22.07.2015 GÜN MESAJLARI ( GÖKYÜZÜNDE NELER OLUYOR? )

Gün Enerjisi ( Numeroloji ) : 19 / 10 / 1

Günün Rehber Kartı : Aşıklar

Güneş : Yengeç

Ay : Terazi

Gün Yöneticisi : Merkür

Bugün güneş gibi parladığımız ve yaşamla iletişim kurmayı nispeten kolaylaştırmayı başardığımız bir gün olarak gözüküyor. Son dönemlere kıyasen bugün rüzgar sanki biraz daha yumuşak esiyor. Terazideki Ay biraz daha uzlaşma enerjisi sağlıyor. Böylelikle Başaktaki Venüs de biraz daha sakinleşiyor. Her şeyi az çok olduğu gibi kabul edebilmek ve bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorsak, bunu daha bütünsel bir ışıkla gerçekleştirebilmek önemli gibi gözüküyor.

Bugün Merkür- Satürn uyumlu etkileşimi dikkat çekiyor. İletişim kurarken biraz daha uyum içinde bir farkındalıkla kendimizi ifade ediyoruz. Güneşin yengeçte seyrettiği günlerin de sonuna gelmiş bulunuluyor. Bugünün titreşimi olan 19, Güneşi temsil ediyor. Bu da Aslanın yönetici gezegenidir ve yarın 06:32’de Güneş aslan burcuna geçiyor. Sanki bir karşılama gibi, daha aydınlık günler umut oluyor.

Aslan anda kalan bir ışık yayar. Bu ne demektir? Aslanın doğasını anlamak için, içimiz ve dışımızı bir tutabilmeyi öğrenmek gerekir. Aslan sahneyi sever ve yaşamı hep bir sahnedeymiş gibidir. Işığımız yükseliyor ve bu güç demektir; bununla birlikte gücü gücümüz kılan, bizim onunla nasıl iletişime geçebildiğimiz ve onu nasıl ifade edebildiğimizdir.

Aslan hata yaptığını görmekte zorlanabilir. Bazen kendi kendini demotive etme yoluna da gidebilir. En iyisinin kendisi olduğunu ve kimsenin bunu fark etmediğini düşündüğünde, herkese küsebilir. Aslan iyidir; bununla birlikte onun sahnede ihtiyaç duyduğu alkışları hak edebilmesi için, gücünü kendisi ve çevresiyle bütün olabilecek bir şekilde kullanabilmelidir. İşte bu çok önemlidir.

Aslan başaktan önce, yengeçten sonra gelir. Yengeç gibi ailem demeyecektir. O daha çok kendiyle ilgilidir. Aslan büyümeyen bir çocuktur; bununla birlikte o çocukla uyum içinde olması gerekir; aksi kendi içinde kargaşalar yaratıp ‘’ dağ dağa küsmüş ‘’ durumlarını beraberinde getirebilir. Cesur olmak gerekir; bununla birlikte cesur olmak, aptal olmak demek değildir. Cesur olmak, sınırların da farkında olabilmek demektir.

Güneşin aslana geçmekte olduğu bu dönem hepimizi kendi içimizdeki yolculukta başka bir seviyeye getirecektir. Güneş bizim kim olduğumuzla ilgilidir ve Güneşin yolculuğu kendi içimizdeki yolculukla çok pareleldir. Biz alanındaki deneyimlerimiz bu yolculuktan etkilenir. Bunun bize artı- eksi potansiyeller sağladığı ve bizim bu potansiyelleri nasıl bir farkındalıkla kullandığımızın önem taşıdığı fark edilmelidir.

Yarın öğle saatlerinde Merkür de Aslana geçiyor ve bir müddettir hakim olan ‘’ sulu sepken ‘’ mod biraz daha hareket kazanıyor. İhtiyacımız olan, kendimizi ifade edebileceğimiz şeyin farkına varabilmek ve oradaki ışığı koruyabilmektir. İletişimde daha doğal ve samimi olmanın lehimize olduğu bir döneme giriyoruz; bununla birlikte ateş grubu her zaman abartıları da beraberinde getirebilir. Bu durumda denge yine önemlidir.

Günün rehber kartı olan aşıklar, bize dünde hak ettiğimiz bugünü hatırlatıyor. Dünkü rehber kartımız olan ‘’şeytan’’ın gölge kartıdır ‘’aşıklar’’ ve bize yaşamdaki kararlarımızın önemini hatırlatır. Gölgelerimiz kendimizle ilgili farkında olmadıklarımızdır. Bu gölgeler, yaşam yolculuğumuzdaki gelişimimizin anahtarıdır.

Karar bizi kararımızın sorumluluğunu almaya ve her şeye rağmen yolda kalabilmeye taşır. Bunu sağlamak, farkına varmaktır ve farkına vardıklarımız bizi yeni bir zamanın ışığına taşıyacaktır ki ‘’güneş’’ de orada doğacaktır. Bunu anlayabilmek için ‘’ Kahramanın Yolculuğu ‘’ nu araştırmanızı öneririm.

‘’aşıklar’’ kimi kaynaklarda ikizler burcu ile bağdaştırılır ki gün yöneticisi de Merkürdür bugün, Mekür- Satürn arasındaki uyumlu açıyı da göz önünde bulundurursak, iç dünyamızda nelerin varlığının bizi sınırlıyor olduğunu, özellikle iletişim konusunda, netleştirebilmek için güzel bir gün!

Bugün cesaretimiz, kendimize olan güvenimiz ve inancımız, bu kesin! Kendimi seviyorum, kendimle uyum içinde hareket edebiliyorum. Kendimi hergün biraz daha tanıyorum ve bu tanıma yolculuğumda, yaşama dair derin sırların kapılarını aralıyorum.

Hepimiz bir arzu ile birleşmekteyiz ve bu arzu yaşamın perdeleri ardında saklıdır ve hepimiz gücümüz nispetince oraya doğru yürümekteyiz. Satürnün hala retroda olduğunu düşünürsek, sahneyi hak etmek için ve orada kendimiz olabilmek için ve ihtiyaç duyduğumuz bütünleşmeyi sağlamak için nereden başlamalıyız?

Bugünkü ritüelimiz koca bir sahne OL’sun ve orada sahnelediğimiz yaşamımız olsun ve bu yaşam her birimizin ışığı olsun! Gözlerimizi kapatıyoruz. Derin derin nefesler alıyor, yavaş yavaş veriyoruz. Eğer her şey mümkün olsaydı, şu an nerede ve ne yapıyor olurduk?

Başlıyoruz, bunun için ilk adımımızı atıyoruz şu an, bu bir yol ve biz bu yolda yürüyoruz. Her adımımız bizi o ihtiyaç duyduğumuz şeye yakınlaştırıyor. Kendimizi hazır hissedene kadar yürüyor ve büyüyoruz. Kendimizi hazır hissettiğimiz o anda, kulisteyiz.

Aynaya bakıyoruz, son hazırlıklar tamamlanıyor ve hazırız. Sahneye çıkıyoruz. Milyonlarca kişi bizi seyrediyor ve spotlar şu an bize dönük! Şimdi hep hayalini kurduğumuz o şey gerçekleşiyor. Arzu ettiğimiz bir şekilde, yüreğimizde ne varsa uykuda kalmış, uyandırıyor ve onları yaşama döküyoruz ve şu an milyonlarca kişi bizi ayakta alkışlıyor. İşte her şey bunun  içindi ve bu kutsal an tüm yaşamımıza yayılarak bizi sarıyor. İşte bu, şimdilik!

Kendimizi hazır hissettiğimizde yavaşça el ve ayaklarımızı oynatarak huzur içinde geri dönebiliriz. Şu an nasıl hissediyoruz, sizce şu an farklı olan nedir? Huzur olun!

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ