Başak Döneminin Başlangıcı

Bu hafta içinde Güneş’in Başak burcuna geçiş yapması ile birlikte Başak dönemine de girmiş bulunuyoruz. Peki oldukça hızlı ve yoğun geçen Aslan döneminin ardından Başak dönemi nasıl geçecek?

Geride kalan birkaç ay boyunca oldukça yoğun ve baş döndürücü geçen Aslan döneminin içerisindeydik. Hepimiz belki yorulduk, belki de zaman zaman nefes alamaz hale geldik. Ancak bu yorucu zamanların ardından Başak döneminin hepimize ilaç gibi geleceğini söylemekte yarar var.

Başak döneminin başlangıcı ile çok daha sakin, sağlam adımların atılacağı ve bir o kadar da dinlendirici bir zaman dilimine girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte çok verimli çalışmalar yapabilir, çalışmalarınıza ara verip dinlenebilir veya sorunların çözülmesiyle arta kalan zamanınızı nasıl istiyorsanız öyle değerlendirebilirsiniz.

Başak dönemi ya da Başak döngüsü olarak adlandırılan bu dönemde Başak burcunun alçakgönüllülük, sakinlik, çalışkanlık ve elindekilerle yetinebilme özelliklerini yoğun şekilde hissedeceğiz. Başak burçlarının temel özelliği olan sürekli gelişim ve ilerleme arzusu ile birlikte çalışmaktan da daha fazla zevk alacağız. Hataları fark etmemiz kolaylaşacak ve ihtiyaçlarımıza uygun şekilde ilerlemek için gerekeni yapma gücüne sahip olacağız.

Başak döngüsü ile birlikte tüm burçların Başak burcu özelliklerini göstermeye başlayacaklarını, Başak enerjisini hissedeceklerini ve Başak döngüsünde pek çok gezegenin baskın burcunun da yine Başak olacağını hatırlatmakta yarar var. Bu süreçte eksikler, hatalar, hazır olmayan her şey sizi rahatsız edebilir. Her şeyin kendi istediğiniz şekilde olmasını isteyebilirsiniz ama Başak burçlarının yine temel özelliklerinden biri olduğu üzere egonuzu bir kenara bırakacak ve hem kendi hem de etrafınızdaki kişilerin ihtiyaçlarına daha fazla odaklanacaksınız.

Başak döneminde etrafınızdaki kişilere olan şefkatli ve rahatlatıcı tutumunuz pek çok kişinin sizi daha fazla sevmesine neden olacak. Kalabalık ortamlarda dikkat çekmeyi başaracaksınız. Bu dönem içerisinde hem olgunlaşacak hem de kötü alışkanlıklarınızdan arınacaksınız. Uyku sorunu çekenlerin daha iyi uyuyabileceklerini, sağlık sorunlarının geride kalacağını ve kendinize daha iyi bakacağınızı da söyleyebiliriz.

Bu süreçte sizi verimsizleştiren, yavaşlatan ve hoşunuza gitmeyen her şeyden kurtulacaksınız. Yüklerinizden kurtulma zamanınız geldi. Artık uzun süredir omuzlarınızda taşıdığınız ama bir türlü bırakamadığınız yükleri atıp rahatlayacaksınız. Daha ileri görüşlü olmanız ve olumlu enerjinizle herkesi motive etmeniz mümkün. Bu süreçte hırs, kıskançlık, haset gibi duygulara yer yok. Kendimizi güvende hissedeceğimiz bir zaman dilimine girdiğimiz için bizi sıkan, sıkıştıran her türlü etmeni geride bırakacak ve her konuda ileri aşamaya geçeceğiz.

Başak dönemi önümüzdeki günlerde oldukça uzun bir süre boyunca bizi etkilemeye devam edecek. Bu süreci rahatlamak başta olmak üzere verim alamadığınız çalışmalardan verim almak ya da tatile çıkıp her şeyi geride bırakmak için kullanabilirsiniz. Derin nefesler alın ve yüklendiğiniz stresten arının.