Kova Burcunda Yeni Ay ve Yeni Ay Öncesi Yapılması Gerekenler

25 Ocak’ta Kova burcunda bir Yeni Ay gerçekleşecek. Peki Yeni Ay sürecini daha iyi atlatmak için neler yapmalıyız?

İki gün sonra Kova burcunda oldukça güçlü bir Yeni Ay gerçekleşecek ve bu Yeni Ay ile birlikte manevi değerlerimizi ve hedeflerimizi hatırlayacağız. Yeni Ay hepimizi derinden sarsacak ve Kova döneminde olduğumuz için üstümüzdeki Kova enerjisini de arttıracak diyebiliriz.

Kova burcunun özelliklerine Kova dönemini anlatırken kısaca bakmıştık: yeniden hatırlamakta yarar var.

Zodyak’ta hava grubuna ait üçüncü burç olan Kova burcu tıpkı diğer hava grubu burçları gibi oldukça zihinseldirler. Eğer zihinsel uyarım yoksa sıkılırlar ve motivasyonları düşer. Kovalar utangaç ve sessiz, diğer yandan eksantrik ve enerjik olabilirler. Ancak her durumda başkalarına yardım etmeyi severler ve olayları önyargısız bir biçimde değerlendirebilirler.

Bu durum onları problemleri kolaylıkla çözebilen insanlar yapar. Kova burcu insanları kendilerini çevreleyen enerjiye ve kalabalıklara kolayca uyum sağlayabilmelerine rağmen ender olarak yalnız kalma ihtiyacı da hisseder. Kovalar dünyaya olasılıklarla dolu bir yer olarak bakar.

Kova burcu yenilikçiliğini yönetici gezegeni Uranüs’ten alır. Yine Uranüs etkisiyle zaman zaman ürkek veya saldırgan olabilirler. Geleceği öngörebilir ve bundan beş yıl sonra ne yapmak istediklerini bilirler. Uranüs ayrıca onlara hızlı ve kolay dönüşüm becerisi de vermiştir. Bu sebeple “düşünür, ilerici ve hümanist” olarak bilinirler.

Kova burcundaki insanlar topluluk içinde kendilerini iyi hisseder. Bu sayede çeşitli zihinsel çatışmalara girebilir, yeni şeylerden haberdar olabilirler. Kova burçları için en büyük zorluk kısıtlanma fikridir. Yalnız kendisi için değil herkes için özgürlük ve eşitlik isterler.

Kovalar zaman zaman soğuk ve duyarsız olarak algılansalar da bu aslında haddinden önce başlayan yakınlıklara karşı bir savunma mekanizmasıdır. Başkalarına güvenmeyi ve duygularını samimi bir şekilde ifade etmeyi öğrenmelidirler.

Hepimiz Kova Yeni Ayı ile birlikte bu özellikleri hissedeceğiz. Ancak Yeni Ay dönemi başlamadan iki günlük süreçte yapmamız gereken oldukça önemli şeyler olacak. Bunları yaparak bu süreci çok daha iyi bir şekilde geçirebiliriz.

Yeni Ay astronomide Ay’ın evrelerinden ilkidir. Yeni Ay, Ay ve Güneş’in aynı takım yıldızında bir araya geldiği dönemlerdir. Yeni Ayların da Güneş ve Ay’ı bir araya getirme enerjisi ile dolu olmasından dolayı, önemli kararlar, başlangıçlar ve farkındalıklar kazandırdığına inanılır.

Yeni ayda, aşkı simgeleyen renklerde yani pembe ya da yeşil bir kağıda hayal ederek dileklerinizi yazın ve kağıdı yakın.

Yeni ay döneminde balkonunuzdaki ya da bahçenizdeki bir saksıya maydanoz ekin. Şansınızın bereketinizin artacağına inanarak ve isteyerek güzelce sulayın. Yetişen maydanozları da mutlaka gıda olarak tüketin.

Mutfağınızda sağlık, bereket ve şifa için niyetlendikten sonra sade bir beyaz kumaştan kendi kendinize bir kese dikin. Kesenin içine de bir avuç kişniş tohumu doldurun. Herhangi bir ölçek sınırlaması olmadan avucunuza doldurduğunuz kişnişi güzel dileklerle kesenin içine doldurun. Yemek yaptığınız tezgahın yakınına bir yere asın. Şimdiye dek sahip olduklarınız için de bol bol şükredin.

Ufak bir tencere suya, bir kahve fincanının yarısı kadar yenibahar atın. Tahta kaşıkla karıştırırken de içinizden sürekli “evimi ve kalbimi berekete, bolluğa, neşeye açıyorum” diye tekrarlayın. Gözlerinizi kapatıp evinizin neşeyle, bereketle dolduğunu hayal edin.

Bu ritüellerle birlikte 25 Ocak’ta yaşanacak Kova Yeni Ay’ına hazırlanabilir ve bu sürecin rahatsız edici etkilerinden kurtulabilirsiniz.