Ay Boşlukta Ne Demek?

ay-boslukta-ne-demek
ay-boslukta-ne-demek

Ay boşlukta terimini sıklıkla duymuş olabilirsiniz. Özellikle astroloji ile ilgileniyorsanız bileceğiniz gibi günlük hayatımızda da bunu sıkça kullanırız. Ay’ın insanlar üzerinde özellikle psikolojik açıdan ispatlanmış bir etkisi vardır. Peki “ay boşlukta” ne demek? Astroloji içerisinde neler ifade ediyor? Günlük hayatımızı nasıl etkiliyor? Gelin, bu soruların yanıtlarını hep birlikte inceleyelim.

Ay Boşlukta Ne Demek?

Ay boşlukta kavramı astrolojide sıkça karşımıza çıkar. Genel olarak tanımlamamız gerekirse; Ay’ın bir burçtan diğerine geçerken seyrinde ilerlediği sırada herhangi bir şekilde içsel ve dışsal gezegenler ile ilişki kurmadığı sürece Ay boşlukta deriz.

Öncelikle bilmeliyiz ki Ay’ın Dünya üzerinde yadsınamaz, ispatlanmış tüm medeniyetler boyunca da takip edilmiş bir etkisi vardır. Özellikle insan bedeni ve psikolojisi üzerinde inkâr edilemez bir güce sahiptir. Bu sebeplerden dolayı nesiller boyunca insanlar Ay ve Ay’ın hareketlerini takip ederek farkındalıklar oluşturmuştur. Bu da insanların hayatlarını yönetmede yardım sağlamıştır.

Astrolojide Ay’ın Boşlukta Olması Ne Anlama Gelir?

Ay’ın bizler üzerindeki etkisini biliyoruz. Özellikle bireysel haritamızda da içgüdülerimiz, dişil enerjimiz ve duygusal dünyamız ile etkin bir bağlantısı vardır. Elbette burçlar ile de bağlantılıdır.

Gökyüzü hareketlerine baktığımızda Yeniay’dan Dolunay’a toplam 8 fazda geçildiğini görürüz. Bu döngü tam olarak 28 gün sürmektedir. Durum böyleyken Ay, burç enerjisini de her 2.5 günde bir değiştirir. Bu şekilde toplam 28 gün boyunca 12 burcun hepsini ziyaret etmiş olmaktadır.

Ay’ın Boşlukta Olması Günlük Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Bilindiği gibi Ay, hislerimizi, bilinçaltımızı ve duygularımızı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Ay’ın hiçbir gezegenle bağlantıda bulunmadığı yani boşlukta olduğu saatler genel olarak üzerimizde stresli ve olumsuz etkiler barındırır.

Aslında çok basit bir mantık yürütmek gerekirse; Ay, enerjisini diğer gezegenlere yansıtamadığı için aynı şekilde insanlar da duygularını ne şekilde aktaracaklarını, göstereceklerini bilemezler. Bu sebeple de Ay’ın boşlukta olduğu zaman dilimleri ani öfke patlamaları, gerginlikler, duygusal hassasiyetler ve tepkiler içermektedir.

Sinir ve stres bir yana aynı zamanda belirsizlikler ve pasif durumda kalmak da söz konusudur. Güne gayet enerjik bir şekilde başlamış olsanız dahi bu süreç aralığında enerjiniz düşebilir. Ay’ın boşluğa girmesi ile birlikte günlük rutin işlerinizin ilerleyişinde aksamalar, yavaşlamalar meydana gelebilir. Çevrenize garip ve aşırı tepkiler verebilirsiniz. Duygusal alanda güvensiz veya uyumsuz bir ortamda hissedebilirsiniz ve bu durum sizi rahatsız edebilir.

Ay’ın Boşlukta Olduğu Saatlerde Neler Yapılabilir?

Gün içerisinde hayat ve koşuşturmacalar devam ederken Ay’ın boşlukta olduğu saatlerde elbette ki yaşam bir anda durmuyor. Duygu durumlarınızda değişiklikler meydana gelse de bu süreci hafif ve en azından mental olarak hasarsız atlatmak için yapabileceğiniz şeyler de mevcut.

Ay’ın boşlukta olduğu saatlerde gezintiye çıkmak size iyi gelebilir. İnancınıza göre ibadet edebilir, meditasyon yapabilir; bu sayede de zihninizi dinlendirebilirsiniz. Saat aralığının uygunluğuna göre uyuyabilirsiniz. Herhangi bir hobinizle uğraşabilir, müzik dinleyebilir veya kitap okuyabilirsiniz. Kişisel bakımınızla ilgilenebilirsiniz, bu sayede bedeninizde yer alan olumsuz duygulardan da arınmış olursunuz.

Ay Boşluktayken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ay boşluktayken kendinizi daha iyi hissetmek için neler yapmanız gerektiğinden bahsettik. Fakat bir de eğer mümkünse bu zaman diliminde yapmamanız gerekenler mevcut. Şimdi de gelin birlikte onlara göz atalım.

Ay’ın boşlukta olması yoğun olarak dikkat dağınıklığına yol açabilir. Bu sebeple de konsantrasyon gerektiren işlerden uzak durmanızda fayda var. Bu süreçte yeni kararlar almanız tavsiye edilmez. Öyle ki yeni başlangıçlar ve yeni başvurular için de Ay’ın boşlukta olmasının olumsuz etkileri vardır.

Özellikle günlük yaşam dışında, hayatınızın akışını etkileyecek, yaşantınıza büyük anlamda etkisi olarak alım satım işlemlerini, iş değiştirmeyi, maddi açıdan kararlar alıp atılımlar yapmayı bu saatler arasında ertelemeniz tavsiye edilmektedir. Psikolojik ve duygusal açıdan da baskıda hissedebileceğiniz için çevrenizdeki insanlara önemli konularda sözler vermemeye dikkat etmelisiniz.


Ay boşlukta denince merak edilenlere cevap vermeye çalıştık. Aklınızda farklı bir soru varsa yorum yapmayı unutmayın!

Ayrıca, Fal Sepeti deneyimini yaşayabilmeniz için sizi profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları online baktırmaya davet ediyoruz. Sadece size özel yorumlarla aklınızdaki soruların cevaplarını öğrenin!