Haziran 2014 Merkür Geri Hareketi

Merhaba sevgili Fal Sepeti dostları! 2014 yılının yarısına gelmiş bulunuyoruz, inanılmaz değil mi? Yılı yarıladığımızın göstergesi, İkizler burcunun ev sahibi Haziran bu yıl bir Merkür Geri Hareketini  de ağırlıyor. Bugüne kadar pek çok yerden Merkür geri giderken neler olacağına dair bir şeyler duymuşsunuzdur, gelin birlikte Fal Sepeti ayrıcalığı ile bu Astrolojik durumun aslında ne olduğunu, nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenelim 🙂

Merkür mü, o da kim?

Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür Astroloji’de zekanın, iletişimin, bilginin, bilgi aktarımının, entelektüel enerjinin, zihinsel süreçlerin gezegenidir, İkizler ve Başak burçlarını da kendisi yönetmektedir. Bunların yanı sıra ulaşım araçları ve kısa seyahatler, önemli yazılı dökümanlar ve anlaşmalar, elektronik aletler ve mekanik yapılar da Merkür’ün yönetimi altındadır. Vücudumuzda ise sinir sistemimizin, kollarımızın, ellerimizin ve parmaklarımızın işleyişi yine Merkür ile ilgilidir.

Merkür nasıl geri gider? Haziran ayında Merkür ne durumda?

Aslında Merkür’in ileri ya da geri gittiği yok! O kendi hâlinde Güneş’in etrafında dönerken biz ona Dünya’dan baktığımız için optik bir yanılsama meydana gelir ve bazı zamanlarda Merkür durmuş ya da geriye gidiyormuş gibi gözükür. Yılda üç ya da dört defa üçer haftalık periyodlarla Merkür Gerilemesi dediğimiz Astrolojik durum yaşanır.

Merkür geriye gitmeden önce bir yavaşlama (pre-retrograde) dönemi yaşanır. Bu dönem Merkür’ün duraksadığı (stationary) günden iki hafta önce başlar. Bu iki hafta içerisinde yanlış anlamalar, dikkatsizlikten ya da odaklanma probleminden doğabilecek hatalar, her alanda kısa devreler yaşanabilir ve bunlar daha sonra Merkür geri hareketinde başladığında ortaya çıkar. Bu süreçte risk almaktan ve riskli işlere başlamaktan kaçınmalıyız. Mayıs’ın 24’ünden beri bu yavaşlama dönemi içindeyiz.

Merkür’ün duraksama (stationary) günü gökyüzünde adeta durmuş gibi gözüktüğü gündür. Zaman durmuş gibi gelebilir, hiçbir şeyde ilerlemediğimizi, ilerleyemeyeceğimizi düşünebiliriz. Merkür geri hareketinin belki de en yoğun enerjiye sahip günü bugündür ve 7 Haziran Cumartesi günü bu duraksamayı yaşayacağız. Haftasonuna denk gelmesi harika, önemli hiçbir işe başlamayın, önemli kararlar almayın, önemli konuşmalar ve anlaşmalar yapmayın. Rahat ve dinlendirici şeyler yapın.

Merkür geri hareketi dönemi ise bundan sonra başlar, yaklaşık olarak üç hafta sürer. Merkür geri giderken dikkat edilmesi gereken her şey öncelikle bu dönem için geçerlidir. 8-30 Haziran arası Merkür geri hareketini yaşayacağız. Merkür gerilemesi en yoğun etkilere 9-12 Haziran ve 26-30 Haziran tarihleri arasında sahip olacak, takvimlerinizde işaretlemenizi tavsiye ederim. 🙂

Merkür yeniden ilerlemek üzere duraksamaya girdikten sonra duraklama sonrası (post-retrograde) dönem yaşanır. Bu dönemde Merkür yavaş olmakla beraber yeniden ileri gidiyormuş gibi gözükür ve yönettiği değerler ve alanlar yeniden işlemeye başlar. Merkür henüz yavaş olduğu için yine de dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. 1-15 Temmuz arası bu dönemi yaşayacağız.

Eyvah, Merkür geri gidiyor! Neler yaşayabiliriz? 

Öncelikle endişelenmeyin, Merkür geri giderken bazen zaman durmuş gibi gelse de bu her zaman negatif şeyler olacak demek değil.Haziran ayında Merkür İkizler’den Yengeç’e geçişi yaşayacak ve Yengeç burcunda gerilemeye başlayacak. Bu nedenle iletişim, aile ve bilinçaltı temaları çok önemli. Merkür geri hareketi dönemini sanılanın aksine en verimli şekilde geçirmek elimizde, bunun için nelere dikkat etmemiz gerektiğine bir bakalım:

İletişim ve İlişkiler: Yanlış anlaşılmalar, hatalar, kişilerin kendilerini yeterince ya da diledikleri gibi ifade edememeleri, istenmeyen sözlerin ağızlardan dökülmesi gibi tehlikelerle en asgari düzeyde karşılaşmak için konuşmak için acele etmek yerine dinlemeye, karşımızdaki insana dikkatimizi vermeye özen göstermeliyiz. Bir söz ağzımızdan çıkmadan evvel iyice düşünmeli, ölçüp tartmalıyız. Önemli evrakları en az iki kere okumalıyız ya da evrağın ilgili olduğu alanın uzmanlarına danışmalıyız. Bir sorun karşısında önceliğimiz çözüm önerileri olmalı. Yanlış bilgilendirilme ya da kandırılma ihtimallerine karşılık araştırmacı ruhumuzu ortaya çıkarmalıyız ve bir olayın her yönünü, ilgili her insanı dinlemeliyiz, bir eşyanın ya da hizmetin beğeni ve şikayet oranını içeren sayfaları okumalıyız. Daha nazik, daha şefkatli olmalıyız, her şeyi kişisel almamaya, alınganlık göstermemeye dikkat etmeliyiz.

Ayrılık, evlilik, vb. önemli kararları vermeden önce Merkür geri hareketinin bitmesini bekleyebiliriz, eğer bekleyemeyeceğimiz kadar acil bir durum söz konusu ise bu süreci karar üzerinde düşünerek, sevgilimizle/eşimizle konuşarak ya da  güvendiğimiz bir üçüncü şahısa danışarak geçirebiliriz.

İş sahasında önemli anlaşmalar imzalamak, projeler başlatmak yerine hazırlık ve mükemmelleştirme çalışmaları yapabiliriz, eğer tarih erteleme şansımız yoksa ve önemli bir iş ya da yatırım söz konusuysa uzmanlardan danışmanlık alabiliriz. Bol bol soru sormak, akla gelebilecek her durumu değerlendirmek akıllıca olacak.

Sağlık: Hastaysak ya da ameliyat geçirdiysek dinlenmeye ve iyileşmek için kendimize zaman tanımaya özen göstermeliyiz. Ciddi ve acil bir sağlık gereksinimi dışında operasyon geçirmek için bekleyebiliriz, bekleyemeyeceksek yine çok iyi araştırmaya, gerekirse tekrar sağlık testlerinden geçmeye ve en az iki doktora danışmaya dikkat edebiliriz.

İş-okul ve projeler: Merkür gerilemesi işimizi, okul durumumuzu ve bunlarla ilgili her tür projemizi gözden geçirmek, yenilemek, düzeltmek, baştan yapmak, yeniden organize etmek için çok uygun bir dönem. Aksaklıklar, ertelemeler ve iptaller söz konusu olursa hiç paniklememeliyiz ve bunun bize sunulmuş bir fırsat olduğunu düşünmeliyiz. Belki o şekilde devam etseydi fiyasko ile sonuçlanacaktı ertelenen projeniz, şimdi onu düzeltmek ve mükemmelleştirmek için elinizde bir fırsat var. Notlarınız düşük mü, şimdi nerede hata yaptığınızı ve en çok hangi derslere çalışmanız gerektiğini bulabilirsiniz. Gelecek planlarınızı tekrar gözden geçirin, belki size uygun olmadığını yeni keşfettiğiniz şeyleri çıkarmanız gerekecek. Özgeçmişinizi yeniden gözden geçirin ve gerekirse yeniden yazın. İnternet siteniz varsa teknik aksaklıklar olup olmadığını kontrol edin, yeni bir özellik eklemeden önce bu dönemde test edin.

Elektronik Aletler, Bilgisayarlar, Telefonlar: Bu tür aletleri satın almak için Merkür gerilemesinin bitmesini bekleyebiliriz, çünkü aletlerin bozulma ihtimalinden ziyade satın alırken kandırılmamız ya da yanlış bilgilendirilmemiz söz konusu olabilir (bkz. iletişim başlığı). Acilen almamız gerekiyorsa da çok iyi araştırma yapmalıyız. Evlerimizdeki elektronik eşyaların kullanılmadıkları zamanlarda prizlere takılı olmamasına dikkat edebiliriz, bilgisayarlarımızdaki verileri yedekleyebiliriz ve değerli elektronik aletlerimiz için akım korumalı prizler tercih edebiliriz. Telefonlarımızın şarj aletlerini yanımızda taşımamız da işimize yarayacaktır.

Araçlar ve Ulaşım: Arabamızın normal bakım süresini aksatıp aksatmadığımızı kontrol etmeliyiz, küçük bir kontrol daha yaptırmak iyi olabilir, eğer yapılması gereken bir işlem varsa yaptırmış oluruz. Araç satın alırken tıpkı elektronik aletlerde olduğu gibi beklemeliyiz, bekleyecek vaktimiz yoksa titiz ve detaylı bir araştırma yapmalıyız. Ulaşım alanında ister kendi aracımızda olalım, ister toplu taşıma araçlarında, aşırı tepki göstermemeye dikkat etmeliyiz, içinde bulunduğumuz dönemi hatırlayıp sakin kalmaya çalışmalıyız.

Seyahat: Gecikmeler, kayıp valizler vb. yılın her zamanı olabilir, ancak Merkür gerilemesi sırasında seyahat ediyorsak üstteki maddelerin açıklamalarını da dahil edecek şekilde şunlara dikkat edebiliriz: Rahat olmalıyız, sakin kalmalıyız, seyahat planlarımızı yaparken varış ve dönüş zamanlarına bir gün daha ekleyebilecek şekilde esnek olmalıyız, el çantamızda kişisel bakım malzemeleri, atıştırmalıklar, su ve yedek kıyafetler olmalı, elektronik aletlerimizin şarjı tam olmalı ve şarj aletleri çantamızda olmalı. Önem verdiğiniz başka seyahat detayları varsa özellikle Merkür gerilemesi esnasında onlara daha fazla dikkat edebilirsiniz.

Merkür gerilemesi dönemi, Tarot gibi yöntemlerle içgörü ve öngörü almak, doğum haritanızın Astrolojik şifrelerini çözmek için uygun bir zamandır, yeni bir adım atmadan ya da risk almadan önce karakterinizin, ruhunuzun ve yaşam planınızın sizin için nasıl potansiyeller barındırdığını öğrenmek Merkür gerilemesi dönemini 1-0 önde başlayarak geçirmek için güzel bir yöntem! 🙂