Aslan Dönemi Başlıyor

Bu hafta sonunda Güneş Aslan burcuna geçiş yapıyor ve Aslan dönemi başlıyor. Peki, Aslan dönemi bize neler getirecek?

Öncelikle Aslan döneminde tüm burçların Aslanların enerjisini hissedeceğini ifade etmekte yarar var. Bu yüzden Aslan burçlarının genel özelliklerine ve Aslan döneminde hayatımızın nasıl olacağına bakacak olursak şunları söyleyebiliriz.

Burçlar üç farklı niteliğe göre gruplanır: kardinal (öncü), değişken ve sabit burçlar. Aslan burcu dört sabit burçtan biridir; diğer dört sabit burç ise Boğa, Akrep ve Kova’dır. Bu yüzden Aslan döneminde en çok bu burçlar etkilenecek diyebiliriz. Boğa, Akrep ve Kova yükselenlerinin de daha dikkatli olmasında yarar var.

Aslan burcu ateş elementiyle yönetilen üç burçtan biridir. Zodyak’ın ikinci ateş burcu Aslan olduğu için, Aslan burcunun sıcaklığı, bir kıvılcımı herkesin hissettiği büyük bir yangına dönüştürür. Pek çok Aslan burcu doğuştan sanatçı ve liderdir. Aslan burcu gezegen döngüsünün etkisi altındayken hepimiz sahne ışıklarını üzerimize çekme arzusuyla yanıp tutuşuruz. Aynı zamanda insanların damarına basan, fazla istekli, patronluk taslayarak insanları çıldırtan kişilere dönüşebiliriz.

Ateş elementine bağlı olan Aslan burcu cana yakın ve hayat doludur; her zaman gülmeye ve güzel zaman geçirmeye çalışır. En zor problemleri bile çözebilecek bir zekâya sahip olabilen Aslan burcu pek çok karmaşık durumun çözümünde kolaylıkla inisiyatif alır. Evrenimizin merkezinde duran Güneş tarafından yönetilen Aslanlar öz farkındalık arayışı içindedirler ve egoları sürekli olarak büyür.

Arzularının ve kişiliklerinin farkında oldukları için ihtiyaç duydukları her şeyi kolayca isteyebilirler ama bir o kadar kolayca da başka insanların ihtiyaçlarını görmezden gelebilirler. Bir Aslan burcu kazanımlarına ve diğer insanların bu kazanımları nasıl gördüğüne çok kafayı takarsa kolay lokma haline gelir, çabucak alaşağı edilebilir.

Aslan enerjisi doğal olarak dışavurumcu ve şaşaalıdır. Bizi en çok istediğimiz projelerimiz ve sevdiklerimiz konusunda koruyucu kılar. Yüreğimiz tarafından yönetilmemizi sağlar. Aslan burcu gezegen geçişi sırasında arzularımızın şaşaasına teslim olur, dışavurumcu hale gelebiliriz. Aslan enerjisi etrafımızdaki insanları hor görmemize, bir gruptaki her bireyin değerli olduğunu unutmamıza sebep olabilir.

Yine de Aslan sezgilerini güçlü bir liderliğe sevk edebilir ve herkesin gün ışığından nasiplenmesine izin verebiliriz. Doğru kullanıldığında Aslan enerjisi diğer insanları uyandırır, canlandırır ve güçlendirir. Tüm bunları aklımızda tutarak önümüzdeki bir buçuk aylık Aslan dönemini iyi geçirmemizde yarar var. Sinirlerimize hakim olmalı ve agresif davranmamalıyız. Aslan enerjisini hayallerimizi gerçekleştirmek için kullanmamız en iyisi olacaktır.