Jüpiter – Plüton Karesi

Bu hafta Terazi burcunda geri hareket eden Jüpiter ile Oğlak burcundaki Plüton arasında 19 derecelik bir kare açı oluşacak. Bu kare açı yılda sadece birkaç kez meydana gelen oldukça yoğun enerji içeren bir kare açı olacak. Peki Jüpiter – Plüton karesi hayatımızı nasıl etkileyecek?

Terazi burcunda geri hareket eden Jüpiter ile Oğlak burcundaki Plüton arasında oluşan kare açı geçen sene 24 Kasım’da oluşan kare açı ile benzerlik gösteriyor. Bu yılın ilk döneminin en önemli ve en yoğun enerjilerinden birini barındıran Jüpiter – Plüton karesi güç ve gelişme konularının odak noktası olacağı bir zaman dilimini temsil ediyor diyebiliriz.

Jüpiter – Plüton karesinin hayatımızı etkisi altına aldığı dönemde güçlülerin daha da güçleneceğini belirtmekte yarar var. Tabii ki bu belli güç savaşlarının oluşması anlamına geliyor. Gücün açığa çıkması ile kaçınılmaz olarak gelen genişleme ve büyüme de kare açının sonuçlarından bir diğer. Bu hafta Jüpiter – Plüton karesi hepimize iyimserlik gerçekte nedir sorusunun yanıtını aratacak. İyimser olmakta zorlanmamız, umudun ve idealist duygularımızın gölgede kalması Jüpiter – Plüton karesinin en olumsuz yönlerinden biri.

Jüpiter – Plüton karesinde, Jüpiter’in Terazi burcunda geri hareket ettiğini belirtmiştik. Bu şekilde geri hareket etmesi aslında oldukça büyük bir avantaj çünkü genellikle Jüpiter – Plüton karesi olumsuzluklar, mutsuzluklar ve agresif duygularla betimlenir. Ancak bu sefer Jüpiter geri hareket ettiği için tüm bu olumsuzlukların arasında bir olumlu yön bulmak, hatta umuda erişmek için sınırları zorlamamız olası. Bu avantajı iyi şekilde değerlendirmemiz gerekli aksi takdirde karanlık duyguların arasında kaybolup gidebiliriz.

Bu dönemde hayatımıza girecek olumsuzluklar ve olumsuz yönde yaşayacağımız duygusal yoğunluklar karşısında iki seçeneğimiz olacak. Normalde bizi karanlığa gömmek için gelen ve karanlık duygulardan beslenen kişileri güçlendiren Jüpiter – Plüton karesi bize inanılmaz bir seçenek sunuyor, unutmayın. Bu seçeneği seçip umutlu ve inançlı olursanız bu dönemde büyük başarılar elde edebilirsiniz. Hiç gidemeyeceğiniz ya da gidemeyeceğinizi düşündüğünüz kadar ileri gidip güç dengesinde siz de yerinizi alabilirsiniz.

Jüpiter – Plüton karesinin etkili iki elemanı da Terazi ve Oğlak burçları olacağı için sizi bu dönemde seçimlerinize göre olumlu ya da olumsuz anlamda büyük değişiklikler beklediğini söylemekte yarar var. Bu hafta harekete geçmeli ve seçiminizi yapmalısınız. Kendinizi sıkışmış gibi hissettiğinizde ise elde etmeye çalıştığınız şeyi gerçekten isteyip istemediğinizi düşünün ve karanlık duyguların etkisi altına girmeyin.