Ay Güneş (İlk Dördün) Karesi

Bu hafta Yengeç burcundaki Ay ile Koç burcundaki Güneş arasında 3 derecelik bir kare açı oluşacak. Peki Güneş – Ay karesi burçları nasıl etkileyecek?

31 Mart Terazi burcunda gerçekleşecek olan Dolunay öncesinde hayatımızı çok yoğun bir biçimde etkisi altına alacak ve Dolunay’a kadar hayatlarımızı değiştirecek olan Ay – Güneş karesi duygusal dalgalanmaları, güvenlik algısını, zorlukların aşılması için gerekli olan adımları temsil ediyor.

Ay ile Güneş arasında oluşacak kare açıya aynı zamanda İlk Dördün Karesi de deniyor ve kare açı kendimizi güvenlik çemberimizin dışına çıkartıp hayattaki zorluklara karşı mücadele edeceğimiz, hayallerimiz uğruna rahatımızdan vazgeçeceğimiz anlamına geliyor.

Ay – Güneş karesinin etkili olacağı önümüzdeki özellikle üç günlük süreçte duygusal dalgalanmalara, sizi krize sürükleyebilecek ani tepkilere ve agresifliğe karşı dikkatli olmanızda yarar var. İstekleriniz gerçekleşmediğinde hissedeceğiniz kızgınlıkları ve güvensizlik hissini etrafınızdakilere olumsuz şekilde aktarmamalısınız.

Bu süreçte Yengeç ile Koç burçları baskın olacağından kendinizi bir yandan zorlanıyormuş gibi hissedecek bir yandan da sevgi dolu, sizi kucaklayacak bir liman arayacaksınız. Ailevi konularda nostalji, özlem ve hüzün gibi hislerin yoğunlukla hissedileceğini söylemek mümkün.

Bu günlerde yaşayacağınız deneyimlerden dolayı olgunlaşacaksınız, tabi ki bu olgunlaşma sürecinde yara alabilirsiniz ama eğer bunu kabul etmezseniz başkalarını da yaralama ihtimaliniz çok yüksek. İhtiyaçlarınızın hemen karşılanamayabileceğini unutmayın. Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda ise bir dönüşüm yaşadığınızı aklınıza getirmeye çalışın.

Ay ile Güneş arasında oluşan kare açı ilerlemeniz için size destek olacak ama bu ilerleme öyle hızlı bir atılım olmayacak. Gezegensel enerjilerin etkisiyle yavaş ancak kalıcı bir ilerleme yaşayacaksınız. Yapmanız gerekenler çok fazla olabilir, sonunda elde edeceklerinizi düşünün ve istediklerinize odaklanın. Bu yoğun ve kısa dönüşüm sürecinden sonra kendinizle gurur duyacaksınız.

Bu hafta kendinizle ilgili düşünmek için biraz yalnız kalmalısınız. Kendi isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı en iyi bilenin yine kendiniz olduğunu anlayacaksınız. Terazi Dolunay dönemine doğru ilerlerken yaşayacağımız bu İlk Dördün Karesi hepimiz için aslında bir tür hazırlık olacak. Bizi ilişkilerimizin sınanacağı, hayattaki yerimizi sorgulayacağımız ve diğerleri ile ilgili düşüneceğimiz bir süreç bekliyor.

Bu süreçten önceki üç günü iyi değerlendirmelisiniz. Kendi kendinize yetmek için ne gerekiyorsa onu yapın. Atacağınız adımların sonuçlarını iyi düşünün. Ne kendinize ne de başkalarına karşı acımasız olun. Dolunay dönemine hazırlanmak için kabuğunuza çekilin ve kalbinizin sesini dinleyin.