2015 OCAK AYININ ASTROLOJİK DEĞERLENDİRİLMESİ

2015 OCAK AYININ ASTROLOJİK DEĞERLENDİRİLMESİ.
Yeni yılın ilk ayında toplumsal ve sosyal konular gündemimizde yoğun bir şekilde yer alacak. Öfkeli mars kova burcunda 12 ocağa kadar sosyal kaşıklık yaratabilir, toplumsal baskılara karşı bireysel isyankar davranışlar ortaya çıkabilir. 3 ocakta Venüs 5 ocakta da Merkür Kova burcuna geçiyor. Kova burcunun enerjisi yükselecek bu dönem,özgürlük arzusu ve bireysel hareket etme diyebiliriz. Toplumsal konular, gelecek planları, grup çalışmaları, arkadaşlıklar, sosyalleşme de hareketlilik kazanacak.
Ayın ilk haftası aşırı duygusal çıkışlar söz konusu. 5 Ocakta Yengeç-Oğlak aksında DOLUNAY gerçekleşiyor. Bu dolunay için anahtar kelimem, ”dananın kuyruğu kopuyor” olacak. Oğlak burcunda hareket eden güneşle Plüton kavuşması ve Uranüs karesi bir yandan değişim için mücadele edeceğimizi bir yandan da baskı oluşturacak şartların oluşması birde duygusal hassasiyetin artması ciddi yıpranmalar yaratabilir. Değişimin kaçınılmaz olduğu yerde kabullenmek ve değişime uyum sağlamak gerekiyor diyorum.Bu dolunay enerjisinden en çok öncü (koç-yengeç-terazi-oğlak-) burçları etkilenecek.
5 ocaktan 13 marta kadar iletişim planeti Merkür kova burcunda hareket edecek, 21 ocak-11 şubat arası kova burcunda retro harekette olacak. Merkürün Kova burcundaki retro hareketinde başta iletişim olmak üzere bilim teknoloji internet ulaşım (hava yolları) bileşim konularında bir takım aksilikler gecikme ve engellenmeler söz konusu olabilir. Önemli dosyalarınızı yedekleyin derim.
12 Ocakta mars balık burcuna geçiyor, Mars balık burcunda rahat etmez doğasının gerekliliğini ortaya koyamaz dolayısıyla huzursuzluk endişe enerjilerini açığa çıkaracaktır. 16 ocakta öfkeli marsla baskıcı Satürn karesi gerçekleşiyor, 14-17 ocak arası kaza bela potansiyeli yükselebilir, kavga ve tartışmalar artabilir, sağlık sorunları ortaya çıkabilir özellikle bel omurga eklem diş rahatsızlıkları artabilir. Değişken (ikizler-başak-yay-balık)burçların bu tarihlerde daha dikkatli hareket etmelerini öneriyorum.
20 ocakta güneş kova burcuna geçiyor ve aynı gün YENİAY gerçekleşiyor kova burcunda. Hava burçları (ikizler-terazi-kova) olumlu yönde etkilenecek burçlarımız. Toplumu ilgilendiren konularda yenilikler, internet iletişim konularında hareketlilik, arkadaşlıklar, gurup çalışmaları, organizasyonlar artabilir. Sabit (boğa-aslan-akrep-kova) burçlarıda bu yeniayın enerjisinden olumlu yönde etki alacaklar.
Ayın sonunda cazibeli venüs balık burcuna geçiyor, aşk sevgi, romantizm, sanatsal konularda güzel gelişmeler bekleyebiliriz. Venüs bütünü gören ruh balıkta sevgi şefkat affedicilik merhamet duygularını yükseltecektir.
YENİ YILIN HEPİMİZE SAĞLIK HUZUR BAŞARI BOL BEREKETLER GETİRMESİNİ DİLİYORUM.
Sevgilerimle.

Yasemin KAPLAN