Güneş Neptün Karşılaşması

Bu hafta Güneş ile Balık burcundaki Neptün arasında 11 derecelik bir karşılaşma meydana gelecek. Peki Güneş Neptün karşılaşması hayatımızı nasıl etkileyecek?

Güneş’in Neptün ile karşılaşması ile birlikte hayatımızda en çok istediğimiz şeyler ön plana çıkacak. Bu dönemde en çok yaşamak istediği yeri, birlikte yaşamak istediğimiz kişiyi, hayalimizdeki işi ve diğer en büyük isteklerimizi çok daha fazla düşünmeye ve bu isteklere tutkuyla bağlanmaya başlıyoruz. Bu isteklerimiz için her şeyi yapacak bir duygu durumuna geçeceğimizi söylemek mümkün.

Güneş Neptün karşılaşması nedeniyle ayrıca duygusallığımız artacak, farkındalığımız azalacak ve erişemeyeceğimiz hayallere odaklanmaya başlayacağız. Hayallerimiz ve hedeflerimiz konusunda oldukça hassas ve alıngan olacağımız bir döneme giriyoruz. Bu dönemde hedeflerimiz ve isteklerimizi düşünmek için içimize döneceğiz. Çok daha sessiz ve asosyal olmanız olası.

Bu dönemde her ne kadar biraz içe kapanık ve alıngan olsak da Neptün’ün bilgelik enerjisi sayesinde hedeflerimizi elde etmek için çok akıllıca pratik planlar yapabileceğimizi söylemek de mümkün. Neptün’ün bilgelik enerjisini kullanabilmek için kontrol edemeyeceğiniz şeyler konusunda üzülmeyi bırakmanız gerekli. Bu sayede farklı stratejiler üretmeniz de mümkün olacaktır.
Güneş Neptün karşılaşmasının olumlu ve olumsuz yönleri eşit diyebiliriz. Çünkü bu dönemde duygusal olarak alıngan ve içe kapalı olacağız ama eğer Neptün’ün enerjisini kullanabilirsek oldukça farklı stratejiler de üretebiliriz, bunu unutmayın. Sürekli istediğiniz şeyleri ve dileklerinizi düşünüp takıntılı davranmaktansa hayata biraz daha geniş açıdan bakmaya çalışmalısınız. Geniş pencereden bakıp asıl istediklerinizi düşünün ve yaratıcı fikirler üretmeye bakın.

Bu dönemde aile ve çocuk gibi konularda problemler oluşması olası. Aile üyelerinizin ve çocuklarınızın da sizin gibi gezegensel enerjilerden etkilendiğini unutmayın. Onlar da bu dönemde alıngan ve asi olabilirler. Biraz daha anlayışlı olmalısınız. Ayrıca bu hafta iyi beslenmezseniz güçsüz düşmeniz olası. Besin zehirlenmeleri konusunda da dikkatli olmakta fayda var.

Güneş Neptün karşılaşması iyi değerlendirildiği takdirde bize farklı kapılar açacak oldukça şanslı bir dönemi beraberinde getirecek. Bu dönemde odaklanma sorunu yaşamamak için kendinizi kontrol etmeye çalışmalısınız ama hayatta her şeyi de kontrol edemeyeceğinizi unutmayın. Bu dönemi biraz daha fazla dinlenerek ve hayata direnç göstermeden geçirmenizde yarar var.