Tarot Falında Güç Kartı Yorumu ve Anlamı

tarot güç kartı

Fal baktıran hemen hemen herkesin bildiği ve yoğun ilgi çeken fal türlerinden biri tarot falıdır. Peki bu tarot falı nedir, nasıl bakılır? Tarot falı, en eski kehanet yöntemlerinden biridir ve kartlarla açılım yapılarak bakılır. Bu kartlardan biri olan güç kartının anlamı da oldukça merak edilmektedir. Tarot güç kartı nedir ve güç kartı aşk anlamı gibi merak ettiğiniz konuları bu yazıda yorumladım.

Tarot falında güç kartı üzerinde başının üstünde sonsuzluk sembolü bulunan bir kadın hiçbir korku beslemeden bir aslanın ağzını tutmaktadır. Bu kartta erkek yerine kadın figürü ile gücün temsil edilmesi, bize bu gücün fiziksel yerine manevi bir güç olduğunu göstermektedir. Yine aynı şekilde kadın figürü fiziksel gücü temsil eden sağ kol yerine zihinsel gücü temsil eden sol kol ile aslanı yönetmektedir yani kadın aslanı fiziksel güç yoluyla değil sevgiyle ve kolaylıkla kontrolü altında tutmaktadır. Karttaki çiçekler ve doğa ise dünyadaki nimetlerin ve güzelliklerin varlığını vurgulamaktadır.

Tarot güç kartı, gerçek gücün kaynağının içimizde olduğunu ve cesur adımlar atmamızı bize söylemektedir. Tarot falında bu kart çıktıysa korku ve endişeleri geride bırakarak özgüven, sevgi ve cesaret ile adım atma zamanı gelmiş demektir. Kişi karşısında çıkan zorlukları kolaylıkla yenecek güce sahip olacak, sahip olduğu şans ile karşısına çıkan tüm kapılar kolaylıkla açılacak ve toplumda tüm dikkatleri üzerine çekecektir. Artık hayatının kontrolü kendi elindedir ve kontrolden çıkmış her olayı tekrar düzene sokmak onun yönetiminde olacaktır.

Tarot Falında Güç Kartı Ne Anlama Gelir?

Güç kartı tarot falında çıkan kişi, kendini tanıma yolunda büyük adımlar atacak böylelikle de iç huzuru yakalayacaktır. İç huzurla beraber bu kişinin üretkenliği artarken, özellikle kariyer yaşamındaki hedeflerine ulaşmak üzere hızla ilerleyecektir. Güç, sevgi ve anlayışı bir arada barındıran bu kartı seçen kişi tüm egolarından ve komplekslerinden arınacak, çizdiği yolda sakince ilerleyecek demektir.

Güç kartı tarot anlamı bakımından kişinin yaşamının oldukça hareketleneceği ve yaşama enerjisini aktarıp dahil olduğu takdirde emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacağını göstermektedir. Tutkuyla yapılan bir iş varsa, yeni girişimler için cesaret gösterip sebat edilmesiyle zaferin elde edileceğini anlatmaktadır. Tarot falında güç kartı Aslan burcu için simge olarak da bilinmektedir. Yapılan yorumda burçların da göz önünde bulundurulması gereklidir.

Tarot falında güç kartı tutkulu ve büyük bir aşkın kapıda olduğunun da göstergesidir. İniş çıkışı bol, enerji ve bağlılık dolu bir ilişki yaşanacağını anlatmaktadır. Zaman zaman zorluklar yaşansa da sevgi ve cesaretle tüm bu zorlukların üstesinden gelinecektir. Aşkın yaşanacağı kişi de tıpkı kartı çeken kişi gibi tutkulu ve cesur olacak, ilişki boyunca daima sevgiyi seçecektir. Bu ilişkideki tutku ve çekim o kadar güçlüdür ki, zaman zaman dengenin bozulmasına ve merkeze karşıdaki kişinin konulmasına neden olabilmektedir. Bu durumda sevgi bağımlılığa dönüşebilir ve yarardan çok zarar verebilir.

Güç Kartı Ters Çıkarsa Ne Olur?

Tarot güç kartı ters çıktıysa, karşı tarafa duyulan sevginin tam tersi olarak kişinin kendisine duyduğu sevginin çok daha fazla olduğunu, kendinden başka kimseyi önemsemediğini ve bencilce davrandığını göstermektedir. Bu kişinin hırsı ve egosu o kadar fazladır ki karşısındaki herkesi yanlış anlar ve hep sinirli ve kavgaya meyillidir. Aileyle ve yakın çevreyle olan ilişkiler artık pamuk ipliğine bağlıdır ve her an tüm bağları kopabilecek noktadadır.

Öfkeli ve vurdumduymaz tavırlara zaman içerisinde psikolojik bozuklukların da ekleneceğini vurgulamaktadır. Tüm bunlardan korunmak için ani ve hızlı hareketlerde bulunmak yerine sakinleşmek ve kendi içine yönelip içsel onarım sürecine girmek gerekmektedir. Karşı tarafa karşı daha ılımlı ve uzlaşmacı tavırlar sergilendiği takdirde anlaşmak ve amaca ulaşmak daha kolay olacaktır.


Ücretsiz tarot aşk falı baktırabileceğiniz gibi tarot falınızı sitemizde yer alan uzman gerçek yorumculara da online tarot falı baktırabilir ve geleceğin size neler getireceğini net cevaplarla öğrenebilirsiniz.