Aslan Burcunda Yeni Ay ve Güneş Tutulması

21 Ağustos’u 22’sine bağlayan gece Aslan burcunda 22 derecelik bir Yeni Ay gerçekleşecek. Peki aynı zamanda da Güneş tutulması ile desteklenecek olan Aslan burcunda Yeni Ay hayatımızı nasıl etkileyecek?

Her Yeni Ay döneminde olduğu gibi bu Yeni Ay dönemi de pek çok yeniliğe, değişikliğe ve etkileyici olaylara sahne olacak. Tabi ki bu Yeni Ay’da aynı zamanda parlak bir Güneş tutulması da gerçekleşeceği için işlerin biraz değişeceğini söyleyebiliriz. Ancak genel anlamda Aslan burcu özellikleri ile enerjisi baskın bir Yeni Ay dönemine girmiş bulunmaktayız.

7 Ağustos’ta gerçekleşen Kova burcunda Dolunay’ın geçmişin etkilerini günümüze taşıyacağını söylemiştik. Aslan burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması da bu durumu devam ettirecek ve yine hayatımızda zaman zaman geçmişin izlerini bulacağız. Ancak bu dönemde artık geçmişin istenmeyen etkilerini silmek için harekete geçecek ve ileriye bakmaya çalışacağız. Bu süreçte kendinizi izole olmuş, insanlardan uzak ve daha çok içinize dönük hissedebilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde içinize daha fazla dönmeye başladığınız için kendi yetenekleriniz, hisleriniz ve hayata karşı bakış açınız da öne çıkabilir. Geçmişte yaşadığınız ama kabullenemediğiniz olayların sınırlayıcı etkisinden kurtulmak için bu süreç çok uygun olacak. Kendinizi geçmişin kısıtlayıcı etkilerinden kurtarmak için önce yaptığınız hataları kabul etmeyi deneyebilirsiniz.

Aslan burcunda yaşanacak Yeni Ay ve Güneş tutulmasının etkilerinden bir diğeri de yeni başlangıçlar konusunda yavaş ve temkinli hareket etme isteği olacak. Yeni Ay’ın gezegensel etkisi nedeniyle 5 Eylül tarihine kadar başlayacağınız yeni şeylerde yavaş hareket edecek, son kararı almak için önünüzdeki bilgileri daha fazla değerlendirmek isteyeceksiniz. Sonunda ise gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri ifade etmeye hazır hale geleceksiniz.

Yeni Ay ve Güneş tutulmasının Aslan burcunda gerçekleşeceğini ifade etmiştik. Aslan burcunun bu döneme etkilerini ele alacak olursak kendi küllerinizden yeniden doğma sürecini de ifade eden Yeni Ay döneminde Aslan’ın etkisi ile çok daha hırslı, tutkulu ve güçlü olacaksınız. Bu da geçmiş ile köprüleri atmak için gereken cesarete sahip olacağınız anlamına geliyor. Ardınızda sürüklenen ve sizi yavaşlatan prangaları kopartıp atmanın zamanı geldi.

Bu dönemde bağımlılık, kötü alışkanlıklar, rahatsız edici durumlar, açıklanamayan duygular ve aile içi sorunlar gibi konuları sonuçlandıracaksınız. Bu konuların sonuçlanması ile birlikte çok daha güçlü hissedeceğinizi ve sadece kendi özgür iradenizle yaşamaya başlayacağınızı söylemekte yarar var.

Aslan burcunda Yeni Ay ve Güneş tutulmasının etkili olacağı günlerde kendi sorunlarınıza eğileceğinizden etrafınızdaki kişilere daha sert ve katı davranmanız olası. Bu konularda dikkatli olup kimseyi kırmamalısınız. Kendi gücünüzü elinize alırken çocukluktan kalma sorunlarınızı düşünün, geçmişteki hatalarınızı kabullenin ve cesur olup geleceğe doğru ilerlemeye başlayın. Yeni bir sayfa açmanın vereceği neşeyi ve farkındalığı çok yoğun biçimde hissedecek ve kendi kaderinizi yönlendirme gücüne erişeceksiniz.