10.01.2016 Gökyüzü Mesajları (Kapıyı Açmak)

Bugün Güneş günü ve Güneş oğlakta, bize sorumluluk ve disiplinin ne anlama geldiğini ve bunun yaşamda nasıl bir görev taşıdığını hatırlatmaya çalışıyor. Yaşam bizden ciddiyet ister ve bu ciddiyet bize kalıcılık, bu da gerçek anlamda özgürlük ve sonsuzluk kazandırır. Sınırları olmayanın özgürlüğü yoktur. Özgürlüğü olmayanın varlığı yoktur. Varlık, yaşamla kurulan iletişim ve bu iletişimdeki yolculuğun bizde uyandırdıklarının ve bu uyananların uyandırdıklarının toplamıdır. Gün titreşimi, derindeki gücün son kapıda ihtiyacı olanın, inancın ve samimiyetin kendisi olduğunu hatırlamamızı istiyor. Rehber kartımız ‘’araba’’, hareket ve cesaret ile ilgilidir ve onu uyandırabilecek, anlamlı ve geçerli kılacak güç, akıl ışığı ve onu besleyecek, büyütecek olan samimiyettir. Samimiyetin olduğu yerde doğum ve yarın vardır, bunu anlamak önemli! Öyleyse şimdi hareketi uyandırma vakti! İşte bu, şimdilik!

Güneş- Merkür Kavuşum( 01:27 ) Yaşam gerçekliğinin ne anlama geldiğinin ve bunun bizi ne kadar ifade ettiğinin farkına varmak! Kendi koyduğumuz sınırların ötesine geçebilecek cesareti uyandırmak! Toplumsal ifade ve bu ifadede yarattığımız değişim önem kazanıyor! Kendi gerçekliğimizi yaratmak!

 

10- 14 Ocak( yaklaşan ) / 14 Ocak( kesin ) / 14-  18 Ocak( ayrılan )

 

Ay- Merkür Kavuşum (03:15) Derin bir ifade gücü! Varlığının farkında olmadığımız yeteneklerin açığa çıkması! Yüksek bir öngörü! Kendi içimize açılan kapıların bilincine varmak ve bu kapılardan yarındaki bugüne köprü kurmak! Her şeyin sonsuz bir bütünlük dahilinde olduğunun farkına varmak!

 

Yeni Ay (03:30) Yaşamı ve bu yaşamdaki yolculuğu ciddiye alan bir duruş! Yaşama ektiklerimizin bilincinde olmak! Tohumu doğum kılacak emeği ortaya koymak! Önemli kararlar! Sorumluluklarımızın farkına varmak ve bu sorumluluklarda öncelik belirlemek! İhtiyacımız olan ruhumun akma arzusunda olduğu kıyıların farkına varmak ve o kıyıları kapı açmak! Sistemli bir hareket gücü!

 

Ay- Satürn Yarı Kare (12:09) Güvenlik ihtiyacının ötesine geçmek! Deneyimin gücünün farkına varmak! İçsel eminlikle kararlar verebilmek! Bilginin ötesine geçmek ve biliş halinde seçimler yaparak süreç içerisindeki gerçek özgürlüğü yaratabilmek! Dünden getirilen deneyimleri bugünün kabiliyeti olarak yaşama katabilmek! İhtiyacın olanı alarak gerisini bırakabilmek!

 

Biraz gülümseyelim, biraz hatırlayalım, biraz düşünelim!
ADİLE NAŞİT
ASUMAN ARSAN
BELKIS DİLLİGİL
AYTEN ERMAN
Ruhları şad olsun…

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ