Astrolojide Mars Neyi Temsil Eder?

astrolojide-mars-neyi-temsil-eder
astrolojide-mars-neyi-temsil-eder

Astrolojide Mars neyi temsil eder, özellikle bu konunun meraklılarının bilmek istedikleri arasında yer alır. Burçlar ve gezegenler söz konusu olunca zaman zaman temsil edilen durumlar olumlu ve olumsuz olarak nitelendirilebilir. Elbette ki farklı koşullarda alanında uzman astrologlar tarafından anlamlandırılmaları da önemlidir.

Astrolojide Mars Neyi Temsil Eder?

Mars, insanlar için hem saldırı hem savunma anlamına gelir. Rekabet etmek, harekete geçmek konularını temsil eder. Anlattığı durumlar arasında hayatta kalmak, fiziksel enerjilerimiz, öfke yönetimi, girişimlerde bulunmak da yer alır.

Kesici aletler, silahlar, yangınlar, patlamalar ve kazalar gibi durumlarla alakası bulunur. Cerrahi işlemler, bağışıklık sistemimiz, kırmızı kan hücrelerimiz, ameliyatlar da Mars’ın anlattığı durumlardandır. Haritamızda neye karşı savunmadayız, neye karşı harekete geçme durumumuz var bunları anlatır. Mars neyi yönetir diyecek olursak; tamamen hareket enerjimizi yansıttığını, saldırı ve savunma şeklimiz olduğunu söyleyebiliriz..

Bizlerin, haritalarımızda Mars’ı çok iyi yönetmemiz gerekmektedir. Eğer ki Mars’ı dengede tutamazsak çok saldırgan, öfkeli, paranoyak, şiddet eğilimi olan bir insana dönüşebiliriz. Bunun aksine Mars bizler için haritamızda zayıf olursa harekete geçemeyen, pasif, sürekli savunma durumunda kalan ve cesaretsiz durumlarda kalabiliriz.

Haritada Mars ne anlama gelir sorusunun yanıtı; dürtüsel bir şekilde harekete geçmek olarak bilinir. Bu sebeple seks, hayvani eğilimler ve şiddet eğilimlerinde çok fazla görülür. Öfke ile birleşmiş şiddet dürtüleri ile alakalıdır. Bu da Mars’ın gölge tarafı olarak adlandırılır.

Tüm bunlar yüzünden de Mars’ı iyi kullanmak çok önemlidir. Öfkeyi yerinde ve zamanında göstermek gereklidir. Aslında Mars, olumlu kullanıldığında birçok güzel yönü vardır. Bu durumlarda kişi cesurdur, girişimcidir, ayakta kalmayı başarabilen biridir. Öfke yönetimini dengelemeyi başarır. İnsanlara boyun eğmek yerine, her şeyi kendi başaran biri haline gelebilir. Fakat bunun da bir ölçüde yapılması gerekir. Çünkü bilindiği gibi fazla cesaret insana zarar verir.

Mars neyi temsil eder konusunda da temsil ettiği meslekler ve uğraşlar bulunur. Silahları iyi kullanan kişilerle, askerler ve polislerle ilişkilendirilir. Cerrahlar ve diktatörlerle, rakiplerle alakalıdır. Çünkü Mars, rekabet etmek durumu ile bilinir. Demiri temsil ettiği için, bununla ilgili bir mesleğe sahip olan kişileri de temsil eder.

Mars ve Burçlar ile İlişkisi

Özellikle Mars gezegeninin durumu haritalar için çok önemlidir. Elbette ki bunun burçlar ile ilgisi de bulunur. Yengeç burcundan yola çıkacak olursak; Mars, Yengeç burcunda düşüş yaşar, sürekli savunma durumuna geçer. Bunun sebebi de yengeç burcunun hassas, alıngan ve içselleştiren bir yapısının bulunmasıdır. Yengeç burcu böyleyken Mars ise risk almak isteyen, duygusal davranmak istemeyen ve hemen her şeyin olup bitmesini isteyen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden de tıpkı Yengeç burcunda olduğu gibi Balık burcunda da zayıf çalışmaktadır.

Mars, bir kadının haritasındayken erkeği anlatır. Kişinin hayatına çekeceği erkekten bahseder. Yengeç burcu birinin haritasındayken, bu burcun aileyi temsil ettiğini de düşündüğümüz zaman kişinin aile konusunda sıkıntı yaşayan erkekleri hayatına çekebileceğini anlatır. Ek olarak sürekli kendini savunan ve alınganlık yapan, denge kuramayan ve hassas bir erkeğin o kişinin hayatına çekilebileceğini temsil eder.

Aynı şekilde Mars, Terazi burcundayken de düşüş yaşar. Bunun sebebi de yine tahmin edebileceğiniz gibi Terazi burcu da denge kurmak, arabuluculuk yapmak ile ilişkilendirilir. Yapısı gereği öfkeyi, savaşı, saldırganlığı sevmez. Mars ise tam tersine öfkeyi ve saldırganlığı sever. Her şeyi yakıp yıkarak harekete geçmek ile alakalıdır. Bununla birlikte Mars, Terazi burcunda stratejik olarak hareket etmek anlamına gelir. Bu açıdan stratejik olarak yaşanacak savaşları anlatır.

Mars, Akrep burcunun yöneticisi olduğu için çok iyi bir şekilde çalışır. Koç burcunda ise biraz daha sert bir şekilde yer alır. Çünkü zaten Koç enerjisi kendini ortaya atarak düşünmeden bir şeylerin içerisine girmek olarak bilinir. Mars, Koç’ta olduğu zaman da tamamen spontane bir şekilde bazı durumların içine girmeyi temsil eder.

Oğlak burcundayken, sorumluluk alarak hareket etmek, planlı ilerlemek anlamlarına gelir. Bu sebeple de Mars, Oğlak burcunda güçlüdür. İkizler burcunda ise düşünmeden konuşmakla, arkasını planlamadan iletişime geçmek ile alakalı olarak bilinir. Öyle ki İkizler burcunda da Mars savaş ile alakalı olarak bilinir. Ek olarak, İkizler burcu trafiği temsil ettiği için; trafik kazalarını, iletişim kazalarını ve savaşlarını temsil edebilir.

Boğa burcunda ise Mars pek iyi çalışmaz. Sürgünde olarak bilinir. Yönettiği burcun karşısında olduğu için Mars, Boğa burcunu pek sevmez. Bunun sebebi de Akrep’in karşısında Boğa’nın bulunmasıdır. Çünkü bilindiği gibi Mars, Akrep’i yönetir.  O yüzden Boğa’ya geldiğinde de biraz daha içten çalışır. Mesela insan sinirlenir, içine atar ve bir anda patlar.


Astrolojide Mars Neyi Temsil Eder? ile ilgili merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin.