Güneş ile Çiron Karşılaşması

Bu hafta içinde Koç burcundaki Güneş ile yine Koç burcundaki Çiron asteroidi karşı karşıya gelecek. Peki bu durum bize neler getirecek?

Güneş ile Çiron karşılaşması canımızı sıkan konuların yeniden aklımıza gelmesine neden olacak. Güçsüzlük ve içimizdeki güç, zayıf noktalarımız ve cesaretimiz arasında ciddi bir mücadele verilecek diyebiliriz.

Egomuzu göz ardı etmeye başlayabilir ve problemli konularla ciddi anlamda yüzleşebiliriz. Başarısız olduğumuzu düşündüğümüz konuların yeniden gün yüzüne çıkması ve ilerlemek için daha iradeli olmamız gerektiğini anlamamız mümkün.

Koç Yeni Ayından sonra yine Koç enerjisinin bu kadar ön planda olması Koç burcunun özelliklerini tekrar tekrar ortaya çıkartacak. Bu yüzden Koç enerjisinin genel özelliklerine tekrar bakmamızda ve bunu aklımızdan çıkartmamamızda yarar var:

Koç, Burçlar kuşağının ilk burcudur. Hareketli ve enerjik oluşları ile tanınırlar. Ben egoları çok fazla gelişmiştir. BEN, onların aynası olmuştur adeta. Bu burçta doğanlar çok pratiktirler. Olaylar karşısında coşkularını gizleyemezler. Yaşam yolunda canlılıklarını ve atılganlıklarını yitirmeden heyecanla ilerlerler.

Merak ettikleri konularda olabildiğince yaratıcılardır. Amaçları doğrultusunda ilerlerken, kendilerini eylemleri ile kanıtlamak isterler. Eğer Koç’lar girişimde bulunacakları zaman izleyecekleri rotayı ayrıntıları ile planlarsa, enerjik yapılarının da yardımı ile daha da üretken olabilirler. Bencilliklerinden kaynaklanan sabırsızlıkları ve söz dinlemez yaratılışları yüzünden zaman zaman güç durumlara düştükleri de olur.

Böyle anlarda başladıkları işlerini sonuçlandırmadan bırakırlar. Konuşmaları abartılıdır, bazen gerçekleri değiştirerek anlatırlar. Kavrama yetenekleri fazla olan Koç’lar yaşam sahnesinin başrolünde olmayı tercih ederler. Aşırı kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün olurlar.

Önümüzdeki günlerde tüm burçlar bu özellikleri göstermeye devam edecek. Buna kesinlikle hazır olmalıyız. Geçtiğimiz bu zor zamanlarda hepimiz sık sık ikilemler yaşayacak ve kendi içimizde mücadeleler vereceğiz. Ancak yapmamız gereken önemli şeyin biraz daha içimize dönmek ve bu mücadeleyi verirken etrafımızdaki insanları incitmemek olduğunu unutmamalıyız.

Bu dönem hayatımızı sorgulamak, kendi içimizdeki ikilemleri yeniden gözden geçirmek, bazı kararlar almak ve iradeli davranmak için oldukça uygun bir zaman dilimi. Zorlandığımız konular bizi olgunlaştıracak ve hayatımızı ileri safhalarındaki durumlara hazırlayacak. Bir süre sonra zor günler geçtiğinde hepimiz kendimiz büyümüş, güçlenmiş ve çok daha iyi hissedeceğiz. Farkındalığımız da artacak.