KOÇ BURCU (21 Mart- 20 Nisan)

Koç Burcu

Burçları yorumladığımız bu seride sıra Koç Burcu (21 Mart- 20 Nisan) yazısında. Doğduğunuz zaman diliminde güneşin bulunduğu pozisyon, burcunuz olarak ifade edilir. 21 Mart- 20 Nisan tarihleri arasında doğmuş ve doğacak olan kişiler ise Koç burcudur.

Bu yazıda Koç burcu genel özellikleri, Koç burcu kadını, Koç burcu erkeği, Koç burcu aşk hayatı, Koç burcu iş hayatı, Koç burcu sağlık, Koç burcu ünlüleri, Koç burcu olumlu özellikleri ve Koç burcu olumsuz özellikleri gibi merak ettiğiniz konuları yorumladım. 

Koç Burcu Hakkında Kısa Kısa Bilgiler

  • Yönetici gezegeni: Mars
  • Elementi: Ateş
  • Rengi: Kırmızı ve kızıl tonlar
  • Metali: Demir
  • Taşı: Elmas
  • Uyumlu olduğu burçlar: Yay ve Aslan
  • Uyumsuz burçlar: Yengeç, Oğlak ve Terazi

Koç Burcu Genel Özellikleri

Koç burçlarının çok enerjik, özgüvenli ve girişimci bir yapıları vardır. Kendilerini ön plana atmayı severler, bir plan yapılacağı zaman öncülük yapmayı isterler. Her işin üstesinden gelirler çünkü çok azimli ve atılgan bir kişilikleri vardır. Hiç bir zorluk karşısında pes etmeyi düşünmezler, çok hırslı ve mücadeleci insanlardır. Sabırsız aynı zamanda kolay sinirlenen bir yapıları vardır. İşler yolunda gitmezse çekilmez bir hale gelebilirler. Her konuda başarılı olmak ve her işin en iyisi olmak isterler. Liderlik vasıfları çok gelişmiştir.

Koç insanları kendilerini çok severler ve kendilerine çok değer verirler. Bu nedenle yüksek egoya sahiptirler. Dış görünüş, maddiyat ve statü onlar için oldukça önemlidir. İlişki yaşamak istedikleri insanlarda bu özelliklerin olmasını beklerler. Aşk hayatlarından beklentileri ise tutkunun ve bağlılığın söz konusu olmasıdır. 

Koç burcu kadını

Koç Burcu Kadını

Koç burcu kadını ilişkide her zaman kontrol edilmeyi ve yönetilmeyi bekler. Çekici ve bakımlıdırlar bu nedenle her zaman dış görünüşlerine önem verirler. Beraber olduğu kişinin sosyal statüsü ve duruşu onlar için oldukça önemlidir. İlişkide her zaman tutkunun ön planda olmasını beklerler. Tercihlerini kendileri gibi güçlü ve karakterli kişilerden yana kullanırlar. Çok gururludurlar, kalp kırıklığı onlar için kolay kolay onarılmaz. 

Bir Koç kadını ile birlikteyseniz, onu özgür bırakmalı ve sınırlarını zorlamamalısınız. Her zaman dürüst davranıp, sahte vaatlerden kaçınmalısınız. Aynı zamanda ilgi görmeyi beklediklerinden ve ilgi görmeyi sevdiklerinden onlara güzel sürprizler yapıp hediyelerle mutlu etmeyi düşünebilirsiniz. Koç kadınları, onların her zaman destekçisi olduğunuzu görmek ve hatta övmenizi bekler. Son olarak da onlar sinirli olduğunda üstlerine gitmemeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Koç burcu erkeği

Koç Burcu Erkeği

Koç burcu erkeğinin çok sahiplenici bir yapısı vardır bu yüzden kıskanç  olabilirler. Beğendikleri ve arzuladıkları kadını elde etmek için ellerinden geleni yaparlar. Özgüvenleri yüksektir bu nedenle çok kolay bir şekilde karşı tarafın ilgisini çekerler. İlişki yaşamak istedikleri insanda sadece güzelliğe değil zekaya da önem verirler. Aceleci bir karaktere sahip oldukları için bir anda evlenmeye karar verebilirler.

Eğer partneriniz bir Koç erkeği ise dış görünüşünüze önem göstermeli ve her zaman bakımlı gezmelisiniz. Gelişime açık olup, onunla birlikte yeni şeyler öğrenmelisiniz. Daima onun yanında olduğunuzu ve her işinde onu desteklediğiniz göstermelisiniz. Kendi aranızda güç gösterisi yapmamaya özen gösterin çünkü bir Koç erkeğini güçsüz gösterdiğiniz anda ilişkinizi bitirme noktasına getirmiş olabilirsiniz. Kıskançlık sebebiyle kavgalarınız da olabilir, sizi çok sevdiği için kıskançlık yaptığını aklınızdan çıkarmayın. 

Koç burcu aşk hayatı

Koç Burcunun Aşk Hayatı

Koç burçları, aşk konusunda her zaman kazanmak isterler. Gerçekten aşık olduklarına inandıkları an, gözleri hiç bir şey görmez ve aşkları için her şeyi yapmaya hazırdırlar. Kıskanç ve kontrolcü bir yapıları olduğu için bunu ilişkilerine de yansıtırlar. Partnerlerinin dış görünüşüne ve karakterlerine çok önem verirler. İlişkilerinin dinamik ve tutkulu olmasını isterler. Cinsellik ve ten uyumu da ilişkileri için fazlasıyla dikkat ettikleri bir konudur. 

Koç Burcunun İş Hayatı

Koç burçları, iş hayatının her zaman dinamik ve enerjik olmasını ister. Karakterleri gereği sıkıcı mesleklerden uzak dururlar. İş konusunda rekabete girmek onlar için haz verici bir olaydır bu nedenle rekabet ortamında daha başarılı olurlar.

Yönetilmeyi çok sevmeyen bir yapıları olduğu için ise her zaman yönetici konumunda olmayı isterler. Hatta bu durumdan sıkılıp kendilerinin yönetebileceği bir iş kurmayı tercih edebilirler. Bu burç grubunun insanları genelde mühendis, doktor, asker ve polislik gibi meslekleri tercih ederler. 

Koç Burcu ve Sağlık

Koç burcu, insan bedeninin baş bölgesini yönetmektedir. Bu nedenle sıklıkla baş ağrısı çekerler. Hiperaktif ve aceleci olmaları nedeniyle sürekli yaralanabilirler. Vücutlarında morlukların, çiziklerin ve kesiklerin oluşması onlar için çok normalleşmiştir.

Koç burçları hasta olmaktan çok korkarlar ve aynı zamanda bu durumdan nefret ederler. Bu sebeple hastaneler, onların korkulu rüyalarından biridir. 

Salgı bezleri fazla çalışan bu insanlar, korktuklarında ve gerildiklerinde adrenalini fazla salgılarlar. Bu da onların vücutlarındaki dengesizliğe sebep olur. Stresli ve üzgün anlarında mideleri çok çabuk etkilenebilir.

Koç burçlarının genelde kilo problemleri yoktur çünkü metabolizmaları oldukça hızlıdır. Yemek konusunda sağlıklı beslenmeye dikkat ederler. Sık sık meyve sebze tüketirler aynı zamanda vitamin ve proteinden de geri kalmazlar. Çünkü vücutlarının sağlıklı kalabilmesi için tüm besin türlerine ihtiyaç duyarlar. 

Koç Burcunun Olumlu Yönleri 

Koç burçları asla pes etmeyen, mücadeleci bir yapıya sahiptirler. Her türlü zorluğa karşı direnmekte ve istedikleri şeyi elde etmek için mücadeleye yılmadan devam etmektedirler. Bu sebeple hedeflerine her zaman ulaşırlar ve sonunda istedikleri başarıyı elde etmiş olurlar. 

Koç insanlarını tarif ederken açık fikirli olmalarına değinmeden olmaz. Her türlü görüşe saygı duyarlar. Manevi değerleri yüksek ve düşünceli insanlardır. Son olarak da maddi anlamda oldukça eli açık insanlardır. Etraflarındaki insanlara cömert davranırlar, ellerindeki her şeyi paylaşmak isterler.

Koç Burcunun Olumsuz Yönleri

Koç burçları, yaptıkları işleri yarım bırakmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Kararlı bir yapıya sahip olmalarına rağmen hevesleri çabuk kırılmaktadır. Bir işle uğraşırken aniden başka işlere geçme isteği uyanabilir.

Olumsuz özelliklerinin arasına fazla cüretkar olmaları da eklenebilir. Hatta aldığı riskler çoğu kişi tarafından hoş karşılanmaz.

Son olarak Koçlar, sinirlenmeye ve gerginlik çıkarmaya çok müsait insanlardır. Bir anda parlayabilirler fakat bu durum çok uzun sürmez ve eski, sakin hallerine hemen dönebilirler.

Koç Burcunun Ünlü İnsanları 

Fatih Sultan Mehmet, Sakıp Sabancı, Ömer Şerif, Kadir İnanır, Erol Evgin, Yılmaz Güney, Okan Bayülgen, Nurgül Yeşilçay, Zeki Alasya, Leonardo da Vinci, Descartes, Vincent Van Gogh, Charlie Chaplin, Marlon Brando, Emma Watson, Quentin Tarantino, Maria Sharapova, Robert Downey Jr., Victoria Beckham, Lady Gaga, Mariah Carey, Kristen Stewart, Elton John…


Sizler için hazırladığımız Koç Burcu yazımızın yanı sıra Youtube kanalımızdan detaylı burç yorumlarını da izleyebilirsiniz. Ayrıca profesyonel falcılarımız aracılığıyla; Kahve, Tarot, Katina, Su ve Yıldızname gibi falları da baktırabilirsiniz. Falsepeti ailesi olarak tüm burçlar için iyi ve keyifli bir hafta dileriz.