Astrolojide Merkür Neyi Temsil Eder?

astrolojide-merkur-neyi-temsil-eder
astrolojide-merkur-neyi-temsil-eder

Astrolojide Merkür neyi temsil eder sorusu en çok merak edilen sorulardan biridir. Astroloji genel anlamda birçok içeriğe sahiptir. Fakat bilindiği üzere belli başlı konular oldukça merak edilmektedir. Özellikle de astroloji meraklıları tarafından. Bunlardan biri de astrolojide yer alan gezegenlerdir. Durum böyle olunca Merkür neyi temsil eder sorusunun yanıtı da merak konusu olmaktadır.

Elbette ki her gezegenin temsil ettiği belli başlı durumlar ve duygular mevcuttur. Bilindiği üzere bunların bizler ve genel dünya üzerinde de birçok etkisi vardır. Gelin bugün sizlerle astrolojide Merkür neyi yönetir, ona bakalım.

Astrolojide Merkür Neyi Temsil Eder?

Haritada Merkür ne anlama gelir diye soracak olursanız; Merkür, insanın Tanrı’ya ulaşma -bir nevi tamamlanma- yolculuğundaki iletişimi anlatmaktadır. İnsanoğlu kendini tamamlarken Tanrısal yönüne de ulaşmaya çalışır. Bu esnada da Merkür’ün üzerimizde büyük bir etkisi vardır. Bu yolculuk sırasında Merkür insana, öğrenmesi gerektiğini, çalışmasını, gelişmesini söyler. Böylelikle aslında insanoğlunun Tanrı’ya ulaşma yolundaki iletişimini ve gelişimini de temsil eder. Ek olarak herhangi bir cinsiyet temsili de bulunmaz. Yalnızca Tanrı’dan aldığımız haberlerin temsili olarak bilinir.

Merkür insanlar için her ne kadar iletişimi temsil etse de astroloji alanında anlamak ve anlaşılmak, bilgi aktarımı olarak da bilinir. Hatta Merkür’ün teknoloji ile de bağlantısı bulunur. Bu durumlarda zihnimiz, mantığımız, kendimizi geliştirmemiz oldukça önemlidir.

Her durumda ve olayda olduğu gibi kötüye kullanımları da mevcuttur. Kötüye kullanıldığında ise biraz daha gölge tarafları ile kendini belli eder. Kurnazlık, yalan, dedikodu ve iftira gibi tarafları da vardır.

Merkür ve Burçlar

Örnek vermek gerekirse, Merkür Yay burcu için düşüşte yani zararda sayılır. Bunun sebebi de Merkür’ün yöneticisi İkizler burcudur. Yay ise İkizler burcunun karşıt burcu olarak bilinir. Gezegenler temsil ettikleri burcun karşıt burcunda yer alırlarsa daima düşüşte olurlar. Bu da onların kendi özelliklerini ve kimyalarını net bir şekilde ortaya koyamamalarına sebebiyet verir. Durum böyle olunca da gezegenlerin gölge tarafları ile çalışırlar. Düşüşte olmaları da bu anlama gelmektedir.

Bununla birlikte Yay burcu derin bilgi ve ilim ile alakalıdır. Merkür ise tamamen yüzeysel konularla ilgili olduğu için Yay ve Merkür uyumsuz olarak bilinir. Buna Balık burcu da dahildir. Sebebi ise Merkür’ün daha çok akılcı bir tarafının bulunması, Balık burcunun ise tamamen hisleriyle hareket edip duygularına önem vermesidir.

Merkür burcu neyi temsil eder diye düşünürsek, İkizler’in yöneticisi olduğundan bahsetmiştik. Aynı şekilde Başak burcunda da oldukça iyi çalışır. Mantıksal zekâ konusunda kendi etkisini yerinde bir şekilde gösterebilir.

Merkür’ün Temsil Ettiği Meslekler

Meslek temsillerine gelecek olursak, bahsettiğimiz gibi teknoloji ve bilgi vermek ile ilgili birçok mesleği temsil edebilir. Ticaret, turizm, gazetecilik, yazarlık ve bilim insanı olmak gibi birçok alanda aktiftir. Yaratıcılık konusunda yazmak veya resim yapmak da temsil ettiklerindendir. İş yaşantısında da kötü tarafların temsiline gelecek olursak hırsızlık, dolandırıcılık gibi karanlık yönleri bulunur.

Karakteristik Etkileri

Elbette ki karakter özelliklerine katkısı açısından, Merkür neyi yönetir sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Güçlü bir idrak, kolay öğrenme ve bilgiyi aktarma, hitabet, analiz yeteneği ve doğru karar almak gibi birçok iyi yönü vardır. Ayrıca insanın matematik zekası ile de doğru oranda ilerler.


Astrolojide Merkür Neyi Temsil Eder? ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin