Koç Burcunda Yeni Ay

Bugün içinde Koç burcunda 4 derecelik bir Yeni Ay gerçekleşecek. Peki Koç burcunda Yeni Ay bizi nasıl etkileyecek?

Koç burcunda Yeni Ay öncelikle hayatımıza savaşçılık ve liderlik enerjisi getirecek diyebiliriz. Yaralarımızı iyileştirmek ve aynı zamanda istediklerimizi elde etmek için büyük bir mücadeleye başlayacağız. Önümüzdeki günlerde bu ciddi mücadele devam edecek. Bu dönemden zaferle çıkmak isteyenlerin kesinlikle güçlü ve kararlı olması gerekiyor.

Bu sürecin getireceklerini daha iyi anlamak için Koç enerjisine bakacağız:

Zodyak kuşağının ilk burcu olan, öncü nitelikteki Koç, hayat döngüsünün başlangıcı olarak nitelendirilir. İnsanın hayata gözlerini açması, hayata doğması, yaşama başlamasıdır. Her zaman başlangıçları, doğumları, ilkleri, öncüleri ifade eder. Koç, klasik astrolojide, kendine güveni, kişiliği, fiziksel vücut şeklini ve görünümünü, ilk aile çevresini, yeni doğan çocuğun kendine güven oluşturma sürecini ve süreç içinde alınan etkileri anlatır.

Yeni doğan bebeğin, ilk etapta, tanıdığı, bildiği tek şey bendir. Dolayısıyla, kendi vücudu, kendi egosu, kendi ihtiyaç ve duyguları her şeyden daha önemlidir. Yaşama bağlılık ve sağ kalabilme iç güdüsü ile doğmuştur. Temel amacı, hayatın akışına adapte olabilme yeteneğini geliştirmektir. Ancak, kuralların varlığından ve bir düzenin olabileceğinden de habersizdir. Dolayısıyla, her şeye direkt ve içgüdüsel yaklaşımlarda bulunması, plansız programsız hareket etmesi de doğaldır.

Hareketli ve enerjik yapılarıyla tanınırlar. Ben egoları çok fazla gelişmiştir. Olaylar karşısında coşkularını gizleyemezler. Merak ettikleri konularda olabildiğince yaratıcılardır. Konuşmaları abartılıdır, bazen gerçekleri değiştirerek anlatırlar.

Kavrama yetenekleri fazla olan Koç’lar yaşam sahnesinde her zaman başrolde olmayı tercih ederler. Onlar için hareket neredeyse bir bağımlılık durumudur. Doğuştan gelen önderlik özellikleriyle Koç insanları başarmaya odaklıdır ve hırsları yüzünden çoğunlukla sonuçları düşünmeden hareket ederler. Onlar, ıvır zıvır işlerle uğraşmayı genelde başkalarına bırakır ve çevresindekilere hükmederler.

Bu süreçte şartlar kabuğunu kırıp dikine çıkışlara, risk almaya, mücadelelere  ve beraberinde manipülasyona oldukça müsait. Objektiflikten uzak olma, anlama, anlatma, anlaşma sorunları, iletişim sorunları dikkati çekecek.

İnsan hayatında hemen bütün yollar sevmekten, sevilmekten, maddi ve manevi kazanımlarına değer katmaktan  geçer ki bu da özsaygı duygusunu etkiler . İşte Koç yeniayında  ivmelenmeye, şartların değişimi adına harekete iten etkenler bunlar olacak. Aileye, evliliğe, anne ve çocuğu arası durumlara, içinde bulunulan  gruba ait ya da kazancınızla, iş hayatınızla ilgili birtakım değişimler yaşanmakta. Bu değişimler ömrünü, işlevini doldurup bitmesi, gitmesi  gerekeni beraberinde getirmekte.

Bu geçiş döneminde  bir zamanlar türlü bahaneler bulduğunuz, bağımlı olduğunuza şeye ya da kişiye karşı artık eskisi kadar tutkulu olmadığınızı fark edebilirsiniz. Bu yol ayrımında tavsiyeler de bol olacaktır. Şartlarına sahip çık, iyileştir diyenler de tersi de… Önemli olan neyin, nereye kadar tolere edilebileceği.

Şartları duygusal değerlendirip, kışkırtmalara açık olunabilir. Tavsiyeler dinlense de sonuçta kendi dikine gidilebilir. Haritalardaki etkilere göre yol ayrımına giderken neden, ne kadar doyum sağladığınızı  önemseyeceksiniz. Bu amaçla yeni bir yola girişilecek, yeniden başlanacak. Şartların kırılgan olduğu süreçte yalanlar, dolanlarla, kurnazda saptırılmış gerçeklerle, ihanetle karşılaşılabilir.

İntikam duygusu şartları körükleyebilir. Güvenlik zafiyetleri olabileceği gibi hakkaniyetli düşünmek de kolay değil.  Manipülasyona, kışkırtmalara açık bu süreçte dikkatli olmanızda büyük fayda olacak. Yeniay önemli değişimlere, gerekli yeniliklere başlamayı işaret ederken, beraberinde hayatlarda da kadersel döngülere, kırılmalara işaretçi.

Bu dönemde karşılıklı ilişkilerde bazı birikenler artık olduğu haliyle kalamayacak durumda diyebiliriz ve bastırılmış olanlar beklenmedik bir şekilde ortaya çıkabilir. Bir anda ivmelenebilir ki bunların temelinde çok yoğun değişime, dönüşüme zorlayan durumlar yatmakta. Temposu yüksek bu yeniayda aslında çok ciddi değişiklikleri getirebilecek adımları atmak için gerekli güç var. Yeni düzenlemeleri karşınızdakilerin  tepkisi sonucu yapabilirsiniz. 

23 Şubat’ta Balık burcunda yaşadığımız yeniayda  harekete geçtiğiniz ya da geçmek istediğiniz konular aktifleşecek ki geçmişe dayalı konulara vurgu yapabilir. Bazı  şeylerin sizden akıp gitmesine, geçmişin geride bırakılmasına sebep olabilir. Bu dönemde genel anlamda mücadele etmeye ve güçlü kalmaya hazır olmalıyız. Çünkü bu sürecin ardından ciddi bir dönüşüm ve yenilenme süreci başlayacak. Bu yenilenme döneminde Koç Yeni Ay’ının etkileri ciddi şekilde görülecek.

Tüm burçların kendi içlerine dönmesi ve isteseler de istemeseler de hayatlarını gözden geçirmeleri gerekiyor. Yaşama sevincimizin kendi içimizde olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca yeniden başlamaktan da korkmamalı ve gücümüzü kendi ruhumuzdan alıp hayatımıza devam etmeliyiz…