır. O zaman ışığı yakmak, yaşamda rol almak ve bunun tüm karanlıkları aydınlatan ve o karanlıklara anlam katan olduğunu hatırlamaktır.

Bugün rehber kartımız ‘’ denge ‘’, iç ve dışın uyumunu ve iç ile dışın bütünsel bir ışıkla ilerliyor olduğunu hatırlamak, hermetik öğretiyi hatırlayalım: ‘’ Aşağıda ne varsa yukarıda o vardır; yukarıda ne varsa aşağıda o vardır. ‘’ İnsan üst bilinçte( irade ) kurduğu kontrolle alt bilinci( daha zayıf olan, zaafları içeren ) ışığına taşımalıdır. İşte tüm sınav bunun için vardır. Bu, yaşamın bütünlüğüne yayıldığında olan tek şey başarıdır.

İnsan öğrenmek ve bir gün tüm bildiklerine meydan okuyup sınırların ötesindeki sonsuz ışığın gücünü keşfetmek için vardır. Sınırlamalar insanı yetkin olana kadar korur; bununla birlikte cennet, sınırların aşıldığı o sonsuz gerçeklikte olur. Cennet, insanın ulaştığı en yoğun ışığın daimi oluşudur.

Bugün Ay günün bir kısmında boşlukta olacaktır, özellikle akşam saatlerinde, bu dönem önemli kararlar için pek uygun bir zaman değildir. Dağılma söz konusu olabilir; bununla birlikte zorunlu durumlarda sağlam bir odakla istenilen başarı pekala sağlanabilir.

Gece saatlerinde Ay boğaya geçiyor, Ay boğada yücelir, tabiatları birbirleriyle uyum içindededir. Doğa ile baş başa kalmak için şu iki gün güzel bir zaman, size huzur veren şarkılar dinleyebilirsiniz, sessizliğin sesini dinleyebilir ve bunu içinize derin bir nefesle çekebilirsiniz. Bunlar size keyif verecektir.

Ay boğada yeme isteğimiz artabilir, abartmamakta fayda var, hazzı size kendinizi daha geniş zamanda iyi hissettirecek şeylerden almaya çalışın derim! Işığımızın yükseldiği birkaç günden geçiyoruz, Venüs’ün de aslanda olduğunu düşünürsek, ikili ilişkilerde ön plana çıkma isteği olabilir, Güneş yengeçte, şefkat şu bir- iki gün verirken de alırken de epey iyi gelecektir.

Gün yöneticisi Jüpiter, bu rehber kartımız ile uyum içinde, büyüme ve genişleme, derinleşme, derinliklere doğru bir yolculuk, Güneş yengeçte, Ay boğada, Venüs aslandayken, hem maddi konularda hem ikili ilişkilerde şanslar doğabilir ve derinlerde çözülmeler yaşanabilir. Özellikle aile konuları önem kazanabilir, gerçeklikten kopmaksızın uzlaşmacı bir tavır ve paylaşımlar çok daha verimli sonuçlar doğuracaktır.

Bugünkü ritüelimiz ne OL’sun? Bence bugün şükretmek üzerine bir ritüel yapalım ve burada doğanın ışığını da kullanalım ve bunu özellikle Ayın boğaya geçtiği saatlere niyet ederek gerçekleştirebilirsiniz. Gözlerimizi kapatıyoruz, burnumuzdan karnımıza doğru derin bir nefes alıyoruz ve ağzımızdan ‘’ ha ‘’ sesiyle yavaşça veriyoruz. Bu Ha- Do nefesi olarak geçer ve detaylı olarak Reikinin 3. aşama ( master ) eğitiminde bahsedilir. Akışta geldiğine göre kullanalım. Takrar edelim birkaç kez daha bu nefesi, ‘’ ha ‘’ sesini duymaya çalışalım ve olabildiğince yavaş verelim nefesimizi, bu önemli!

Şimdi kendimizi bize huzur veren bir yerde hayal edelim, çevremizde neler var, nasıl bir yerdeyiz, nasıl hissediyoruz, neler duyuyoruz, neler görüyoruz, bunlar bizde neler uyandırıyor dikkat edelim. Biraz zaman geçtikten sonra yaşamda bizde şükür duygusu uyandıran her şeyi bir bir gözümüzün önüne getirelim ve her biri için teşekkür edelim.

Onların bize sağladığı şansı ve bu şansın bize sağladığı, belki bu ana kadar farkına varmadığımız potansiyelleri fark edelim. Bu şansların nasıl oluştuğunu hatırlayalım ve yani şanslar ne şekillerde oluşabilir, bundan daha iyi nasıl olabilir, yollar açılsın önümüzde, her birinde tek tek yürüyelim ve yolun sonuna kadar gidelim ve yolun sonu arzularımızın gerçekleştiği ve yüreğimizdeki ihtiyaç duyduğumuz ışığın yandığı yer olsun. Oradaki huzuru keşfedelim.

Şimdi gözlerimiz kapalıyken, çalışmayı yapmakta olduğumuz yerde hayal edelim kendimizi, yolun sonundaki o huzuru hatırlayalım ve o huzurun, içinde bulunduğumuz alana dolmasına izin verelim, bulunduğumuz yer bugüne kadar en şanslı hissettiğimiz yer olsun ve bu şans için şükredelim, tüm şanslar için şükredelim, işte bu o şansı yaratmaktır.

Bugünlük de bu OL’sun,

Yüreğimizin ışığı daim OL’sun!

Sardım, sevdim!

Ol Hüseyin Akdağ