09.01.2016 Gökyüzü Mesajları (İnsan Olmak)

Bugün Satürn günü! Satürn, bizden sorumluluk ve disiplin isteyecektir. Ötesine geçmeyi seçtiklerimiz! Ola ki biz bunu hatırlamayız, Satürn bize hatırlatır; bununla birlikte insan, özünün ona anlatmaya çalıştıklarına açık olduğunda, onun bizim hatırlamamız için duvarları yıkmasına gerek kalmayacaktır. İşte yaşam budur! Ya insan yürür ya da yaşam onu bir şekilde yürütür. Gören, duyan bilir! Direnen, kendi sanallığında hakikat olduğuna inandığına sığmaya çalışır. Kimse buraya boşuna gelmiş değildir! Gün titreşimi, rehber kartımızla birlikte ‘’güneş’’ yani özümüden, benliğimizden bahsediyor. Yaşamda ne kadar kendimiz olabilidiğimiz ve bu kendiliğe ne kadar yaşam deneyimlerimizle yeni bir hal kazandırabildiğimiz önemlidir. Yaşamın sana anlatmaya çalıştıkları var! Onu dinle ve onunla dilleş! Aradığın anlamı sana bulduracak olan budur! Yüreğinin aktığı yerde, muhakkak yaşam sana kanatlanan yücelik olur ve böylelikle ruh, evini bulur. Bugün ‘’kader çağrısı’’nı duyma ve ona ışığı kalem olup yazma günüdür. Umudu olmayanın yarını yoktur! Der ki ‘’ Kimin için? O kadar çok ki… Ne değişecek? ‘’ Eğilir, bir deniz yıldızını alır eline ve onu denize atar. Der ki ‘’ Onun için çok şey değişti! ‘’ İşte nefes budur! Öyleyse buluşmaların kapıları açılsın! Şimdilik bu!

 

Ay- Pluto Kavuşum (02:46) Büyülü bir gerçekliğin uyanışı! Gücün ötesinde bir gücün kapılarının aralanışı! Sadece yeteri kadarı bizi arzu ettiğimiz yere taşırdı! Fazlası sadece yoldan çıkarırdı ve bunun ne anlama geldiği anlaşılmalıydı!

 

Ay- Güneş Kavuşum (08:18) Yeni Ay etkisinin başlangıcı! Öz( yaşam gerçekliği ) ve duygular( dünden getirilen ) buluşuyor ve böylelikle daha tarafsız bir algı açığa çıkıyor! Ciddi kararlar!

 

Merkür- Venüs Yarı Karesi (09:16) Eski kalıpların ötesine geçebilecek ışığı uyandırma! Toplumsal olanla yaşamsal olanın idrakı! Mağaranın dışına çıkmak! Farklı renklerin bir araya gelişi! Sentez!

 

Ay- Uranüs Karesi (10:31) İçsel gerilimin yaşamsal ifadesinin bulunuşu ve yaratıcı ışığın kontrollü bir şekilde yaşamsal vurgusunu ortaya koyuşu!

 

Merkür- Satürn Yarı Karesi (13:20) Korkunun ötesine geçmek! İçsel eminliği büyütmek! Özgürlüğün sorumluluğunu almak! Yeni yaşamlara yola çıkmak! Daha fazlasını görmek! İçerideki çözülmeye izin vermek!

 

9-11 Ocak( yaklaşan) / 11 Ocak( kesin ) / 11-13 Ocak( ayrılan )

 

 

Büyük insanlık gemide güverte yolcusu
Trende üçüncü mevki
Şosede yayan
Büyük insanlık.

Büyük insanlık sekizinde işe gider
Yirmisinde evlenir
Kırkında ölür
Büyük insanlık.

Ekmek büyük insanlıktan başka herkese yeter
Pirinç de öyle
Şeker de öyle
Kumaş da öyle
Kitap da öyle
Büyük insanlıktan başka herkese yeter.

Büyük insanlığın toprağında gölge yok
Sokağında fener
Penceresinde cam
Ama umudu var büyük insanlığın
Umutsuz yaşanmıyor.

7 EKİM, TAŞKENT, 1958

 

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ