Ateş Grubu Burçlara Özel Tarot Kartı Yorumları

Hepimizin bildiği gibi Tarot falı, geçmişten bugüne en çok tercih edilen ve en gerçeğe yakın bilgileri bize aktaran fal türlerinden biridir. Kartlar ile fal sahibinin arasındaki enerji, kişinin geçmişinden geleceğine birçok farklı bilgi verir. Her insan doğum yılı ve aylarına göre Zodyak’ta bir yere sahiptir. Zodyak’ta bulunan konuma göre ise burçlar; kişilerin karakteristik özelliklerini yansıtmaktadır. Karakterimizi ve ruh halimizi etkileyen burçlarımız ile birlikte yapılan Tarot kart yorumları ise birbiri ile örtüşmektedir. Her burç için temsili bir Tarot kartı bulunmaktadır. Burçlara özel Tarot kartları o burç için bir kişilik analizidir. Tarot falı bakılan kişinin burcu ile bağlantılı bir şekilde yorumlanması en doğru fal tekniklerinden biridir. Bugünkü yazımızda ise siz değerli okurlarımız için ateş grubu burçların temsil edildiği Tarot kartlarına değindik.

Koç Burcu- İmparator Kartı

Tarot kartları arasındaki İmparator, ateş grubunun ilk burcu olan Koç’u temsil eder. Zodyak’ın en başında yer alan Koç burcu; hareketli, eğlenceli ve sosyal hayatına düşkünlüğü ile bilinmektedir. Biraz bencil bir yapısı olan Koç burçları başkalarından laflarını esirgemez. Başkalarının söylediği yanlışlarına rağmen eleştirileri çoğu zaman kabul etmez. Kendisini hayatında hep başrol olarak gören Koç burcu, isteklerinin hemen olmasını ister. Sabırsızlığı ile bilinir. Tarot kartları arasında bulunan İmparator kartı ise hem ilk burç oluşu hem de özellikleri nedeniyle Koç burcunu temsil eder. Otoriter bir kişiliğe sahip olan İmparator kartı, Koç burcu ile birebir örtüşür. Kuralları belirlemeyi seven tavrı emir veren mevkileri temsil eder. Kısaca; İmparator emir almaz, emir verir.

Aslan Burcu- Güç Kartı 

Masallarda ormanın kralı aslan, burçlarda ve Tarot fallarında yine karşımıza güç olarak çıkmaktadır. Yıldız haritasında organize etme yeteneği en yüksek olan burç olarak bilinir. Kendi hayatının iplerini elinden bırakmayan Aslan burçları başkalarının hayatlarında da söz sahibi olmayı oldukça önemser. Bu sebeple Tarot kartları açılırken kişinin Aslan burcunda olması yorumlamayı tamamıyla değiştirecektir. Aslan burcunun temsilcisi olan Güç Tarot kartı yüksek özgüveni ve risk almayı ifade eder. Kartın yorumlamasında ise başlamak istenilen işler için gereken özgüvenin geleceği anlamını taşımaktadır. Son derece şanslı bir burç olan Aslan, gücünü şanstan alır. Güç Tarot kartı barışçıl ve iyimser düşünceler ile karmaşaların engellenmesini söyler. Fal sahibinin içindeki güç ile zorlukların üstesinden gelebileceğini ifade eder. Özgüven ve cesareti bir arada bulundurulduğunun temsilcisidir.

Yay Burcu- Denge Tarot Kartı 

Yay burcunun mensupları genellikle neşeli ve iyimser insanlardır. Ayrıca felsefi düşünceye olan yatkınlıkları karakterlerinin ön plana çıkmasını sağlamaktadır. Yaşamındaki olaylara daima pozitif bir yönden bakan Yay burcu, Tarot kartlarında dengeyi temsil etmektedir. Özgürlüğüne düşkünlükleri ile bilinen bu burç fikirlerini aklına geldiği anda direkt olarak söyler. Bu onları dürüst yapan en önemli özellikleridir. Kurallardan hoşlanmayan Yay burcu araştırmayı çok sever. Daha önce yaşadığı olaylardan pratik bilgileri sürekli hafızasında tutması, onu Denge Tarot kartı ile birebir eşleştirir. Yaşamın içindeki değişimlere ve farklı duygu durumlarının kontrol altına alınmasında Denge Tarot kartı Yay burcu ile eşleşir. Durumun kabul edilip, duyguların ortaya dökülmesi Denge kartının ve Yay burcunun ortak ifade ettiklerindendir. Farklı olanların ve zıtlıkların birbirine uyumu şeklinde yorumlanır. Yay burcu gibi ölçülü olunması gerektiğini söyleyen Denge kartı, orta yol bulunarak sorunların çözülmesi gerektiğini hatırlatır.


Ateş Grubu Burçlara Özel Tarot Kartı Yorumları yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan sizler için hazırladığımız Tarot videolarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz.