Dolunay Sonrasında Rahatlamak için Yapılması Gerekenler

16 Temmuz’da Oğlak burcunda Dolunay ve aynı zamanda da Ay Tutulmasını yaşadık. Peki, bu sürecin ardından burçların ne yapması gerekiyor?

Binlerce yıldır atalarımız ayın gücünden ve enerjisinden etkin şekilde yararlanmış olmalarına rağmen, günümüz modern dünyasında bir çoğumuz evrensel enerjilerin varlığına ve döngüsüne gereken önemi vermemekteyiz. Hemen hemen her kültürde güneşin, ayın, toprağın, suyun, çeşitli bitkilerin, doğal taşların, metallerin güçlerinden yararlanılarak istenilen enerjilerin hayata çekilmesi ya da istenmeyen enerjilerden arınma ritüelleri ve çalışmaları gerçekleştirilir.

Öncelikle Dolunay ve özellikle de Ay Tutulması dönemlerinin tüm burçlar için çok etkili olduğunu ifade etmekte yarar var. Fiziksel, ruhsal ve duygusal olarak bu gezegensel enerjiler hepimizi ciddi anlamda etkiliyor. Bu yüzden bu sürecin ardından girdiğimiz yavaşlama döneminde de bir takım şeyler yaparak hayatımızı kolaylaştırabiliriz.

Dolunay ve Ay Tutulmasının ardından gezegensel enerjiler kısa süreli de olsa yavaşlar ve hepimizin zamanla daha iyi hissetmesini sağlar. Bizim de bu durumu iyi değerlendirip biraz nefes almamız gerekir. Yarım kalan işlerimizi yavaş yavaş bitirmeli ve gelecek planlarımızla ilgili küçük değerlendirmeler yapmalıyız.

Önümüzdeki günlerde bizi farklı gezegensel karşılaşmalar ve gezegensel geçişler bekliyor olsa da birkaç gün boyunca rahatlamak için vaktimiz olacak. Özellikle de Oğlak, Yengeç, Aslan, Akrep ve bu burçların yükselenlerinin bir iki gün dinlenmesinde, kendilerini rahatlatmasında ve sağlık sorunu yaşayanların hemen bunları çözmek için harekete geçmesinde yarar var.

Dolunay ve Ay Tutulması sonrasında aynı zamanda genel anlamda tüm burçların rahatlamak için yapabilecekleri küçük şeyler ile kendilerini çok daha iyi hissetmeleri de mümkün olacak. Bu günlerde rahatlamak için yapılabilecek etkinliklerden bir örnek vermek gerekirse:

Bir kasenin içinde biraz tuz koyup, etrafınıza yaktığınız mumlarla ortamı aydınlatabilirsiniz. Sonrasında derin nefesler almalı, yanınızda mutlaka kalem kağıt bulundurmalı ve kağıda derin nefes alırken Ay Tutulması sonrasında kurtulmak ve elde etmek istediklerinizi yazabilirsiniz. Sonrasında ise kağıdı tuzlu suyun içine koyup ıslattıktan sonra mumun üstünde yakmanız gerekiyor. Böylece hem canınızı sıkan şeyler kurtulabilecek hem de istediklerinizi elde etmek için motive olacaksınız.

Dolunay ve Ay tutulması süreçlerinin ve sonrasındaki günlerin tüm burçlar için çok önemli olduğunu aklınızdan çıkartmayın, bu ve bunun gibi farklı etkinlikler yaparak kendinizi hem daha iyi hissedebilir hem de rahatlayıp kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz.