Jüpiter Gerilemeye Başlıyor

Bu hafta içinde Jüpiter Koç burcunda gerilemeye başlıyor. Peki, Jüpiter’in gerilemesi bizi nasıl etkileyecek?

Jüpiter Koç burcunda gerilemeye başladı ve bu gerileme süreci 11 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu süreçte aynı zamanda Güneş, Venüs, Neptün, Satürn gibi gezegenler de yine ateş burcunda hareket ediyor olacaklar. Ateş burçlarının enerjisi ile birleşen Jüpiter gerilemesi hepimizi daha çok etkileyecek diyebiliriz.

Genel anlamda Jüpiter’in enerjimizi harekete geçiren, bizi ayağa kaldıran ve bir anlamda da gaza getiren gezegen olduğunu söylemek mümkün. Jüpiter’in hareketleri bu nedenle her zaman tüm burçları yoğun şekilde etkiler. Jüpiter’in geri gitmesi ne yazık ki enerjimizin de geri gitmesi yani düşmesi anlamına geliyor olacak.

Jüpiter Gerilemesi kendinizi biraz daha yorgun, uykulu, halsiz ve melankolik bulabilirsiniz. Bu durumun gezegensel hareketlere bağlı olduğunu unutmamalı ve düşen enerjinizi toparlamak için kendinizi zorlamaya çalışmalısınız. Bu günlerde normalden daha iyi beslenmeye, daha fazla spor yapmaya ve sizi mutlu edecek şeylerle uğraşmaya özen gösterin.

Bunun dışında Jüpiter’in savunma mekanizmalarımızı da harekete geçireceğini unutmayın. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak moralinizi bozan, sizi kötü hissettiren bir durumda Jüpiter anında harekete geçecek ve karşılık verecek. Bu nedenle fiziksel sağlığınızla ilgili bağışıklık sorunlarına karşı dikkatli olun. Ruhsal olarak ise tartışmalardan uzak durmaya çalışın.

Jüpiter Gerilmesi tüm burçların canları yandığında biraz daha saldırgan ve agresif olmalarına neden olacak. Hem kendiniz hem de etrafınızdaki kişiler için geçerli olacak bu durumda mutlaka bir tarafın alttan alması gerekiyor yoksa işler çığırından çıkabilir. Ağzınızdan çıkacak her kelimeyi çok daha iyi tartmanız gerekiyor.

Bu dönemde sevdiklerinizle, okulda, iş yerinizde ya da evinizde yaşayacağınız fikir ayrılıkları küçük tatlı atışmalara değil büyük soğukluklara neden olacak. Bu nedenle ilişkilerinizin kötüye gitmesini istemiyorsanız çok daha dikkatli olmalısınız. Psikolojik savaşlara ve zihinsel yorgunluklara izin vermemelisiniz.

Jüpiter Gerilemesinin kaslarımızın biraz daha fazla gerilmesine de neden olacağını bilmelisiniz. Spor yaparken incinmelere karşı dikkatli olun. Beklenmedik küçük sağlık sorunlarının canınızı sıkmasına izin vermeyin ve çözüm odaklı düşünün. Sağlığımız için biraz daha fazla uğraşmamız gereken bir zaman dilimine girmiş bulunuyoruz.

Önümüzdeki süreçte sosyal ilişkilerimiz sınanırken bir yandan da romantik ilişkisi olan burçların ilişkilerini korumak için dikkat etmesi gerekecek. Aniden birinden ayrılmak yerine biraz daha sağlam adımlar atın. İlişkisi olmayan burçların da yıldırım aşkına tutulma ihtimali olduğu için yine kararların hızla verilmemesi önemli.

Genel olarak Jüpiter Gerilemesi boyunca atacağınız adımlara dikkat ederseniz sonrasında pişman olmazsınız. Bu süreci sakince ve fazla bir sorun yaşamadan atlatan burçları bu günlerin ardından neşeli ve mutlu günler bekliyor olacak. Bunu bir sınav gibi düşünün ve elinizden geleni yapın…