Güneş ile Satürn Altıgeni

Bu hafta sonunda Akrep burcundaki Güneş ile Oğlak burcundaki Satürn arasında 15 derecelik bir altıgen oluşuyor. Peki, bu altıgen bizi nasıl etkileyecek?

Güneş ile Satürn arasındaki altıgen açının oldukça etkileyici bir karşılaşma olacağını ifade edebiliriz. Etkisi kısa sürecek ama çok yoğun olacak. Bu altıgen açıyı daha iyi anlamak için tek tek enerjilerin anlamlarına bakacağız.

Güneş benliğimizin gelişimi için gerekli bileşenleri ifade eder. Mutluluk ve gerçek huzura ulaşmak, kendimizi gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan kaynakları ve yeteneklerimizi içerir. Yaşamımızı anlamlı kılacak, ruhumuzu doyuracak benlik gelişimimizin yönünü ve içeriğini belirler.

Güneş bulunduğu burca, kim olduğumuz ve yaşam yönümüzün ne olduğu konusundaki en temel soruları sorar. Ruhumun en özlü amacı nedir? En temel yaşamsal ihtiyaçlarımı nasıl tanımlıyorum? Kendimle hangi konularda gurur duyuyor, hangi alanlarda saygı görmek istiyorum? En temel potansiyellerim ve geliştirmem gereken yeteneklerim nelerdir? 

Bu durumda Güneş Akrep burcunda olduğundan tüm bu soruların yanıtlarını Akrep enerjisi belirliyor olacak diyebiliriz.

Akrepler kadar yaşamda tutkuyla yaşayan az insan vardır. Hiçbir şeyi yarım bırakmazlar. Akreplerin güçleri gözlerinden okunur. Mimiklerini kontrol altında tutsalar bile, bakışları ile sevgilerini ya da nefretlerini aktarabilirler. Duygularına kapılırlarsa, tehlikeli olabilirler. Akrep’ler ukala ve kendini beğenmiş insanları sevmezler, onları aşağılayarak hadlerini bildirirler. Kendi bildiklerini okuyarak, uzlaşmaya yanaşmazlar.

Aşırı bir şekilde kuşkuculardır, kolay inanmazlar ama inandıkları bir konuyu da sonuna kadar inatla savunurlar. Çalışmalarında sabır ve özenle çalışırlarken, gösterişten uzak bir şekilde işlerini yaparlar. Kendilerini yetiştirmemiş Akrep’ler, yaşamın basitliklerine yatkınlıkları ile kendi kendilerinin yok oluşlarına neden olurlar. Cinsellik yaşamlarında önemli bir yer tutar. Ölümü yeni bir başlangıç olarak kabul ettiklerinden, ölümden korkmazlar.

Satürn’e geçtiğimizde ise Satürn, düşünce, konsantrasyon, süreklilik, somut ödüller, sebat, hırs ve verimlilik gezegenidir diyebiliriz. Bu görev duygusu ile dolu gezegen tedbirli olmayı, zorlukları, gecikmeleri, kısıtlamaları, kuralları, sorumluluk duygusunu, acıyı, korkuyu, inkarı, bir şeyi zor yoldan elde etmeyi, otoriteyi ve disiplini yönetir. Bu kadar olumsuz özelliklerine rağmen Satürn olmasaydı başladığımız hiçbir işi bitiremez, ilerleyemezdik.

Oğlak enerjisinin çalışkanlık tutumluluk ve azim kavramlarını simgelediğini biliyoruz. Bu durumda zaten Satürn ile Oğlak enerjisi birbirlerini destekleyecekler. İkisinin aynı şeyleri ifade ettiğini söylemekte yarar var. Güneş ile Satürn altıgeni bu durumda önümüzdeki beş gün içinde hepimizin kariyer ve eğitim konularına odaklanmasını sağlayacak.

Eğer herhangi bir konuda ileriye gitmek için karar almak isteyenler varsa hiç durmadan yollarına devam edebilirler. Duygusal konularda ise biraz daha dikkatli olmakta yarar olacağını söylemek mümkün.