Astrolojide Jüpiter Neyi Temsil Eder

astrolojide-jupiter-neyi-temsil-eder (2)
astrolojide-jupiter-neyi-temsil-eder (2)

Astrolojide Jüpiter neyi temsil eder diye sorguladığımızda cevap ağımız oldukça geniştir. Bu da aslında merak edilen konuların çoğalmasında etkili olur. Çünkü Jüpiter’in temsil ettiği hem olumlu hem olumsuz birçok durum vardır. Bu yüzden Jüpiter etkisi nedir sorusunun yanıtı merak edilen bir konudur. Bununla birlikte ilgili olduğu konuları sadece durumlarla sınırlamak doğru değildir. Temsil ettiği meslekler, yükseldiği veya düşüşte olduğu burçlar da oldukça önemlidir.

Jüpiter’in astrolojideki yerini ve alakalı bulunduğu her şeyi yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Astrolojide Jüpiter Neyi Temsil Eder?

Jüpiter astrolojide ne anlama gelir sorusuna yanıt vermemiz gerekirse; dünyayı anlamakla, bir anlam vermekle alakalıdır. Aslında varoluşu anlamakla, kendi hayat felsefemizi geliştirmekle ilişkilendirilir. Durum böyle olunca da Jüpiter, insanın kendi değerleriyle birlikte etik değerlerini, inanç ve inandıklarını temsil eder.

Bununla birlikte Jüpiter, büyümek ve gelişmekle ilgilidir. Durum böyle olunca abartmak da temsil ettiklerindendir. Özellikle yurt dışı seyahatleri ile bağdaştırılır. Umut etmek ve hak, hukuk, adalet gibi konular da temsil ettikleri arasında yer alır. Her şeyi, tüm bilgileri derinleştirmek de Jüpiter’in temsil ettiği konulardan birkaç tanesidir.

Jüpiter ve Burçlar ile İlgisi

Her gezegende olduğu gibi Jüpiter’in de burçlarla ilgisi vardır. Hem olumlu hem de olumsuz anlamda olan bu durumlar merak konusudur.

Jüpiter, İkizler burcu ile düşer yani bu yüzden ikisi çok uyumsuzdur. Bunun sebebi de İkizler burcunun yalnızca yüzeysel bilgi ile alakalı olmasıdır. Hiçbir konuda derinleşmek istemeyen bu burç, söz konusu olan Jüpiter ile düşüşe geçer. Bu sebeple de Jüpiter hangi burçta zararlı sorusuna İkizler burcu yanıtı verebiliriz.

Yay burcunda ise tamamen iyimser bir hâle bürünür. Bu yüzden de Jüpiter, Yay burcundayken en rahat ettiği yerdedir.  Jüpiter, Başak burcunda da düşüş yaşar. Çünkü başak mantık yürütmekle alakalıdır. Jüpiter burcu neyi temsil eder diyecek olursanız, biraz daha iyimser, ruhani ve inançlarımız ile ilgilidir. Başak burcu ise analiz ve mantık yürütme ile ilgiliyken inançla pek bir ilgisi yoktur.

Jüpiter ve İnsanlar ile İlgisi

Jüpiter neyi temsil eder konusunda, insanlar üzerinde hem olumlu hem olumsuz karakter özellikleri vardır. Bunlara bir de meslekler eklenir. Öncelikle Jüpiter’in gölge tarafında kibirli olmak vardır. Bunun sebebi de aşırı ve abartma duygusudur. Her şeyi abartmak Jüpiter ile ilişkili olduğundan dolayı onun gölge tarafında bulunan bir kişi çok kibirli olur. Psikolojik olarak da denge kuramayan dengesiz insanları anlatır.

Jüpiter özellikle üst düzey insanları anlatır. Burjuva sınıfı insanlarla bağlantılıdır. Dengesiz çalıştığı zaman çok fazla fanatik olmayı temsil eder. Fanatizm haricinde çok fazla egoyla da ilgilidir. Kendini herkesten üstün görmeyi, gereksiz riskler alıp gereksiz maceralara girmeyi ve körü körüne bir şeylere girmeyi, tutamayacağın sözler vermeyi anlatır.

Meslekler için de Jüpiter’in temsil ettikleri önem taşır. Genelde yüksek öğretimi, hukuksal ve akademik konuları, adaleti anlatır. Yargıçlar, papazlar, din adamları ve avukatlar alakalı olduğu meslekler arasında bulunur. Bunun haricinde eğitmenleri, üniversite öğrencilerini, tüccarları ve zengin kişileri temsil eder.

Vücudumuzda ise karaciğer ve pankreas ile alakalıdır. Ek olarak obeziteyi de temsil eder.

Eğer Jüpiter güçlü konumdaysa kişi asil, ahlaklı, etik değerleri olan ve yüksek mevkiyi seven bir insan olur. Cömert, özgüveni yüksek, güvenilir bir insanı yansıtır. Aksi yönde gölgeyse kibirli, fanatik, aşırı davranışlarda bulunan anlayışsız bir insanı temsil eder. Jüpiter’in gölge yanlarından etkilenen insanlar genellikle gereksiz işler peşinde koşar, adil olmaz ve vurdumduymaz olmaları ile bilinirler.

Son olarak, Jüpiter kadınların haritalarında evlenecekleri kişileri anlatır. Genel olarak Mars’ın böyle bir anlatımı olduğu sanılır fakat durum daha farklıdır. Mars gezegeni hayatımıza çektiğimiz erkekleri yansıtırken Jüpiter ise nikah birlikteliği yapacağımız erkekler ile alakalıdır.


Astrolojide Jüpiter Neyi Temsil Eder? ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin.