Pallas Yay Burcuna Geçiş Yapıyor

Bu hafta sonunda Pallas asteroidi Yay burcuna geçiş yapıyor ve hayatımızı etkisi altına alıyor. Peki, bu durum bize neler getirecek?

Pallas asteroidinin Yay burcuna geçmesi ile birlikte stratejik düşünmeye ve çok daha planlı olmaya başlıyoruz diyebiliriz. Ama tabi ki bu süreci daha iyi anlamak için Pallas asteroidini ve Yay enerjisini daha yakından tanımamızda yarar var. 

Pallas aslında insanın yaratıcı zekası ile ilgilidir, insanın enerjilerini kullanarak dünyada somut sonuçlar alması ile ilgilidir. Önce akılda tasarlama sonra da tasarlanan şey üzerine çalışarak bunu gerçekleştirme süreçlerini anlatır. Pallas bir kişinin doğum anında durduğu yerde ve aldığı açılarla kişinin algı kapasitesi, çevresindeki dünyayı algılama şekli hakkında bilgi verir.

Pallas zihinsel niteliktedir ve kişinin enerjisini zihinsel yollarla, düşünerek, tasarlayarak, işine yönelterek kullanma kapasitesini gösterir. Zihinde düşünceler oluşturma, yeni fikirlere sahip olma, yaratıcı zeka, yaratıcı yazma gibi konuları kapsar. Böylelikle maddesel hayatın idame ettirilmesinin bir adım ötesini gösterir bize, insanın düşünerek ve tasarlayarak medeniyeti kurmasına aracılık eder.

Pallas entelektüel kapasitemizi ve bu kapasiteyi nasıl kullandığımızı ve nasıl değerlendirebileceğimizi gösteriyor. Yay’ın ateş grubunda olduğunu hepimiz biliyoruz. Pallas ateş grubu bir burçtayken kişinin zihinsel ilhama açık olduğunu anlatır. Ateş gruplarındaki Pallas çok ilginç icatlarda ve fikirlerle dolu olabilir, çevresindekilere de ilham verecektir.

Yay burcuna baktığımızda ise kavrama yetenekleri gelişmiş olduğundan becerikliliklerinin de katkısı ile ele aldıkları her işte, özellikle ciddi işlerde ve felsefe konularında başarılı olurlar diyebiliriz. Yay burcu insanları içtenlikleri ve iyimser yaşam görüşleri ile tanınırlar. Gençliklerinde dikkatsiz, heyecanlı ve geleneklere aykırı davranışlar içinde olsalar da, geçmiş yanılgılarından en çok ders alan kişiler bu burçtan çıkar.

Özgürlüklerine aşırı düşkün, patavatsızlık derecesinde pratik insanlardır. Yayların yaşam çerçeveleri herhangi bir şekilde kısıtlandığı zaman, içsel bir biçimde alt üst olurlar. Akılsızca risklere atılırlar. Yayların hayatı yeniliklere olan merakları ile karakterize edilebilir. Bilmedikleri şeyleri araştırıp, keşfetmeyi severler. Yaylar çok yönlü ve ayni anda ilgilenebilecekleri birkaç konu olduğunda mutlu olan kişilerdir. Kendilerini yorgun hissediyorlarsa, o konudan sıkılmış demektir.

Kısacası Pallas’ın Yay burcuna geçmesi hem hepimizi özgür kılacak hem de zihinsel konularda büyük başarılar elde etmemizi sağlayacak…