2016 Aralık – 2017 Ocak Arası Merkür Gerilemesi

Merkür

Merkür yeniden gerileme hareketine başlıyor.

Merkür gerilemesi 2 Aralık 2016’da başlıyor ve 2017 Ocak Ayında da peşimizi bırakmıyor. Merkür’ün gerileme hareketine başladığı dönemde hava durumunun ulaşım ve iletişim araçlarını kötü yönde etkilediğine şahit olacağız. Telefonlar ve bilgisayarlar bu dönemde en yakın arkadaşlarınız olamayacak. Bazı ürünlerin piyasan toplatıldığına şahit olacağız. Planlar alt üst olacak ve yeniden düzenlenmeleri gerekecek. Bunların hiç biri aslında alışkın olmadığımız farklı şeyler ya da olağanüstü durumlar değil, hepsi günlük hayatın içindeki problemler. Ama Merkür bu dönemde bu problemlerin biraz daha büyümesine neden oluyor, böylece problemler sadece küçük alanlarda etkili olmuyor aynı zamanda büyük şehirleri ve şehir halkını da etkiliyor.

29 Kasım’da bizi etkisi altına alan Yeni Ay ile problemlerin ortaya çıktığını ama kaotik dönemin daha sonra ortadan kalkacağını belirtmiştik. Ancak kaotik dönemin son bulmasının hemen ardından, birkaç gün sonra başlayan Merkür gerilemesi işlerin çığırından çıkmasına neden olacak. 2017 yılına bu ortamda gireceğiz ve Ocak ayının sonuna kadar da Merkür gerilemesi zaman zaman kendini hatırlatacak.

Bu dönemde problem üstümüze çullanırken biz de tabii ki kendimizi Merkür gerilemesinin olumsuz etkilerine bırakacak değiliz. Bu dönemde yapmamız gereken en önemli şey problemler çıkacağını anladığımızda önceden önlem almak ya da problemler çıktığında hemen gerekli çözümleri üretmek olacak.

Bu sayede Merkür gerilemesinin olumsuz etkilerini en hafif şekilde atlatabiliriz. Merkür gerilemesi Başak Burcu’nda gerçekleştiği için bu dönemde olumsuzluklardan en çok etkilenen alanın medya, internet, bilgisayarlar, trenler, otobüsler, arabalar ve uçaklar olacak diyebiliriz. Yani kısacası bu Merkür gerilemesi olumsuz etkilerini en çok ulaşım ve iletişim araçları üzerinde gösterecek. Bu dönemde çoğumuzun bağlı olduğu internet ağlarında sorunlar çıkabilir ve ulaşım araçlarında ertelemeler söz konusu olabilir.

Bu dönem için her zaman A planımızın yanına bir de B planı oluşturmalıyız. Bu durumda Merkür A planımızı boşa çıkartacak olursa hemen B planına geçiş yapabiliriz. Bu dönemde karşımıza çıkacak hava durumu problemleri için de her zaman tedbirli olmalı ve yağışa karşı yanımızda şemsiye bulundurmalı ve soğuk hava dalgalarına karşı kalın giyinmeliyiz. Bu dönemin en büyük özelliği Merkür ile en küçük problemlerin bile büyümesidir bunu unutmayın ve büyük problemler ortaya çıktığında aslında bu problemlerin basit çözümleri olabileceğini aklınızda tutun. Paniğe kapılıp da problemleri içinden çıkılmaz hale getirmemelisiniz.